Tarih: 30.05.2025 13:11

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Güveçte Sebzeli Baget Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

Güveçte Sebzeli Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri temizleyip üzerlerine bir iki çizik atıp kenara alın.
  2. Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp sırasıyla güvece yerleştirin.
  3. Sosu için su hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın yarım çay bardağı kadar su ilave edip sosu açın.
  4. Tavuk bagetleri sosun içine ilave edip güzelce harmanlayıp bagetleri sebzelerin üzerine dizin.
  5. Kalan sosun içine bir çay kaşığı kadar tuz atın ve 200 ml sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın ve soslu suyu kenarlarından güvece dökün bir defne yaprağı ekleyin.
  6. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın önceden ısıtılmış 190 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  7. Daha sonra kağıdı çekip tavuk bagetler kızarıncaya kadar pişirin istediğiniz şekilde servis edin afiyet olsun

Revani İçin Malzemeler

Şerbeti için;

Revani Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  3. Keki hazırlayın. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
  4. Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün.
  5. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  6. Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
  7. Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
  8. Dinlenen tatlıyı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —