MUSTAFA GÜRBÜZ


UZAK DOĞU SPORLARI´NDA BAŞARILIYIZ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Son yıllarda ilimizde uzak doğu sporları konusunda birçok sporcunun başarılı sonuçlar alması ülke genelinde olduğu kadar dünya genelinde de Kayseri´nin bu tarz sporlarda ön plana çıkmasına neden oluyor. Yıllar öncesine şöyle bir geriye gittiğimizde ilimizde tekvando ve karate branşları revaçta olurdu. 1980´li yıllarda ülkemizde yapılan birçok tekvando yarışmalarında ilimizden önemli sporcular mücadele eder ve aldıkları başarılı sonuçlarla ülkemizi Avrupa´da en iyi şekilde temsil ederlerdi. İşte o dönemlerde birçok isim (ki Arzu Tan´dan tutun da Aziz Ukşal gibi önemli çalıştırıcılar) başarılı sonuçlar sonrasında sporcu yetiştirmeye başladı hem de başarılarını daim edecek öğrenciler.

Bakıyorum da o yıllarda tekvando ve karate gibi branşlarda mücadele eden sporcular daha sonraları Uzak Doğu´daki diğer spor dallarına gönül vermeye başladılar. Bunlar içinde önemli olanlar; Muay Thai ve Kick Boks´tu. Bu iki branşta ilimizde çok önemli çalıştırıcılar ve sporcular oldu. Hatta sadece erkekler değil, bayanlar kategorilerinde bile dünyada başarılı sonuçlar almış ilimiz sporcusu oldu. Şimdi bunların isimlerini uzun uzadıya yazmak istesek yazımız bir hayli uzar. O yüzden son başarılı sonuç alan Ali Doğan´a değinmek isterim.

Başarılı bir sporcu. Ülke genelinde yapılan yarışmalarda hep birincilikle ipi göğüsledi. Onu bu konuda eğiten isim ise benim sınıf arkadaşım da olan Göksel Cingöz´dür. Ha bu arada daha önce il temsilcisi olan ve şimdi de Federasyon´da As Başkan olan bir diğer arkadaşım Halil Demir´in emeklerini de unutmamak gerekiyor. Bir takım olarak yapılan çalışmalar ve neticesinde şampiyonların şampiyonu olan Ali Doğan. Bu sporcumuzu tebrik ediyorum. Almış olduğu bu başarılı sonuçla hem ilimizi hem de ülkemizi başarıyla temsil etti. İstiklal Marşımızı bir kez daha bu şampiyonada herkese dinlettirdi. Umarım bu başarılar daim olur ve tüm sporseverler de böyle başarılı sonuçlar alan sporcuları onurlandırırlar?