VELİ ALTINKAYA


YARGITAY KARARI BEKLENİYOR

YARGITAY KARARI BEKLENİYOR


BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin geçirdiği kaza ile ilgili spekülasyonlar bitmek bilmiyor.

Bu olayın bir kaza mı, yoksa bir suikast mı olduğu sorusu henüz cevap bulmadı. Cumhurbaşkanı’nın görevlendirdiği Devlet Denetleme Kurulu olayda bazı şüphelerin bulunduğuna dair rapor verdi. Köşk bu raporun bir nüshasını Hükümete, bir hüshasını da yargıya intikal ettirdi.

Malatya özel yetkili savcılığı aylardır konuyu soruşturuyor; henüz iddianame aşamasına gelinmedi. Bu arada aralarında Kayseri eski Valisi Mevlüt Bilici ve  Emniyet müdürü Orhan Özdemir’in de bulunduğu bazı isimlerin yargılanıp yargılanmayacağına dair Yargıtay Başsavcılığı tarafından  yürütülen soruşturmanın da, yıl bitmeden karara bağlanacağını BBP Genel Başkanı Destici’nin ağzından öğrendik.

Yargıtay’ın yürüttüğü bu soruşturmanın merkezinde halen Danıştay üyeliği yapan Kayseri eski Valisi Mevlüt Bilici var.

Bilici makamında bir milletvekili ile birlikte otururken kaza haberini alıyor. İlk saatlerde helikopterin Yozgat’a düşebileceği iddiaları da vardı. Bunun üzerine Yozgat’la bazı telefon görüşmeleri yapıyor. Yoğun trafik devam ederken Emniyet Müdürü Orhan Özdemir arayarak Yazıcıoğlu’ nun helikopterine ulaşıldığını, kendisinin de birkaç kırık olduğunu belirterek Kayseri’ye getirilebileceğini söylüyor. O esnada Devlet Hastanesi Başhekimi olan Milletvekili İsmail Tamer de ambulans helikopteri hazır bekletmektedir. Vali Bilici’nin Emniyet Müdürü Özdemir’den aldığı bilgi ve talimatı üzerine ambulans helikopter havalanıyor. Tam bu esnada Jandarma Bölge Komutanı Ali Aydın arayarak Vali’ye ulaşan “teyide muhtaç bilgi notu”nun doğru olmadığını, hala ambulansın enkazına ulaşılmadığını söylüyor. Havalanan ambulans helikopter geri dönüyor..

Bu geçen zaman diliminde Vali Bilici üzerine hiç elzem olmamasına rağmen kendisine Emniyet müdürü tarafından ulaştırılan “bilgi notu”nu o tarihte BBP Genel Sekreteri’ne telefonla iletiyor. O esnada canlı yayında olan Genel Sekreter de bu nota kesin bir bilgi gibi canlı yayında herkesle paylaşıyor.

Yazıcıoğlu iddianamesi ortaya çıktığında o telefon trafiği esnasında Ergenekon’a kadar uzanan asker polis çekişmesinin nasıl böyle bir bilgi notuna dönüştüğünü tarih görecek...

Vali Bilici böyle bir açıklama yapmaması, sadece kendisindeki bir bilgiyi BBP yetkilileri ile paylaşmanın ötesinde bir fiil işlememişken, olası suikastın bir parçası gibi gösterilmeye çalışıldı eski Valimiz... Vali Bilici’nin hayatının hala en sıkıntılı sürecini yaşadığını yakınen biliyorum.

BBP sözcüleri hala bu konuyu gündemde tutuyor. Bakanlık  müfettiş gönderdi. Müfettişler Kayseri’ye gelerek Vali ile ilgili iddiaları gazeteciler ve diğer çevreler de soruşturdu. Konu tamamen yazdığımızdan ibaret olmasına rağmen hala bazı çevreler Vali Bilici’nin iyi niyetli telefonun altında “buzağı” aramaya devam ediyor.

  Tekrar bu vesile ile Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybeden herkesi rahmetle analım. Dilerim Malatya Özel yetkili Savcılığı da konuyu bir an önce iddianame aşamasına getirir ve Türkiye ne olup olmadığını görür.

 

00- AK Parti’de ilçe belediye başkan adayları noktasında karar öncesi son toplantı bugün-yarın yapılacakmış.

00-  Kayseri Eski Valisi’nin de haksız yere suçlandığı Yazıcıoğlu kazası ile ilgili soruşturmada Yargıtay Başsavcılığı karar aşamasındaymış.

00- Çilsal’ın CHP’ den Büyükşehir adayı olacağı haberi DP’lilerin canını sıkmış.

00-Başkan Özhaseki kurmaylarına, seçim sürecine yönelik proje ağırlıklı çalışmaları tamamlama talimatı vermiş.

00- Enerji Bakanı Yıldız Dışişleri Bakanı gibi “enerji diplomasisi” uyguluyormuş.

00- Sanayi Gecesi’ne katılan Ali Babacan, Kayseri Evi’ndeki sohbette de hızlı tren taleplerini duymazdan gelmiş.

00-Erciyes’te termal su bulunması Kayseri’de turizmin geleceği için iyi habermiş.

 

YILDIZ DIŞ İŞLERİ

BAKANI GİBİ

Enerji 21. yüzyıl dünyasının en önemli girdilerinden biri. Dünyada birçok savaş enerji merkezli çıktı. Bugün Orta Doğu, Kuzef Afrika veya Kafkasya-Orta Asya bölgesine yönelik  hakimiyet mücadelelerinin altında da tam 150 yıldır enerji kavgası yatıyor... Bu noktadan hareketle hemen her ülkede enerji bakanları önemli görevler ifa ederler. Bizde de böyle. Enerji Bakanı Taner Yıldız sanki gölge dışişleri bakanı gibi hemen her hafta, ya yurtdışında ya da Türkiye’ye gelen mevkidaşları vs. devlet adamları ile  sürekli “enerji diplomasisi” yapıyor. Tıpkı iki gündür Irak’ta yaptığı gibi. Geçen hafta Rusya’da, önceki hafta Paris’te aynı işi yapıyordu.