MUSTAFA GÜRBÜZ


UZAKDOĞU SPORLARI VE KAYSERİLİ SPORCULAR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimiz birçok spor branşında ön sırada olmayı bilen ve çıkarttığı sporcularla da başarılarını sadece ulusal çapta değil, uluslararası çapta da gösteren bir konumdadır. Özelikle Uzakdoğu sporlarında ilimizde birçok sporcu başarılı sonuçlara imza atmıştır. Önceleri tekvando, karate gibi spor dallarında başarılar elde eden ilimiz sporcuları sonrasında ise ?Thai Boks´ adını verdikleri ve farklı dallara ayırdıkları Muay Thai sporunda kadın ve erkek olarak birçok dalda dünya çapında şampiyonluklara imza attılar.

Son olarak bu spor dallarında mücadele eden sporcular kadar federasyonlarda da görev yapan ilimiz insanlarının varlığı sporcularımıza hem cesaret hem de ülke dışında da madalya kazanma şansını verdi. Bakınız federasyonlar derken sadece yönetimsel değil aynı zamanda teknik kadrolarda da olmak ilimiz sporcularının büyük kazanımlarıdır. Tıpkı şimdilerde konuştuğumuz Ali Doğan gibi. Daha önceleri de birçok ilimiz sporcusunu manşetlere çekilmiş ve hatta Hanife Altun ismini hala Dünya Şampiyonu olarak art arda 4 kez dillendirdiğimiz bir sporcumuzdu. Daha sonrasında yakalanan başarılı sonuçlar ve son olarak da Ali Doğan. Bu konuda başta Halil Demir olmak üzere Göksel Cingöz ve yanındaki arkadaşları tebrik ediyorum.

Halil Demir, Milli Takım´ın teknik ekibi içinde yer aldığı dönemlerde birçok sporcuyu yurt dışında yarıştırmıştı. O yıllarda yakaladığı başlarılar daha sonrasında kendisini federasyonda görevlendirmeye kadar götürdü. O da yine ilimizde bu spora gönül veren Göksel Cingöz´ü taşıdı ve şimdi de Ali Doğan başarılara onlar sayesinde ve kendi inancı ile imza atıyor. Ha bu arada yukarıda saydığım isimlerle uzun yılardır dostluğumuz vardır. Ama içlerinde en eskisi sanırım Göksel Cingöz´dür. Çünkü onunla ortaokul zamanına dayanan bir dostluğumuz ve sınıf arkadaşlığımız var. O yüzden inandıkları bu yolda yılmadan mücadele eden ve başarılara imza atan tüm sporculara bir kez daha başarılar dilerken ekiplerin içinde veya başında yer alan diğer tüm arkadaş ve dostlara da umarım Kayserili sporcular ilerleyen yıllarda da bu bayrağı daha ileri de taşırlar diyerek nokta koymak isterim?