MUSTAFA GÜRBÜZ


YAZIKLAR OLSUN SİZE!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


 

Süper Lig’de bu hafta deplasmanda karşılaştığımız Başakşehir maçında alınan sonucun ne olacağından daha çok, rakiplerin ne yapacağına odaklanmıştık. Rakiplerin göbeklerini kendileri kesebilir mi, yoksa bizim gibi hata yaparak işi son haftaya bırakabilirler mi diye düşünmüştüm. Ne yazık ki göbek kesme işi sadece bizim beceremediğimiz, elimize yüzümüze bulaştırdığımız bir durummuş. Konya deplasmanda bakın Trabzon’u son saniyeye kadar mücadele ederek çatır çatır yeniyor ve adamlar son haftaya bırakmadan ligde kalışlarını ilan edebiliyorlar. Bizde ise hani kendi göbeğimizi kesemedik ya, son haftalarda ellerimizi açıp dua etmeye başlamıştık. Ne desem bilemiyorum ama birkaç gün bu konu ile alakalı ağır yazılarım olacak. Sen eline gelen fırsatları öyle basit bir şekilde harcarsan, elin adamı gelir senin sonuna kadar getirdiğin işi tamamlar ve rahata kavuşur. Sen de öyle arkana bakarak gidersin. Bu futbolculara yazıklar olsun. Ellerine gelen fırsatı öylesine harcayarak bir şehrin kaderini böylesine değiştiren ve hiçbir şey olmamış gibi bu şehirde gezen bu futbolculara, bu takımı hale getirip sonrasında hiçbir şey olmamış gibi giden yöneticilere yazıklar olsun. Bu kadar mali yükün altında kalan bu takım, Allah aşkına eğer ki bir alt lige düşerse, buradan nasıl çıkış yapabilir? Bu takımın sonu da Erciyesspor gibi olursa kim kime ne anlatır? Bu kadar mali yükün altından hangi babayiğit kalkabilir? 

Başakşehir maçında ortaya konan oyun ve futbolcuların hırsını keşke geçen hafta Antep maçında görebilseydim. Şimdi dizlerimizi dövüyoruz. Sadece son hafta da Denizli-Ankaragücü, Malatya-Antep maçlarının sonucuna ve bizimde galibiyetimize göre yine bekleyip adrenalini yükselteceğiz. Ligde kalmak sanırım şu sıralar hayal gibi.

Maçla ilgili çok konu başlığı açabiliriz ama benim sadece sormak istediğim Federasyon yetkililerine! Yahu bir elektrik kesintisi olduğunda Kayseri’de iyi hatırlayın stattaki müdür dahil olmak üzere bir çok kişinin işine son verilmiş ve daha sonrasında maçların jeneratörlerle oynatılmasına ve statlarda da bu şekilde enerji sağlanmasına hüküm verilmişti. Aynı anda başlayan maçlar bu şekilde olunca nasıl aynı anda bitecek ki? Jeneratör olayı ne oldu? Bu Fatih Terim Stadı için geçerli değil mi? İş Başakşehir olunca herkes sus-pus oluyor. Federasyon da adamlar atlarını çok rahat koşturuyor, neden? Statta ışıklar kesildi ve uzun süredir de futbolcular durmak zorunda olduğu için maçtan soğudular. Yazık! Çok yazık oldu.