Tarih: 29.04.2025 14:57

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Çeşmi Nigar Çorbası İçin Malzemeler

Terbiyesi için;

Sosu için;

Çeşmi Nigar Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimekleri yıkayarak suyunu süzdürelim.
  2. Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım.
  3. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Unu da tencereye ilave edelim hafif kavuralım.
  5. Mercimeklerimizi de tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edelim.
  6. Mercimekler iyice yumuşayıp dağılınca kadar pişmeye bırakalım.
  7. Diğer taraftan çorbamızın terbiyesi için süt, suyu ve yumurta sarısını güzelce çırpalım.
  8. Mercimekler iyice dağıldıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamız pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  9. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  10. Ocağın altını tekrar açalım ve çorbayı birkaç dakika kaynattıktan sonra tuzu ilave edelim.
  11. Son kez karıştırdıktan sonra çorbamızı ocaktan alabiliriz.
  12. Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra içerisine pul biber ve kuru naneyi ekleyerek kızdıralım.
  13. Sosunu da üzerine gezdirdikten sonra çeşm-i nigar çorbamız servisi hazır. Sıcağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Kabak Mantısı İçin Malzemeler

Sosu için;

Kabak Mantısı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı çatalla çizik atıyoruz.
  2. Kabaklarımızı 3 parmak kalınlıkta kesiyoruz.
  3. Yaklaşık bir kabaktan 4-5 parça çıktı.
  4. İçlerini oyuyoruz ama çıkanları atmıyoruz. 
  5. Bir kapta kıymaya rendelenmiş soğan ve blenderdan geçirdiğimiz kabak içlerini ekliyoruz.
  6. Baharat ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. Çok köfte gibi sert bir kıvamı olmuyor kabak içlerinden ötürü ama istediğimiz kıvam da tam bu şekil.
  8. Kabakları fırın tepsimize dizip içlerine kıymaları dolduruyoruz.
  9. Uygun bir kapta sos malzemelerini karıştırıp üzerine döküyoruz.
  10. 190 derece fırında pişiriyoruz.
  11. Çıkan yemeğimiz dinlendikten sonra sarımsaklı yoğurtla (varsa süzme yoğurt) servis ediyoruz.  Afiyet olsun

Muzlu Borcam Pastası İçin Malzemeler

Pandispanya için;

Pastacı kreması için;

Islatmak için;

Ganaj için;

Muzlu Borcam Pastası Nasıl Yapılır?

  1. Pandispanya için ;yumurta ve şekeri iyice çırpın ,sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın yağlı kağıt serili kare borcama aktarın.
  2. Önceden ısıtılmış 150° fansız ayarda pişirin.
  3. Piştikten sonra soğutun sonra tam ortadan bıçak ile kesin.
  4. Kreması için vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri tencereye alıp koyu kıvam alana kadar çırpın.
  5. Sonra vanilya ekleyip ocaktan alın ,üzerine değecek şekilde poşet ile kapatın ve soğutun.
  6. Soğuduktan sonra krema ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın en son minik minik kestiğiniz muzları ekleyip karıştırın.
  7. Borcama kekin yarısını koyup fırça ile ıslatın (çok fazla süt dökmeyin zaten ince kek)
  8. Sonra kremanın yarısını kekin üzerine döküp dağıtın kekin kalan yarısını da koyup tekrar sütle ıslatın.
  9. Kalan kremayı da ekleyip dağıtın sonra buzdolabına koyun.
  10. Diğer yandan ganaj için kremayı küçük bir tavaya alın yanlardan cız ettimi ocağın altını kapatın ve küçük küçük doğradığınız çikolataları ekleyip karıştırarak eritin.
  11. Kremanın üzerine döküp yayın buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin 
  12. Sonra süsleyip dilimleyip servis edin ben üzerine çikolata rendeledim afiyet olsun



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —