İDRİS YAVUZ


TÜRKİYE TERÖR CENNETİ OLMAYACAK


 

Tuğgeneral Osman Pamukoğlu bir konuşmasında; “Türkiye Terör Cenneti olamaz, çünkü güç oyunu bozar. Dünyada Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Dost görünen ülkelerin ne niyet taşıdığını hep birlikte görmekteyiz. Eğer yurt savunması halk tarafından desteklenmezse ülke başarıya ulaşamaz. Sıcak savaşlar, siperde beklemekle kazanılmaz.” diyor.

Aslında Pamukoğlu Paşa bir gerçeği ortaya koyuyor. Çünkü Doğu’daki bu olumsuz gelişmelere Avrupa ve Amerika destek verdiği için Türkiye ekonomik sıkıntıya düçar oluyor. 

Dost bilinen ülkelerin kendilerine kaynak bulma sevdasıyla teröre çanak tutmaları, sömürgecilik ve ekonomi alanında söz sahibi olma hırsından doğmaktadır.

Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayının Amerika’nın bilgisi dışında olduğunu söylemek pek mantıklı görünmüyor. Bu olay ebetteki haysiyet kırıcıdır. 

Rahmetli Vali Yazıcıoğlu'nun; "Halk gücünü bilecek, devletine inanacak, devlet de halkından güç alacaktır. “Padişahım çok yaşa! " teslimiyeti doğru değildir. Yanlış yapanlardan hesap sormak da bu milletin hakkıdır.

Sivil toplum örgütleri görevlerini yerine getirmede yeterince duyarlı değildir. Bu işler tankla, tüfekle değil, yürekle olur. O zaman birçok yanlış kendiliğinden çözülür. Aksi takdirde Doğu’daki problemler bitmez. Çünkü “Kurt ağacın özüne girmiştir.”, Barzani ve Talabani’yi başımıza biz bela ettik. Yıllarca besledik, koruduk. Türk diplomatına verilen T.C.’nin kırmızı pasaportuyla dünyada serbest dolaşmalarını sağladık." diyor. 

Doğu’da 35 bin Mehmetçik’in, Türk insanının kanını akıttılar. PKK’yı koruyup kollayan İran, Irak, Suriye, Yunanistan, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya ve Amerika değil midir? Şimdi de Türkiye üzerine psikolojik baskı yapmaktalar. 

Kafkaslarda Rus devleti önerilen bu yolu denedi. Şeyh Şamil onlara kan kusturdu. Yanlışı yanlışla düzeltmenin doğru olmadığını görüp işi kökünden çözdüler. 

Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri de 2021 tahmini olarak 895.000 askerî ve paramiliter personeliyle ABD Silahlı Kuvvetleri’nden sonra NATO’daki en büyük ikinci askerî güçtür.

NATO’nun ağırlığını biz çekiyoruz. Ama NATO ülkeleri PKK’yı destekliyor. Bu nedenle PKK bitmedi, bitmez de.

Dağlar temiz tutulursa şehitler rahat eder. Bizim askerimiz “Sürmene bıçağı” gibi keskindir. PKK’nın ‘Kannas’ tipi 8 bin metre menzilli silahına karşı bizim elimizdeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından Turna-Keklik, Pelikan-Martı, Öncü, Şimşek, ANKA ve Aksungur insansız hava araçları, yerli üretim olarak ordumuzun hizmetine sunulmuştur. 

Doğu’da vatandaşla PKK’lıları ayırmak kolay değil, işte sıkıntı buradadır.

“Bu gün dost görünen riyakâr devletler PKK’ya destek vermektedir.” diyen Tuğgeneral Osman Pamukoğlu’nun konuşmasının satır aralarından seçtiğim fikirler Türkiye’nin gerçekleridir.

Hainlerin hamisi olan, her fırsatta Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon yapmasına karşı çıkan, “PKK ile mücadele edemiyoruz” diyerek oyalama taktiğine başvuran Celal Talabani’nin Türkiye’den servet kazandığı, restoranları olduğu bilinmektedir.

Alınan bilgiye göre Talabani’nin yatırımlarını yeğeni Araz Borhan Talabani yönetiyor. Her fırsatta Türkiye’ye kin kusan Talabani, bir taraftan da nefret ettiği ülkenin ekmeğini yiyor.

İşin ilginç tarafı ise Türkiye’nin terör belasını yok etmek için Kuzey Irak’a girmesini istemiyor ama Türk topraklarında rahatça at koşturuyor. 

Kuzey Irak’ta PKK’ya her türlü desteği veren, İstanbul’da Beylikdüzü’nden sonra Pera’nın arkasında da Revan restoranı açan Talabani, Türkiye’de kazandığı paraları Kuzey Irak’a, PKK’ya taşıyor.

Celal Talabani’nin yeğeni Araz Borhan Talabani’nin Kuzey Irak’taki demokrasi sevdalısı faaliyetleri de dikkat çekiyor.

Talabani’nin yeğeni, aynı zamanda kaçırılan 8 Türk askerini PKK’dan teslim alma operasyonunu düzenleyen ve çalışma yöntemleri TESEV ile aynı olan Uluslararası Tolerans Örgütü’nün de sözde Kürdistan temsilcisi olarak görev yapıyor. 

Örgütün Türkiye’de Ankara ve Gaziantep’te, ayrıca Lübnan, Ürdün ve İran’da birer temsilcisi daha bulunuyor.

Türkiye’yi yatırım için harika bir fırsat olarak gören Talabani, yediği tabağa nankörlük etmesiyle de tanınıyor. 

Daha önce Dışişleri Bakanı Babacan’a, “PKK elebaşlarını yakalayıp Türkiye’ye iade etmeyi dışlamıyoruz.” diyen Talabani sonra çark etmiş ve PKK liderleri ve Amerikalı generalle boy boy resim çektirip gövde gösterisi yapmıştır. 

Millet olarak tek yumruk, tek yürek ve duyarlı olmanın zamanıdır diyorum. Saygılarımla.