SAMİ DAYANGAÇ


VAATLER

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Medya organımızın Genel Yayın Yönetmeni, Duayen Gazeteci Veli Altınkaya kadar hiç kimse hızlı tren için mücadele etmedi, gündemde tutmadı. Neden Veli Bey gündemde tutuyor, yapılması için bu kadar mücadele ediyor? Hızlı tren şehrimize gelecek olsa Veli Bey belki bir, bilemedin 2 kere biner. Mücadele ve istek, şehir için. Peki, Sayın Altınkaya bunu rüyasında mı gördü, elbette hayır. Hatırlayınız, yıllardan beri her gelen bakan, ‘Hızlı tren gelecek’ dedi, baktı ve gitti. Yani milletimizdeki hızlı tren algısı hep siyasilerce diri tutuldu.

Yakın zamanda Niğde-Ankara otobanı hizmete girecek, bizim Ankara otobanımız var mı? İktidar partisine kurulduğu günden beri halkımız çok güçlü destek verdi. Elbette yerel yönetimin başarısı da buna eklendi. Ama bu ne yazık ki ne havaalanına, ne hızlı trene, ne de Ankara otobanına yansımadı.

İktidar partisinde umduğunu bulamayınca muhalif medyanın da gazı ile parti kuran zat başbakan sıfatı ile şehrimize hem açılışlara ve hem de meydan mitingine gelmişti. Hani programında olmamasına rağmen havaalanından doğruca şehit Furkan Doğan yurduna giden, hemen önündeki arsayı bağışlayan başbakan. Meydan mitinginde Kayseri-Konya-Antalya otobanı yapılacak müjdesi vermişti. Hani?

Hızlı tren tamam diye vatandaşı coşturmuştu, hani? ‘Bu havaalanı bu şehre yakışmıyor’ diyen de kendileriydi, ne oldu? O zamanki başbakan en büyük müjdeyi sona saklamıştı. ‘Tramvay eski terminalin oradan başlayarak Sivas Caddesi sonuna kadar yerin altına alınıyor, bunu da başbakanlık bütçesinden yapılacak’ demiş ve milleti nasıl da coşturmuştu. Ne oldu?

Dememiz o ki; hızlı treni gündeme alan, gündemde tutan, vatandaşın beklentili hale gelmesini sağlayan, gelip vaat edip gidenler oldu. Vatandaşa anket yapın, belki hayatında hiç trene binmemiş ve binmeyecekler dahi hızlı tren konuşuyor, istiyor.

Bir ara tren yolu hattı şehir dışına alınacaktı, Bekir Yıldız, Mehmet Özhaseki defalarca gidip geldiler. Herkesin abisi Bekir Yıldız, Demir Yolları Genel Müdürü eski öğrencisi olduğu için Kayseri ziyaretinde Bekir Başkanı makamında ziyaret ediyor. Bekir Başkan bir ara aşağı baktığında caddenin siyah makam araçları ile adeta düğün konvoyuna dönüştüğünü görüyor ve tüm ümitleri orada sönüyor. Demiryolları Genel Müdürü ve mahiyeti şehre trenle gelmemişler... Demiryoluna bakışları da ancak bu kadarmış.

Bize göre hızlı tren kadar Şehir Hastanesi’ne yapılacak tramvay, Ankara yolu, havaalanı da öncelikli olmalı. Ne dersiniz?