Tarih: 21.05.2025 11:32

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

 İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin! 

Kremalı Kıymalı Fırında Patates İçin Malzemeler

Patatesli ön pişirme için;

Kıymalı harç için;

Kremalı Kıymalı Fırında Patates Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri soyup ince dilimler halinde yuvarlak keselim. Yayvan bir tencereye alalım.
  2. Diğer malzemeleri geniş bir kasede bir araya getirip karıştıralım ve patatesin üzerine dökelim. Ocağa alalım ve kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesleri arada bir çevirerek yumuşayana kadar pişirelim. Yalnız öyle ezilecek kadar pişmeyecek patatesler. Ama diri de kalmayacak.
  3. Patatesler kremayı ve sütü çekecek ama çok kuru da kalmayacak. Patatesler kısık ateşte pişerken onu arada bir alt üst çevirirken bir yandan da kıymalı harcı hazırlayalım.
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alalım. Sarımsakları da ince ince doğrayıp tavaya alalım. Üzerine sıvı yağ döküp soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım.
  5. Ardından salça ve domates sosunu ekleyip karıştıralım. Baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra kıymayı da ekleyelim. Kıymalar rengi döküp kavrulana kadar kısık ateşte çevirelim.
  6. Kare borcamı alalım. Patateslerin yarısını borcamın tabanına dizelim. Üzerine kıymalı harcın tamamını dökelim ve yayalım. Onun üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kalan patatesi de tüm sosuyla beraber üstüne dökelim ve yayalım.
  7. En üste yine bol kaşar serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp sıcak servis edelim.

Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça İçin Malzemeler

Arası İçin:

Üzeri İçin:

Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Ben bu tarifimde 200 ml'lik klasik su bardaklarından kullandım.
  3. Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  4. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  5. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 kere daha yoğuralım.
  7. Yoğurduktan sonra hamurumuzu kesme aşamasına geçelim. Hamurumuzu 20 eşit parçaya ayıralım ve elimizle beze haline getirelim. Hamurunuzu keserken siz yapacağınız poğaça büyüklüğüne göre beze boyutlarını ayarlayabilirsiniz.
  8. Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım. Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım ancak siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
  9. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  10. Tekrar tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletelim. 50°C çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz üzerini temiz bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  11. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
  12. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  13. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Tiramisu Tart İçin Malzemeler

Keki ıslatmak için:

Muhallebisi için:

Üzeri için;

Tiramisu Tart Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyelim. Süt, sıvı yağı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
  3. Ardından elediğimiz kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış unlanmış turta kalıbına harcımızı dökelim.
  5. Kekimizi önceden ısıttığımız 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  6. Muhallebi için labne hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım.
  7. Tencereyi ocağa alalım, muhallebi kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim. Bu aşamada sürekli karıştıralım.
  8. Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım. Ilıyan muhallebiye labne peyniri ekleyip çırpalım.
  9.  Soğumaya kekimizi uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ıslatalım.
  10. Üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile güzelce düzeltelim.
  11. Muhallebimiz iyice soğuduktan sonra kakao eleyerek süsleyelim. Tiramisu Tart tarifimizi 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —