Tarih: 09.06.2025 15:36
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet domates
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sütlü Domates Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesler rendelenir. Ardından tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eritilir.
- Tereyağı eridikten sonra un eklenerek biraz kavrulur.
- Unun kokusu çıktıktan sonra domates salçası eklenir ve biraz karıştırılarak kavrulur
- Rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
- 4 su bardağı su eklenerek çırpılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Dilerseniz bu aşamada veya servisten önce çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
- Tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Hazır olan çorba ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
- Dilerseniz üzerine krema gezdirerek servis edebilirsiniz.
Beşamel Soslu Tavuk İçin Malzemeler
- 500 g kemiksiz tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kavanoz konserve garnitür
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucu ile karabiber
Üzerine;
Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyin.
- Rengi dönmeye başlayınca doğranmış kırmızı biber ve ince doğranmış soğanları ekleyerek beraber birkaç dakika daha çevirin.
- Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu ve baharatlarını ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
- Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştırın.
- Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatın.
- Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayın.
- Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatın.
- Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin.
- Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
- Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran ve peynirleri eriyen fırında beşamel soslu tavuk servise hazır.
Beşamel sos nasıl yapılır?
- Uygun bir tavaya tereyağını alarak eritin.
- Eridikten sonra unu ekleyip karıştırarak kavurun, rengi hafif dönmeye yakın çırpıcı ile bir taraftan hızlıca çırparak sütü ilave edin ve karıştıra karıştıra kaynatın.
- Kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
Mozaik Pasta İçin Malzemeler
- 300 gr petibör bisküvi
- 100 gr eritilmiş margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalamayın. 4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız bisküvileri bir kaba alın.
- Ayrı bir kap içerisine eritilmiş tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu güzelce karıştırın.
- Bu karışıma bisküvi parçalarını da ekleyerek bisküviler iyice sosa bulanana kadar karıştırın.
- Ceviz kırığını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Karışımı streç filmle kapladığımız borcama boşaltın ve üzerine spatula ile bastırarak iyice kaba yerleştirin.
- Üzerini de streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —