VELİ ALTINKAYA


TURGUT REİS VE ŞEHİT İSMAİL UYGUN

TURGUT REİS VE ŞEHİT İSMAİL UYGUN


    Turgut Reis, Osmanlı’nın önemli amirallerinden, vali ve beylerbeylerinden biri...

   Turgut Reis, 1485’de Bodrum’un Karatoprak köyünde dünyaya gelmiş... Osmanlı askerleri tarafından çocuk yaşta iken ok atışı ve kılıç kullanışı takdir edilince orduya alınmış ve daha sonra “bahriyeli” olmuş.

     Turgut Reis, daha çok Barboros Hayrettin Paşa emrine girdiği dönemde ünleniyor. Hatta Barboros’un vefatından sonra Osmanlı’nın Akdeniz’deki donanmasının başına getiriliyor... Trablus’u feth ettiği için daha çok Trablus Fatihi olarak biliniyor. Akdeniz’de nice zaferlere imza atan Turgut Reis 23 Haziran 1565’te bir muharebede şehit düşüyor...

   Gelelim bir başka şehide...

    Şehit Çavuş İsmail Uygun...

    Şehit İsmail Uygun benim hemşehrim. İsmail Uygun 19 Kasım 2008’de Diyarbakır Lice’de terörstlerle girilen bir çatışmada şehit oluyor...

    O günleri hatırlıyorum; Türkiye’nin hemen hergün ağladığı günlerdi. İsmail Uygun’un annesi Sarız Çörekdere, babası Adana Tufanbeyli ilçesinden...

   Babam Sarız Yalaklı, annemin annesi ise Tufanbeyli Kan (Bozgüney)den...

   Yani her haliyle hemşehriyiz şehit İsmail Uygun kardeşimle... Katıldığım bir madalya töreninde Şehit İsmail Uygun’un annesi Ayşe Hanım’ın evladı ile ilgili sözleri hala kulaklarımda çınlar...

      Çalışma arkadaşlarımızla birlikte iki şehidimizin maneviyatına sığındık...

     Bünyesinde Kay-Tv, Kayseri Haber Gazetesi ve Kay Radyo olan  Şirketimizin iki ortağı değişti... Yeni  yönetim kurulumuzun kararı doğrultusunda kardeş kuruluşumuz Erciyes TV ile birlikte  Alparslan Mahallesi Farabi Caddesi’ndeki ardesimizden ayrılarak, Turgut Reis Mahallesi İlgi Sokak Şehit İsmail Uygun Apartmanı 22-A Kocasinan Kayseri adresine taşındık...

   Herhalde yeni adresle, Şehit Amiral Turgut Reis ve Şehit Çavuş İsmail Uygun’la yazıya başladığımı anlamışsınızdır...

   Merkeze biraz uzak olmakla birlikte, Kayseri’ye, Kayseriliye hizmet etme noktasında mesai arkadaşlarımızla  fedakar bir şekilde çalışacağız inşallah.

    Hisselerini devreden önceki ortaklarımıza (Sayın Zekeriya Ergüneş ve Sayın Mustafa Çelik’e)  emeklerinden dolayı  teşekkür  ediyoruz. İnşallah bu devir, yeni ortaklar ve çalışanlar için hayırlı olur.

     Yeni yerimize taşınma sürecinde, Medyanet Yönetim Kurulu Başkanvekili Ömer Faruk Hamurcu kardeşim başta olmak üzere,  o güzide kuruluşumuzun Teknik ve Haber müdürlerinin her manada katkılarını gördük. Eksik olmasınlar bizim için yoruldular.

    Yeni yerimize yerleşmeye çalışıyoruz... Bir süredir hele hele bir kaç gündür  yayın kuruluşlarımızda  meydana gelen aksaklık ve eksiklik nedeniyle tüm izleyici, dinleyici ve okurlarımızdan özür diliyorum.

    Bu sıkıntılı süreç bir-iki gün daha sürebilir. Hemşehrilerimin hoşgörüsünü bekliyorum. İnşallah pazartesi gününden itibaren  eskisi gibi normale döner, misafirlerimize çay ikram ederiz.

     Son günlerde dedikodusu daha çok da bizim camiada fazlaca yapıldığı için bir hususa da değinmek isterim. Mesai arkadaşlarım açısından “şimdilik” bir sıkıntı gözükmüyor. Bizimle çalışmak, iyi ve zor günümüzde birlikte olmak üzere, yola devam etmek isteyen her arkadaşıma da kapımız açık... Yönetim Kurulumuzun talimatı da bu yönde... Özellikle personel konusunda her bir yönetim kurulu üyemizin şahsıma  “haktan ayrılmama” talimatı verdiğini kamuoyu ile şeffaflık içerisinde paylaşmak isterim...

   Her hemşehrimizin duasını, ilgisini bekliyor, daha önce çeşitli vesilelerle söylediğim gibi, şartları müsait olanların basına maddi-manevi desteğini esirgememesini diliyorum.

00- AK Parti Kayseri Teşkilatına yönelik kulisler bugünlerde oldukça hararetliymiş.

00- Kayseri’den ünlü bazı isimlerin geçtiğimiz ay tutuklandığı ve yine bazı ünlü isimlere de ait olan15 kaçak mercedese el konulan soruşturma süreci kamuoyuna fazlaca yansımamış.

00-Öğrenci yumruğu ile girdiği komadan çıkamayan öğretmen herkesi üzmüş.

00- Yeni emniyet müdürü ile birlikte polis teşkilatında alt seviyede dahil epeyce bir değişiklik olmuş.

00-Başbakan’ın Köşk adaylığı kesinken, Cumhurbaşkanı Gül ise, Parti’nin başına dönmek için iknaya çalışılıyormuş.

 

GAZETECİLER

 CEMİYETİ

  Herhalde iki haftadır bu sütunda yazamıyorum. Geçtiğimiz haftasonu bizim iki dönemdir (4 yıldır)  hasbelkader başkanlığını yaptığımız Kayseri Gazeteciler Cemiyeti kongreye gitti.  Cemiyet Tüzügümüze 2006‘da konulan bir hüküm nedeniyle üst üste iki dönem başkanlık yapmış kişiler bir dönem ara vermeden yeniden aday olamıyor. Biraz da yeni veya genç arkadaşlarımıza fırsat tanımalıydık. Üstün Tuncer, Metin Kösedağ ve Azim Deniz kardeşlerimin listesinin yarıştığı seviyeli bir kongre oldu. Sonuçta Metin kardeşimin listesi kazandı.Tebrik ediyorum. Bizim üzerimize de ne düşerse göreve hazırız.