VELİ ALTINKAYA


YENİ BAŞKANIN İŞİ ZOR

YENİ BAŞKANIN İŞİ ZOR


Sadık Atila’ya yazık oldu. Keşke bir sonraki kongreye kadar görevini  sürdürebilseydi. CHP’de bir grup sürekli eleştiriyor, konuşuyor. Bunlar sanırsın ki “allame.”

O gruptan bazı isimler yönetiminde içinde. Sonuçta Atila dayanamadı ve bir grup arkadaşı ile istifa etti. Ben karşısında oluşan 14’ler blokunu istifa ettirinceye kadar çekilmeyeceğine inanıyordum.Yanılmışım. Partiyi onlara bıraktı gitti.

Peki onlar ne yapacak. Dün öğleden sonra toplantı halindeydiler. Şimdilik, Tüzüğü işletme eğilimindeler. Bugün ilçe başkanları da toplantıya çağırıldı. Onlarında görüşü alındıktan sonra, yedekten çağrılacak isimlerle kendi içlerinden bir il başkanı atama eğilimi var.

Burda da Mustafa Ayan’ın listesinden yönetime giren, Enver Özdemir yönetiminde de görev yapan Oğuz Özsoy ile hemşehrim Halil Yıldız’ın adı geçiyormuş il başkanlığı için... Her iki ismi de tanırdım. Özsoy Özdemir yönetimindeki çalışmaları ile tanıdım; Halil Yıldız’ı ise sendikacılık ve belediyecilik yıllarından, yaklaşık 30 yıla yakın süredir tanırım.

Her iki ismin il başkanlığının benim açımdan mahsuru yok. Önemli olan bizim kararımız değil, elbette yönetimin, Genel Merkezin kararı ve parti tabanı ile Kayserililer’in yeni il başkanına teveccühüdür.

Ceyhun, son iki günde Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’le konuyu iki kez görüştü. Bazı isimlerin Adnan Keskin’le haftabaşından buyana yaptığı görüşmelerin bir bölümüne  şahit oldum.

Yönetimin içinden seçilecek bir isimle CHP’nin yola gitmesi zayıf ihtimal. Güçlü ihtimalse dışırdan bir ismin atanması. Adnan Keskin Kayseri’deki gelişmeleri yakından takip ediyor. Hatta gelen telefon ve şikayetlerden de biraz bıkmış gözüküyor.

 Geçen gün meslektaşım İbrahim Altuntaş güzel bir yazı yazmış. Merak edenler İbrahim’in yazısını bulsun okusun.Yeni seçilecek il başkanının tamamen önyargısız bir şekilde o yazıyı iyi okuması gerekir.

CHP’nin işi Kayseri’de hiçde kolay değil. Siyaseti “konuşmaktan ve sadece muhalefetten” ibaret zenneden bazı isimler bu hastalıktan kurtulmadığı sürece kongreden çıkmayan bir il başkanı  başaralı olamaz. İl Yönetiminin ve Genel Merkez’in böyle birşeye sıcak bakacağını sanmam, ben olsam çok seri bir şekilde kongreye gider ve emaneti sahibine iade ederim. Ama, yönetim bunu yapmamak için direniyor. Bu Genel Merkez’in de işine gelmez...

Yeni il başkanının işi bir başka açıdanda zor. CHP geçtiğimiz seçimlerde, yani Enver Özdemir yönetiminde Sarız, Akkışla ve Felahiye ilçeleri ile üç belde de seçim kazandı. Şu anda CHP’nin Kayseri’de altı belediyesi var. Beldeleri çıktık seneye üç ilçe kazanabilir mi CHP... Sanmam. Henüz hüküm için erken ama belki bir ilçe... Yeni il başkanı 30 Mart sonrasında devraldığı enkazın da hesabını vermek zorunda kalır.

 

 

BOYDAK TOBB YÖNETİMİNDE

Geçtiğimiz ay Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kongresine ilişkin görüşlerimi aktarmıştım.

Hemşehrimiz Hisarcıktlıoğlu’nun karşısına aday çıkmamasına memnun oldum. Rifat Bey son olarak  Oda başkanlarının seçiminden sonra tebrik amaçlı Kayseri’ye geldi. Neredeyse aradan 1.5 ay geçti. Son ziyaretinde yaptığı değerlendirmeler ve ülke genelindeki bazı yoklamalardan sonra TOBB’un yönetiminde KAYSO Başkanı Mustafa  Boydak’ın yer alması kesinleşti. 11 kişilik yönetimde KTB ve KTO başkanları olmaz. Ama bu iki isimde Konsey’de ve bazı komisyonlarda görev alırlar.

Gelinen noktada Kayseri’ye düşen Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başarısına katkı vermektir. Mahmut Hiçyılmaz, Mustafa Boydak ve Şaban Ünlü’de bu manada Rifat Bey’e açık çek verdiler. Oda başkanları haftabaşında, delegeler ise çarşambadan Ankara yollarına düşecekler. Şimdiden Hisarcıklıoğlu ve Boydak’ı tebrik edebiliriz.

 

NNY ÜNİVERSİTESİ HEDEFİ TUTTURDU

 Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Müatevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar’la dün  telefonla görüştüm.Yaklaşık iki aydırda görüşemiyorduk.Özhamurkar NNY’nin kuruluşunhrda çok emek sarfetti. Daha ben sormadan  O;  “Veliciğim sevinirsin diye söylüyorum, geçtiğimiz yıl 120 kadar öğrenci almıştık. Bu yıl 8 bölüme 400’ün üzerinde öğrenci aldık.7 bölümde doluluk yüzde yüz. Sadece bir bölümde eksiğimiz var. Onunda, sonradan yapılan tercihlerle dolacağına inanıyorum.Geçen yıl doluluk oranı % 98’di. Bu yıl yüzde 93 gibi gözüküyor. Nakille bu oran yüzde 95’e ulaşır. Güzel bir üniversite kurduk. Hayırseverlere, emeği geçenlere, öğretim kadromuza ve  bize güvenerek yavrularını gönderen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.