MUSTAFA GÜRBÜZ


VALİLİK VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE


Elimizdeki kartların ne işe yaradığı konusunda son günlerde iyice kafamda düşünceler hasıl olmaya başladı.

Kartlar derken aslında maçlara girerken bizde olan kartlardan bahsetmiyorum. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak bizlere verilen araç tanıtım kartlarından bahsediyorum.

Gecen hafta maça gittim ama ne gitmeydi. Maç için aracı park edeceğim, ama bir emniyet görevli ‘Dur, burası emniyete ayrılmış bölge' denilerek bos bulduğun yere aracını park et dediler. İyide kardeşim bu araçta bana ait ve görevli kartı bulunan bir araç desem de `Yok efendi burası emniyete ait görevli araçlar için, git nereye bırakırsan bırak aracını` dediler. Bende kuzu kuzu park yeri arayıp bulduktan sonra maçı izlemek için stada gidebildim.

Şimdi sormak isterim, onca park alanı niye işgal edilir. Hadi emniyet. Rahat hareket etsin denilebilir, ama orası stadın hemen yani başı, kalabalık olursa araçlar nasıl hareket edecek? Herhalde vatandaşı ezip de gidecek değildir. Anlam veremediğim ilimiz emniyetinin bazı kararları stada gelip de maç izlemek isteyenlerin tepkisini kolayca çekiyor ve spora olan sevdayı azaltıyor kanısı içindeyim.

Görevli tanımı aslında birde bu bölüme bakmak gerekiyor. Emniyette çalışan birisi olursam mı aracım görevli oluyor? Bu köşede örneği olan kartın hiçbir anlamı yok mu? Hala bu sıkıntılar içinde bulunduğumuza ve her birim amiri değiştiğinde keyfi uygulama değişimi yapmaları artık beni sıktı. Bu nedir yahu? Artık bu durumlara yetkili amirlerin el atması dileğiyle...