VELİ ALTINKAYA


YILDIZ’IN TESPİTİ VE ÖZHASEKİ’NİN MKYK ÜYELİĞİ

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


Başkan Özhaseki’nin yeniden aday olması gerektiğine dair görüşlerimi, geçtiğimiz aylarda bu sütunda yazdığım birkaç yazı ile sizlerle paylaşmıştım.

Parti Tüzüğünün bir manisi olmadığı için, kesinlikle Başkan Özhaseki başta Erciyes Projesi olmak üzere Anadolu Harikalar Diyarı, Kültür Yolu, Kaleiçi, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi, raylı sistem hatlarının diğer etaplarının tamamlanması ve dönülmez aşamaya getirme noktasında yeniden aday olmalıdır.

Hatta buna şimdilerde avam çalışma olarak süren şehir içinden su geçirilmesi konusunu da ekleyin. Bunun da ötesinde Büyükşehir sınırlarının il sınırı olması ile merkezle mukayese edildiği zaman kalkınmışlık noktasında bir uçurum bulunan taşra ve ilçelerine yönelik, tarım ve hayvancılık odaklı kırsal kalkınma planlaması ve program-projelerinin de Özhaseki Başkan döneminde hayata geçirilmesi, hiç olmazsa bir istikamet belirlenmesi gerekir...

Başkan Özhaseki elbette Genel Başkanı’nın uygun görmesi halinde partisinin MKYK’sına seçilebilir. Ancak görevi, yani belediye başkanlığı devam ettiği sürece bu kanunen mümkün değil. Bir yıl sonra seçim yapılacakken hiçbir genel başkan böyle bir koltuğun bırakılmasını istemez.

Bu iddialar bizim yaptığımız gibi bir gazeteci yorumu. Yorumdan çok Başbakan Erdoğan ve Başkan Özhaseki’nin ne düşündüğü daha önemli...

Meslektaşlarımız bu konuyu Kocasinan Belediye Başkanı Bekir yıldız’a sormuş. Yıldız yerinde bir tespitle Başkan Özhaseki’nin başta Erciyes Projesi olmak üzere diğer önemli proje ve yatırımları tamamlaması gerektiği yolunda görüş bildirmiş. Bu tespit bir anlamda Başkan Özhaseki açısından bakıldığı zaman “Ağabey nasihati-tavsiyesi” olarak da algılanmalıdır... Bakın Başkan Yıldız ne demiş:

“Çıkan haberlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızın AK Parti Kongresi sonrası MKYK’da görev alacağı söz konusu ediliyor. Ben öncelikle Belediye Başkanımızın böyle bir yerde görev almasından memnuniyet duyarım. Hakikaten yetenekleriyle, gayretiyle, çalışmalarıyla, iş bilir haliyle Türkiye’ye faydalı olacak bir insandan bahsediyoruz. Önümüzdeki zaman ne gösterir bilemiyorum. Gönlümden geçenleri soracak olursanız, Haseki Başkanımız Erciyes projesini bitirmeli. Çünkü hakikaten Kayseri’de Kayseri coğrafyasına, tarihine, kültürüne, yaşantısına ekonomisine tesir eden büyük projeden bahsediyoruz. Erciyes Projesi nereden baksak 300-320 milyon Avroluk bir proje. Bu projenin Kayseri’ ye çok geniş etkileri olur. Tabii Başkanımızın farklı görevlerde bulunmasını arzu ederim. Ama öncelikle Kayseri’de Erciyes projesini bitirmesini isterim. Niye derseniz? Birincisi demin söylediğim gibi bu proje Kayseri’deki insanların ve Kayseri’nin geleceğine yüzde yüz etki edecek bir proje. İkincisi ve daha önemlisi sırf Erciyes projesine Özhaseki Başkanımızın yoğunlaştığı kadar kimse yoğunlaşmadı. Her türlü detaylarını biliyor. Nereden kredi bulunacak, kimler gelip teşvikleri alınacak, kimler otel yapacak, kayak pistleri, uluslar arası bağlantılar, Kapadokya ile Kayseri ilişkileri ve olan değişimler, Gü-ney çevre yolu o kadar fazla ve büyük bir projeden bahsediyoruz ki ister istemez bu projeye en vakıf, en teferruatlı bilgi sahibi insan olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki bulunuyor. O bakımdan bu projeyi her halükarda tamamlaması bana sanki olmazsa olmaz gibi geliyor. Tabii Büyükşehir Belediyemiz için sadece bu projeden bahsetmekte doğru olmaz. Çünkü arkasından Anadolu Harikalar Diyarı, yine Kaleiçi projesi büyük bir proje. Kale’nin içinin yeniden tanzim edilmesi ve iç kültür yolu diye bahsettiğimiz yerden Kayseri Lisesi, Hunat Camii, Eski Şifahane, Sahabiye Medresesi, Hunat Medresesi gibi bir çok kültürel alanları alan bir başka proje var. Bu projede tamamlansın isterim ama, Erciyes Projesi, Yamula Barajı projesi işleniş şeklini, coğrafyasını, yapısını değiştirebilecek büyüklükte bir proje. Masrafı da o derece büyük. O bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanımızın aldığı her görevi başarıyla yapacağına inanıyorum. Halkın, kamunun, insanların hangi görev olursa olsun girdiği yükün altından başarıyla çıkar diye inanıyorum. Ama öncelikle Kayseri’de Erciyes Projesinin başlayan süratle giden Başkanın vukufüyeti bu projeyi kendi tahayyülünü hepimiz destekliyoruz. Kayseri’deki belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, Kayseri bürokrasisi, Kayseri dışındaki bürokrasi yani Bakanlıklar, Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık hepsi bu projeyle alakalı. O bakımdan bu projenin hayata geçmesi, işler hale gelmesi ve şehrin Anadolu’ da öne çıkması açısından son derece önemli görüyorum. Bu da benim isteğim; değerli başkanımla bir araya gelir konuşuruz bunları. “

 

SENDİKACI KAYSERİLİLER

Uzun süredir Çelik İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı’nı yapan Yunus Değirmenci sendikasına genel sekreter olmuş. Tebrik ediyorum. Yunus Bey gayretli bir kardeşimizdir. Yunus Bey’in bizim telkinimize ihtiyacı yok; ama kendisine bir-iki hatırlatma yapmak isterim. Halen Türkiye’nin en önemli ve büyük sendikal örgütünün başında bir Kayserili hemşehrimiz var. Mustafa Kumlu Tes-İş Sendikası ve Türk İş Konfederasyonu Genel Başkanı.V eli Solak da Haber İş Sendikası’ nın Genel Başkanı... Daha önce iki ayrı sendikada iki hemşehrimiz ikinci adamlığa kadar geldi, ama orada tutunamadılar. Yunus Bey kimleri kastettiğimi anlamıştır... O akıllı hareket ederse, yolu Kumlu ve Solak gibi açılır. Aksi takdirde gittiği gibi gelmek zorunda kalır.