Tarih: 11.05.2025 15:08

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?

Cennet Çorbası İçin Malzemeler

Üzeri için;

Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Cennet çorbası için öncelikle patates ve soğanın kabuğunu soyarak iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Ocağa aldığınız uygun bir tencereye tereyağını alın.
  3. Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edin ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavurun.
  4. İri bir şekilde doğradığınız soğan ve patatesi de ekleyelim, birkaç dakika daha kavurun.
  5. Sebzeler güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak tozu ekleyerek karıştırın.
  6. Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tencereye ekleyelin. Sebzeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  7. Pişen sebzeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezin. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  8. Çorbanızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
  9. Üzeri için sos tavasına tereyağını alarak eritin. Üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek kızdırın.
  10. Kaselere koyduğumuz çorbanın üzerine kızdırdığınız toz biberi gezdirerek servis edin.

Nefis Kuru Köfte İçin Malzemeler

Nefis Kuru Köfte Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz,  pul biber, karabiber, kimyon, galeta unu ve sarımsağı alın.
  2. Malzemeleri köfte harcı kıvamı alana kadar güzelce yoğurun.
  3. Köfte harcı hazır, şekillendirme aşamasına geçebilirsiniz. Harcınızdan bir parça koparın ve avucunuzda yuvarlayıp bastırarak şeklini verin. 
  4. Şekillendirdiğiniz köfteleri bir tabağa dizin.
  5. Köftelerinizi bu şekilde, eğer mümkünse, birkaç saat dinlenmeye bırakın. Köfte harcı dinlendikçe daha da lezzetlenecektir.
  6. Köfteleri kızartmak için ızgara çizgili döküm tavayı hiç yağ eklemeden ısıtın.
  7. Yeterince ısındıktan sonra köftelerinizi tavaya dizin. Et yüksek ısıda piştiğinde çok daha lezzetli oluyor. İçindeki suyu salmadan, yumuşacık pişiyor.
  8. Köfteleri çevirerek her iki tarafının da güzelce pişmesini sağlayın.
  9. Ardından pişen köfteleri, havlu kağıt serili bir tabağa alın. Yanında patates kızartması veya pilav eşliğinde servis edin.

Çaylı Islak Kek İçin Malzemeler

Kek için;

Sos malzemesi için;

Çaylı Islak Kek Nasıl Yapılır?

  1. Kek hamuru için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine çay ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Ardından un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, homojen bir kek hamuru elde edin.
  2. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 30-35 dakika pişirin.
  3. Sosu hazırlamak için; tüm sos malzemelerini tencereye alın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın.
  4. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, çatalla delikler açıp ilk sıcağı geçtikten sonra ılık sosu dökün. Sosun tamamen çekmesi için dinlendirin.
  5. Servis önerisi için; üzerine hindistan cevizi, fındık ya da çikolata sos gezdirerek servis edebilirsiniz. Buzdolabında 1 gece bekletirseniz lezzeti ikiye katlanır!



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —