VELİ ALTINKAYA


YARGITAYA 2 SUÇ DUYURUSU

YARGITAYA 2 SUÇ DUYURUSU


Dün ikindi vaktinde İsmihan Hanım’la kısa bir telefon görüşmesi yaptık.”Veli Bey İdare ile ilgili iki konuyu yargıya resmen taşıdım” dedi...

Geçtiğimiz hafta yaptığımız görüşmede, İl Daimi Encümeni’nin daha önce kaymakam lojmanları ile ilgili aldığı kararı eleştirerek, “Köylü hizmet bekliyor. Bizim Encümen kaymakam lojmanlarının tamir, bakım ve onarımı için 400 bin lira  para ayırıyor. Kaymakamlarımızın en iyi lojmanlarda oturmasını bende isterim. Ancak, bunun parasını köylüye hizmet ödeneğinden değil Ankara’dan, genel bütçeden getirtmemiz lazım. Biz bu parayla  iki köyün kanalizasyonunu, kilitli parkesini, yolunu, okulunu yapmalıyız. Kaldıki böyle bir ödenek ayrılması kanuna da aykırı” demişti...

 Üçok daha önce il Genel Meclisi Başkanlığı’na verdiği bir soru önergesinde de Valilik Makamı emrinde (Özel Kalemde) ne kadar aracın bulunduğunu sormuştu. Soru önergesine nasıl bir cevap aldığını doğrusu  bilmiyorum. Ancak, 8 makam-hizmete mahsus aracın bulunduğunu ve bunun da Taşıt Kanunu ve Tasarruf Genelgesi’ne aykırı olduğunu iddia ediyor.

 Bu iki gerekçeyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulmak üzere Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına  iki ayrı suç duyurusunda bulunmuş...

Bu suç duyurusunun sonucundan ne çıkar bilemem. Ama can sıkacağı kesin. İl Daimi Encüme’nin başkanı olan Sayın Vali ile birlikte seçilmiş 5 İGM üyesi ve galiba 4 ya da 5’te Özel dare’den daire başkanı bu Kurul’da üyeler... Suç duyurusu Kurul üyelerinin tamamına yönelik. Sayın Vali nedeniyle suç duyurusu yerel savcılığa değil,  Yargıtay Savcılığına yapılmış...

Özel İdare’nin “olurla” Valilik Özel Kalem Müdürlüğü emrine tahsis ettiği araçlarla ilgili konu doğrudan Sayın Vali’nin kullandığı makam aracı ile ilgili değil. Taşıt Kanunu illerde sadece Valilere makam aracı tahsis ediyor. Diğer görev sahiplerinin hizmet araçları var. Sanıyorum buradaki sıkıntı araç sayısından kaynaklanıyor olsa gerek... Hep birlikte bekleyip görelim, bu suç duyurusundan ne çıkacak.

 

Mış… Miş… Muş…

 

00- Başkan Özhaseki “Haksız suç isnadı” gerekcesiyle açtığı davada CHP’li vekil Kulkuloğlu’ndan da on bin lira tazminat kazanmış.

00-Başkan Özhaseki dün iki ayrı konuşmada değişimin altını çizmiş.

00- Enerji Bakanı Yıldız dün Başbakan’la 112 tesisin açılış butonuna basmış.

00- MHP İl Başkanı Mete Eke  İGM bütçesi oylanırken  ikisi Meclise katılmayan 15 meclis üyesinden 9’unun lehte, 4’ünün aleyh- te oy kullanmasına rağmen,  partisinin İGM grubunda bölünme olduğu iddialarını yalanlamış.

00-Bir süredir AB ve ABD’ de olan AK Partili vekil Pelin Gündeş Bakır ilçe ve köy gezmiş.

 

KAPADOKYA VE KAYSERİ TURİZMİ

 

  Kapadokya dünyanın tanıdığı bir turizm bölgesi. Yıllar önce Erciyes’in oluşturduğu peri bacaları ve diğer güzellikler Nevşehir’i önemli bir turizm bölgesi yaptı... Nevşehir’e gelen turistlerin önemli bir bölümü Kayseri üzerinden ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

Özellikle Erciyes Projesinin topyekün hayata geçmesi ile birlikte Kayseri’nin tarihi değerlerini de Kapadokya ile entegre ederek bölgemizin turizmin cazibe noktalarından biri haline getirebiliriz. Kapadokya ile ilgili son bir ayda yapılan iki çalışktayı bu açıdan da önemsiyorum.