Tarih: 18.04.2025 11:45
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Terbiyeli Nohutlu Mantı Çorbası İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kase hazır mantı
- 7 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- Açmak için bir miktar su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Terbiyeli Nohutlu Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantı ve nohutu uygun bir tencere koyun.
- Üzerine 7 su bardağı sıcak suyu ilave edip ocağa alın mantılar pişene kadar pişirin .
- Diğer taraftan uygun bir kaseye sos malzemesini alıp karıştırın.
- Kaynamakta olan çorbanın suyundan biraz sosa ilave edip karıştırıp çorbanın üzerine karıştırarak ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edin bir iki taşım kaynatın ocaktan alın.
- Uygun bir tavaya tereyağını alın eritin, üzerine naneyi ilave edip ocaktan alın, çorbanın üzerine dökün çorbanız hazır afiyet olsun.
Bulgurlu Ispanak Yemeği İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaçığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı bulgur
- Damak tadınıza göre tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Bulgurlu Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?
- Ispanakları iyice bol su ile yıkayalım ve sularını süzelim ıspanakları doğrayıp bir kenara alalım.
- Tavaya sıvı yağ alalım ve yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda kavuralım.
- Üzerine doğradığımız kapya biberi ve rendelenmiş sarımsağı ilave ederek bir kaç dakika kavuralım.
- Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edelim,yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurumuzu ilave edip karıştıralım ve 1 su bardağı sıcak suyumuzu ilave ederek karıştıralım .
- Tuz ve baharatlarımızı ilave edelim son olarak doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ,ıspanaklar tavamıza fazla gelebilir fakat ıspanaklar piştikçe yumuşayıp sönecektir tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pişen yemeğimizi servis tabağına alalım soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurtu gezdirelim.
Yalancı Profiterol İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 kg süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
Ganajı için;
- 1 kutu sıvı krema
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı ve antep fıstığı taneleri
Yalancı Profiterol Nasıl Yapılır?
- Çeyrek bardak süt ile nişastayı açın.
- Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alın. İyice karıştırın.
- İçine süt ile açılmış nişastayıda ekleyip iyice karıştırın.
- Orta ateşte ocağa koyun.
- Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocağı kapatıp içine vanilya ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Kabuklanmaması için ara sıra karıştırın.
- Muhallebinin içine kremayı ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
- Kedidili bisküvileri 4'e bölün.
- Muhallebinin içine katıp karıştırın. Borcama dökün.
- Ganaj için kremayı küçük bir tencereye koyarak ocağa alın.
- Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kapatın.
- İçine parçaladığımız çikolataları ekleyip hızlıca karıştırın.
- Üzerini antep fıstığı taneleri ve antep fıstığı tozu ile süsleyin.Afiyet olsun
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —