MUSTAFA GÜRBÜZ


YENİ YILA GİRERKEN İLİMİZ SPORU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde 2018 hoş geçti diyemem. Özellikle yılın ikinci yarısı spor kulüpleri açısından hiç de umulduğu gibi olmadı. Yeni sezon başlangıcı yapacak takımların içinde bulunduğu ekonomik göstergeler bahane edilerek mücadele edilecek liglerde yer alınmaması sporseverleri de üzdü. Futbol ve voleybol bu konuda sıkıntı yaşayan branşlar oldu. 3. Lig´de mücadele edecek olan futbol takımlarından tutun da 2. Lig´de mücadele edecek voleybol takımlarına kadar hangisinden söz etsek bu satırlar yetmez. Bir de ligden düştü dediğimiz ve kapısına kilit vurulan Erciyesspor gerçeğinden hiç bahsetmiyorum. Ne diyeyim ki, o kadar yorum yaptık, o kadar çağrıda bulunduk ama yılların kulübü mazi oldu ve tarihin tozlu sayfalarında yerini almak zorunda kaldı. Bu konuda tüm Kayseri´nin suçu vardır. Kimseyi ayırt etmeden bunun da altını çizmek isterim.

Sadece Erciyesspor değil bu sezon başında kapısına kilit vurulmaya hazırlanan bir diğer isim de Kayseri Basketbol´du. Biraz daha geç kalınsa o da mazi olacaktı. Allah´tan ki ilimiz yöneticileri başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olmak üzere tüm yetkililer ve Boydak Holding CEO´su Alpaslan Baki Ertekin mali sorun yaşayan kulübe el uzattılar. Onlar sayesinde en azından ligde mücadele eden bir basketbol takımız var.

Büyükşehir Belediyesi demişken Başkan Mustafa Çelik, okçuluk konusunda ciddi atılımlar yaptı ve Dünya Şampiyonu sporcular Kayseri´den çıktı. Şimdilerde ise Etno Sporlar için farklı bir mekân tasarlandı. Umarım bu ata sporları da ilimizde uzun soluklu bir şekilde yapılacaktır.

Voleybol konusunda ise Melikgazi zaten kurumsal kimliği ile bu işin lokomotifi oldu. Onların bu uğurda yaptıklarını hep söylüyoruz. Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç ve Başkan Serdar Öztürk alt yapıları dahil bu işe gönül verdiler. Bu branşta bir de bayan takımız var. O kulübün de uzun süredir destek bulması konusunda arayışların olduğunu bildiğim için Atletik bünyesinde yoluna devam eden ve Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan desteğiyle bu sezon başarılar kovalayan Kayseri OSB Teknik Kolej Atletik Spor´u da unutmamak gerekir.

Sadece salon sporları derken bunlar aklımıza gelmesin. Kocasinan Belediyespor´un Avrupa ve Dünya Masa Tenisi´nde adından söz ettirdiğini bu yılda çok duyduk. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar bu konuda sporculara yeni dönemde yer sözü dahi verdi.

Daha burada saymakla bitiremeyeceğimiz; Uzakdoğu sporlarında karate, güreş, tekvando, yüzme, snowboard gibi branşlarda ilimiz başarılı sporcular çıkarttı.

Son olarak Kayserispor demek isterim: Kayserispor yılın başında kötü bir başlangıç yaparak sezon ortasına kadar da bu şekilde serüvenini sürdürdü. Kötü bitti dediğimiz bu geçen dönemi unutup ?yeni döneme iyi başlasak´ diyen sarı-kırmızlılar ne yazık ki, istediklerini yapamadılar. Mali sorunlar orada da boy gösterdi. Ama bunlar şimdilik pansuman edildi. Umarım 2019 tüm ilimiz sporcuları ve branşlar için güzel ve mutlu geçer?