Tarih: 12.06.2025 12:45

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Patates Püreli Tavuk Sote İçin Malzemeler

Patates püresi için;

Üzeri için;

Patates Püreli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyup 4 e bölün ve tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup ocağa alalım yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Ardından tenceredeki suyu döküp ezici ile patatesleri iyice ezin.
  3. Üzerine tereyağ ve sıcak sütü ekleyin, tuzu ekleyin karıştırıp rendelenmiş kaşarı ekleyip iyice karıştırın.
  4. Orta boy borcamın tabanını sıvı yağ ile hafif yağlayın ve patates püresini borcama aktarıp kaşıkla düzleştirin.
  5. Tavuk etini kuşbaşı olarak doğrayın, diğer tüm sebzeleri de minik doğrayın, mantarları dilimleyin, tencereye biraz sıvı yağ döküp ısıtın tavuk etini tencereye alıp biraz karıştırın .
  6. Suyunu bırakıp çekince biraz daha sıvı yağ ekleyip minik doğradığınız kuru soğanı ekleyip 3 dakika kavurun, dilimlediğiniz mantarları ve biberleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  7. Salça ve domates rendesini ekleyin, 5 dakika ara ara karıştırıp pişirin, tuz ve baharatları atıp karıştırın ve bu yemeği patates püresinin üzerine aktarın ve düzenleyin, en üste rendelenmiş kaşar peynirini her tarafına gelecek şekilde serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c fırında fanlı ayarda 25-30 dakika güzelce kızarana kadar pişirip ardından fırından çıkartın ve 10 dakika dinlendirip ardından servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı İçin Malzemeler

Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı Nasıl Yapılır?

  1. Milföyü küçük kareler halinde kesip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  2. Vişne ve şekeri suyunu salıp yumuşayana kadar pişirip çeyrek çay bardağı suda açtığımız nişastayı ekleyip kıvam alana kadar pişirip soğuması için kenara alalım.
  3. Yoğurt, vanilin ve pudra şekerini güzelce çırpıp hazır edelim.
  4. Cuplara önce milföy ardından yoğurt, vişneli sos olacak şekilde paylaştıralım.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —