VELİ ALTINKAYA


ÜÇ DAVADA SON DURUM

ÜÇ DAVADA SON DURUM


Geçtiğimiz gün bazı yerel gazetelerimizde CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu malum iddialarla ilgili bir dava kazandığını belirterek mealen “Bu kazandığımız dava bizim iddialarımızda haklılığımızı gösteriyor” türünden açıklamalar yapmıştı...

Dün konuyu takip eden bir hukukçuya bu davanın ne olduğunu sordum. Olay neymiş biliyor musunuz... Büyükşehir daire başkanlarından Hüseyin Taşkaraca kendisine iftira atıldığına dair suç duyurusunda bulunmuş. Savcılık iftira suçunun tam oluşmadığı kanaatiyle “kovuşturmaya yer olmadığına” hükmetmiş. Taşkaraca’nın avukatları bu karara Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz etmiş. Mahkeme de Savcılığın kararını onamış.

Yani şikayetçi belediyedeki bir daire başkanı.. Ama Kulkuloğlu dava kazanmış gibi açıklama yapıyor. Asıl konularla ilgili verilmiş “kovuşturmaya yer olmadığı” kararını görmüyor, duymuyor, Özhaseki,Tarınç,Taşkaraca’nın kazandığı tazminat ve davalara karşı susuyor, kendisinin suçlandığı  “iftira iddialı” bir talebin kovuşturulmasına gerek olmadığını ise sanki topyekün bütün dosyayla ilgili bir kararmış gibi takdim ediyor.

Büyükşehir teftiş kurulu Başkanı Ahmet Acer hakkında 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde devam eden davayı da kaybettiklerini söylemiyor.

Atilla Kart ve bazı genel başkan yardımcılarının akın akın geldiği İncesu merkezli duruşmaya bu kez niye katılmadıklarını açıklamıyor. O davada yargılanan Büyükşehir’de şube müdürü olarak görev yapan kişi hakkında Savcılığın beraat talep ettiğini görmezden geliyor.

Yeri gelmişken ifade edelim malum  bu iddiaların merkezindeki Haci Ali Hamurcu bir süre önce Kulkuloğlu ve  Kılıçdaroğlu’nun da avukatlığını yapan CHP yöneticisi  İbrahim Yolcu’ya verdiği  vekaleti iptal etmişti. Yeni bir avukata vekalet verince, o avukat mahkeme heyetine dosya münderacatına yabancı olduğunu belirterek süre istemiş. Muhtemel ki karar perşembe günü verilecek. Bakalım ne çıkacak?

MONT VE BOT

 İsmi lazım değil, bir dostum, şehrin bir yetkilisi ile yaptığı görüşmede, bu yıla mahsus olmak üzere , “yardım hesabı”nda yüz bin liranın biraz üzerinde para bulunduğunu belirterek, milli eğitimin belirleyeceği öğrencilere kışlık mont ve bot almak istediğini söyledi.

O yetkili, dar gelirli ya da orta halli ailelerin çocuklarının tespiti için iki yetkiliyi görevlendirdi... Sanki kamuya malzeme alınılıyormuş gibi teklifler alındı ve yüz bin liranın üzerindeki parayla bin 800 çocuğa alınan kışlık mont ve botlar sessiz sedasız dağıtıldı...

 Yaklaşık iki bin yavrumuzu sevindiren bu güzel organizasyonun kısmen içindeyim, yardımı yapanda, ben de emin olun bu çocuklardan birini dahi tanımıyoruz; adını bilmiyoruz.

Hem de bu dağıtım yapılırken öyle bir organizasyon gerçekleştirildi ki, çocukların yaşları tek tek tespit edilerek adeta verilen mont ve botların “kip diye” olması sağlandı...

Yani sağ elin verdiğini, sol el görmedi.

Bunları niye yazma ihtiyacı hissettim. Dün KTO’nun bir haberi ajanslara düşmüş. KTO sosyal sorumluluk kapsamında bazı yavrularımıza mont ve bot dağıtmış.

Ne güzel, ellerine sağlık. İyi yapmışlar...

Ama, kötü olan şu; ortalama10 yaşındaki çocuklar deşifre edilmiş. Kendisini takdirle takip ettiğim Sayın Başkan mont ve bot verdiği çocuklarla hatıra fotoğrafı ve görüntü çektirmiş. Bunları da basınla,yani tüm kamuoyu ile paylaşmışlar.

Haber merkezindeki arkadaşlarıma bu haberi kullanmamaları, aha doğrusu ‘kullanacaksanız dahi, çocukların yüzünü göstermeden kulanın’ dedim.

Muhtemelki KTO’daki arkadaşlarımız boş bulunmuşlar. Yaptıkları bu güzel organizasyonu kamuoyu ile de paylaşmak istemişler. Bunun çocukların yüzü gösterilmeden yapılması daha doğruydu.

00- İncesu merkezli devam eden davada Hamurcu’nun avukatının süre istemesi üzerine Mahkeme karar duruşmasını perşembeye bırakmış.

 

00- CHP’lilerin Ahmet Acer aleyhine açttığı davayı Mehkeme reddetmiş.

00-AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını on güne kadar resmen açıklayacakmış.

00- CHP’nin büyükşehir adayı olması beklenen Osman Çilsal’a yönelik haberler DP Genel Merkezi’ni rahatsız etmiş.

00-Turizm Kongresi’nin merkezini Erciyes Projesi oluşturmuş.

00-KTO, mont-bot dağıttığı yavrularımızı deşifre etmiş.

00-Vali Düzgün Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kurulacağını söylemiş.

 

ERCİYES PROJESİNE HAZIR OLMAK

Turizm kongresi düzenlendi. Kongrede konuşan ERÜ Rektörü Keleştemur Üniversite olarak Erciyes Projesi’ne hazırlandıklarını, iki bilim adamını ABD’ye göndererek bu yönde çalışma yapmalarını sağladıklarını belirtmiş. Hatta Moleküler Araştırma Merkezi bünyesinde kış sporları, kış turizmi, bunlara bağlı bedensel rahatsızlıklar ve bilimsel gerekliliklerle ilgili hazırlıkları başlatmış, ERÜ... Bakın ne güzel. Dağda devasa bir proje hayata geçiyor. Sadece üniversitelerimizin değil, birçok meslek  örgütünün de bu noktada şimdiden gerekli hazırlıkları yapması gerekir. Otelcilikten, rehberlik hizmetlerine, yerel üretimden sağlık çalışmalarına kadar hepimiz hazır olmalıyız.