MUSTAFA GÜRBÜZ


VOLEYBOLDA SEZON BAŞI SEMİNERİ VE KULÜPLER!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimiz salon sporlarında hazırlıklar tamamlandı. Artık iş müsabakaların oynanmasına ve müsabakalarda yönetim şekillerine geldi. Özellikle salon sporlarında ilimizin lokomotif branşlarından olan voleybol da yeni dönem, Ankara´da yapılacak olan ulusal ve uluslar arası hakemlerin semineri sonrasında başlayacak. Bu seminerin önemi çok büyük. Ülke bazında yapılacak olan tüm voleybol müsabakalarında yaşanan kural değişiminden tutunda, uygulamalardaki farklılıklara kadar tüm konular bu seminere çağrılan klasman hakemler ve gözlemcilere anlatılıyor. Daha sonrasında ise yapılan sınavla uygulamaları isteniyor.

Bu kadar önemli olan bu seminer daha sonrasında alt klasmanlarda yer alan hakemlere de illerinde anlatılıyor. Yani kısacası voleybolda yönetim kademesinin sezon açılışı bu seminer denebilir.

Gelelim ilimize! Bu sezon yine bir üst ligi hedefleyen voleybol takımlarımız var. Kulüplerin sezon boyunca varlıklarını daim ettirmesi ve idmanlarını sağlıklı yapabilmesi için her zaman olduğu gibi mali kaynağa ihtiyaç var. Her ne kadar ülke genelindeki bu seminer çok önem arz etse de, kulüplerinde yaşaması ve mücadele için sporcularını hazırlamış olması gerekiyor. İlimizde bu durumu şimdiye kadar 4 takım iyi bir şekilde götürmeye devam ediyor. Birisi KOSB Atletikspor diğerleri ise Melikgazi, Develi ve Simge Elektronik Şahinspor. Bu takımlar mali destekler konusunda sorun olmadığı için mücadelelerini liglerde sürdürebilecekler fakat geçen sezondan daha çok takım olduğu bilinse de, mali problemler yüzünden liglere katılamayacaklarını ilan ettiler.

Bu kulüplerin bir sezon boyunca fazla olmayan bir mali kaynağı dahi bulamamış olması gerçekten çok üzücü. Sporda her ne kadar gençleri yetiştirsek de bir türlü lig oyuncusu durumuna getirebilmek için onlara olanak veremiyoruz. Bu da alt yapıda başlayan gençlerin önüne bir engel oluyor?