VELİ ALTINKAYA


YENİ İL YÖNETİMİNDE KİM KİMDİR?

YENİ İL YÖNETİMİNDE KİM KİMDİR?


AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden bugün ilk danışma meclisini yapacak. Bakan Yıldız bir başka  programı, milletvekilleri ise Torba Yasa dolayısıyla muhtemelen bugünkü toplantıya katılamayacak. Belki aralarından bir vekili görevlendirebilirler.

Hüseyin Cahit Özden’le bu satırları yazmadan önce, kısa bir telefon görüşmesi yaptım. “Herkesi kucaklamaya çalışan bir yönetim listesi yaptık. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, Teşkilatımız, bizimle birlikte genel merkeze davet edilen il başkan adaylarımız, STK ve bazı meslek örgütlerinden yönetime isimler aldık. Daha önce görev yapmış üç gençlik kolları başkanımızla, kadın kollarında görev yapmış kardeşlerimizde var yeni yönetimde...” dedi...

Özden’in yönetimini Parti’yi bilen çevrelere tek tek sordum. “Listede yer alması isabetli olmuş” denilen isimler var.Tabiki “niye yer aldı ki?” sorusuna muhatap olanlar da, namsız-nişansız olanlarda mevcut...

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, bugün Melikgazi nikah salonunda Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım’ın da katılacağı Danışma Meclisi Toplantısında isim isim anons edilecek ve kürsüye davet edilerek tanıtılacak.

Peki kim bu isimler:

1-Ahmet Akdemir: Eski İGM üyesi, makine  üreticisi, sanayici 2-Abdullhah Arpacık: Avukat Şükrü Arpacık’ın oğlu. 3-Ahmet Canleblebici: İşadamı Suat Canleblebici’nin oğlu. 4-Serdar Kavafoğlu: Müsiad çevresinden. Bayrak ve Yelkenoğlu Aileleri ile akraba. 5-Bahattin Narin: Veteriner 6-Betül Bacanak: Mali Müşavir. Ailesi hırdavat ticareti yapıyor. Bacanak Hırdavat. 7-Burcu Gökşen: Eczacı Has Parti’nin son İl Başkanı Dr.İsmail Gökşen’in kızı. Melikazi Belediye Meclisi listesindeydi; seçilemedi. 8-Cafer Nalbant: Esnaf 9-Cengiz Hakan Arslan: Grand Arslan Oteli’nin sahibi. Eski DYP’li... 10-Doğan İçingir: İşletme 11-Fatih Hasyüncü: İşletme Mezunu işadamı. OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü’nün oğlu. 12-Fatma Yalçıntaş: Kimya mezunu 13-Filiz Ertürk: Eczacı, babası kadın doğum doktoru. 14-Halil Büyüknalbant: Mühendis, Kocasinan Meclis Üyesi. 15- Hasan Köksal: Mimar, Mahmut Cabat döneminin gençlik kolları başkanı 16-Hüseyin Akgül-Mühendis, Menzil Cemaatinden. 17-Hasan Öztoprak: Esnaf, aile giyim işiyle uğraşıyor. 18-Kemal Lekesiz: Müsiad kökenli. 19- Mahmut Kabak: İşletmeci, Emek Çelik Kapı’nın sahibi, sanayici. 20:Mehmet Berk: Berk Ailesi AK Parti yönetimlerinde meclislerinde uzun süre görev yaptı. Sanayici His Tekstil 21-Mehmet Fidan 22-Mehmet Yıldırgan: Mühendis 23-Muammer Çimen: Müteahhit 24-Murat kalem. Çiçekçi, esnaf, daha önce de parti yönetimlerinde bulundu. İGM Üyesiydi  25-Mustafa Çiftçi: Mühendis, inşaatçı.Yılmaz Çiftçi’nin oğlu. 26-Mustafa Doğan: Muhasebeci  27:Mustafa Okutan daha önce Kocasinan yönetimindeydi. Keresteci. 28:Hasan Arpacık. Mühendis, Mehmet Arpacık’ın oğlu. Daha önce Kocasinan yönetimlerinde görev aldı. 29-Necati Selçuk Şahin: Ticaret erbabı 30-Nihat Kökenek: Kökenek Ayakkabı ve Medyanet Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kökenek’in oğlu 31-Nilifer koyuncu: Avukat 32-Numan Alpaslan: Diş Hekimi İstanbul’dan yeni geldi. Veli Alpaslan Hoca’nın oğlu 33- Ramazan Bedir: Avukat, Dünya İş Merkezi’nde bürosu mevcut. Dünyam Hastanesi Başhekimi Erol Bedir’le akrabalığı yok. 34-Sibel Servet Okandan: Serçeönü Mahallesi Muhtarı Mehmet Okandan’ın gelini  35-Süleyman Karaköse: Turizimci, Kardeşi Turizmcilmer Dernek Başkanı  36-Vedak Arıkan: Mimar 37: Veysel Bayar: Mimar, AK Parti kurucu il yöneticisi. İki dönem Melikgazi Meclis Üyesi.Talas Belediye Başkan aday adayıydı. 38: Yasin Serim:Mühendis, İncesulu  39-Yunus Emre turan: Mühendis 40-Mustafa Büyükbaş: Mühendis, Kocasinan ve Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Büyükbaş’ın oğlu 41- Emre Ziyaeddin Güleç: Esnaf 42-Rıfat Demir: Mühendis 43- Ali Ömerli: Mühendis, Adalet Partisi’nin Kayseri’deki etkin ve önemli isimlerinden H.Mustafa Ömerli’nin oğlu. 44-Ahmet Karakaya: Erciyessporun doktoru. Fizyoterapist 45-Abdülkerim Yalçın: Esnaf 46-Sait Güneş: Tüccar 47- İzzet Buzkan: Avukat, Eski Kocasinan Yöneticisi Adnan Buzkan’ın yeğeni. 48-Ahmet Üner: Yönetici-İnşaatçı, Kayseri Eski Milletvekili Mehmet Üner’in oğlu  49-Kadir Çay: Müteahhit...

 Hüseyin Cahid Özden başkanlığındaki il yönetimi ile ilgili ulaşabildiğimiz bilgiler böyle. Bazı isimleri akrabalık ve hısımlıkları itibariyle başka yerlerede (aile ve isimlere) bağlaya bilirsiniz. Ama, o kadar detaya gerek olmadığını düşündüm.

 Bu arada Hüseyin Cahid Özden’den boşalan Kocasinan İlçe Başkanlığına yeni bir atama yapılmadı. Özden’in genel merkezle  yaptığı görüşme çerçevesinde tüzük hükümleri uygulanarak ilçe teşkilat başkanlığını yapan  Muammer Kılıç ilçe başkanlığına getirildi.

Bu arada seçim sonrasında istifa eden Sarız, Pınarbaşı, Sarıoğlan ve Özvatan ilçe başkanları da bugünkü Danışma Meclisi Toplantısında partililere ve kamuoyuna tanıtılacak

Özden ve arkadaşlarına başarılar dilerim. Ama işleri hiçde kolay değil. Bir yandan cumhurbaşkanlığı seçimine 20 gün kaldı, diğer yandan o seçimden hemen sonra genel seçim, akabinde de kongre hazırlıkları yapacaklar. AK Parti’nin yeni il yönetiminin son yerel seçimde alınandan fazla oy almaması halinde genel merkez nezdinde bir sıkıntı yaşayacağı muhakkak.

Bu arada Başbakan Erdoğan’ın Süleyman Soylu, Recep Yıldırım, Zekeriya Ergüneş ve Oğuz Memiş’in huzurunda Özden’e il başkanlığı görevini tevdi ettikten sonra söyledikleri de seçim sonrasında yeni il başkanını epeyce yoracak gibi.