İDRİS YAVUZ


VAHŞİ BATI VE TÜRKİYE

YAVUZCA - İdris YAVUZ


Milletçe, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi konusunda daha çok duyarlı olmaya ihtiyacımız vardır. Bu gün dünyada güç odaklı soğuk savaş dönemini yaşıyoruz. Asırlar öncesinden başlayan, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze devam ede gelen Türkiye üzerine ‘ahtapot’ gibi çöken ‘Haçlı intikam duygusu’ yeniden yeşermeye başlamıştır..

ABD'nin kadim dostları ve ortakları, AB ülkeleri ‘Hristiyan kulübü’ adı altında sinsi planlarını Türkiye üzerinden büyük Orta Doğu Projesi’ni uygulamaktadır. İsrail, İngiltere, Fransa da bu oyunun iğrenç emellerine çanak tutmaktadır.

Aslında “Hristiyan olmayanlar, insandan sayılmaz” demeyi kendilerine görev sayan Avrupa Birliği, ekonomide güçlenince bu sayede petrol sahası ve maden bölgelerini işgal ettiler. Ecdadımız hiçbir dönemde mali konuları vesile ederek güç kullanıp savaş yapmamıştır.

Batıdan Güneye, Ortadoğu’ya, Kafkaslar’a ve çeşitli ülkelere bağlantılı baharat ve İpek Yolu üzerinde Osmanlı Devleti kervansaraylar, hanlar hamamlar yaptırmış yerli ve yabancı bütün yolcular burada güvenli bir şekilde konaklayıp, hayvanlarının bakımları ve çeşitli ihtiyaçları ücretsiz karşılanmıştır. Osmanlı sultanları adaletten ayrılmayan, sadeliği tercih eden, lükse asla yer vermeyen yöneticilerdi.

Komşumuz İran’da, Irak’ta, Suriye’de bulunan petrol ve doğalgaz kaynak rezervlerinin altmış yıl sonra biteceğine dair raporlar hazırlanmıştır. Irak, sırf petrol için işgal edilmiştir. Suriye ve İran bu nedenle tehdit edilmektedir. Ama hesap edilmeyen bir gerçek vardır ki, İran nüfusunun % 52’si Türk’tür. Bu nedenle İran kolay yutulacak bir lokma olmayacaktır.

Cihan devleti olan Osmanlı İmparatorluğu yamyamlara yem olmaktan kurtulamadı. Atatürk’ün hayatta iken Hatay’ı Misakı Milli sınırlarına katması onu çok mutlu etmiştir. Ama O,” Musul ve Kerkük’ü almadan ölürsem gözlerim açık gider” demiştir.

Fransa’da çizilen Kürdistan, Ermenistan haritalarında Doğu bölgeleri Kürdistan, Kuzeydoğu bölgeleri Ermenistan, Karadeniz bölgesi Pontus Cumhuriyeti’ne, İstanbul ise Ekümenlik ortak devlet olarak gösterilmiştir. ABD ise bu konuya el altından destek vermektedir.

Satrancı, Türkler icat etmişlerdir. Bu oyunu kimse bu milletin üzerine oynayamaz. ABD ve AB ülkeleri ne yaparlarsa yapsınlar hevesleri boşa çıkacaktır.

Çanakkale’de mermiyi siper edenler, vatan için canlarını verdiler. Onların emaneti olan bu toprakların korunması için bu millet kırgınlığı, küskünlüğü, hizipçiliği bir kenara bırakmak zorundadır.

Bu nedenle gelin hep birlikte, bir olalım, diri olalım.

Eskiden analar evlatlarını kına yakarak askere gönderirlerdi. Ordumuz, milletimizin göz bebeğidir. Peygamberimizin adını taşıyan Mehmetçik peygamber ocağında yetişmektedir.

Bir zamanlar; “Filan yeri verin kurtaralım” diyen satılmışlar, oraların Türk kanı ile yoğrulan vatan olduğunu bilmez görünenlerdir.

Avrupa’da;”En iyi Türk ölü Türk’tür” sözü Haçlı intikamı ile yananlar tarafından söylenmektedir.

Biz hiçbir zaman millet olarak diğer dinlere saygısızlık yapmadık. Onların peygamberlerini, peygamberimiz olarak gördük, ama onlar, Hz. Muhammed'e hakaret yağdırıp saldırdılar.

Burada birlik ve beraberliğimizi, dirlik ve düzenimizi yok etmeye çalışanlara karşı daha uyanık olmalıyız.

C. Allah yar ve yardımcımız olsun. Âmin