MUSTAFA GÜRBÜZ


YAZ OKULLARININ FAVORİSİ YİNE YÜZME!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Ülkemizde okullarımızın kapanmasına sayılı günler kala, öğrencilerin yaz döneminde yapacakları faaliyetler de belirlenmeye başladı. Yaz dönemlerinde salonlarda ve sahalarda yapılan sporların yanı sıra favori olanı yine bu sezon havuzlardaki su sporlarıdır. Kimileri yüzmeye, kimileri de su topu gibi farklı spor faaliyetlerine çocuklarını kayıt yaptıran veliler en azından yaz döneminde çocuklarının iyi bir uğraş içinde olmalarını istiyorlar.

Yaz döneminin favori sporu her ne kadar yüzme olsa da, salon sporları da aynı ilgiyi görecektir. Salon sporlarında voleybol, basketbol, hentbol, masa tenisi, atletizm, jimnastik, satranç, okçuluk vb. gibi branşlar çocuklar ve gençler tarafından beğeni alan spor dalları oluyor. Bu dalların yanı sıra geçen sezon banim de çocuğumu yazdırdığım buz pateni ise yazın ayır bir yeri olan spor dalıdır.

Buz pateni diyerek geçmeyin! İlimizde sadece Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bu sporu yapma fırsatınız var. Onda da bazı saatler kursiyer öğrencilere, bazı saatler ise vatandaşa. Yani anlayacağınız ayağına paten takan büyük birisi de, burada kayma fırsatını yakalayabilir.    

Gelelim bu sezonda da büyük bir çoğunluğun tercih edeceği branş olan yüzmeye. Bu konuda sadece kulüpler değil, belediyeler de düzenledikleri kurslarla gençlerin yaz döneminde istedikleri spor yapabilmeleri adına çaba sarf ediyorlar. Şimdiden başvuruların yapıldığı kurslar için belediye spor birimleri hummalı bir çalışma yürütüyorlar. Her ne kadar yoğunluk olsa da yüzme branşı konusunda şimdiden sıralar tükeniyor benden söylemesi?