VELİ ALTINKAYA


TRAFİK...

TRAFİK...


Her yıl ortalama on bin aracın trafiğe çıktığı Kayseri’de şehiriçi ulaşım sıkıntılı.

Büyükşehir,  başta raylı sistem çalışması ve birkaç alt ve üst geçitle trafiği rahatlatmaya çalışırken, son yıllarda bazı kavşak düzenlemeleri, cep, yan yollarla, trafik akışı rahatlatılmaya çalışılıyor. Ama, bunlar yetmeyecek gibi.

Yerel seçimlerde, başta Başkan Özhaseki olmak üzere, Büyükşehir adayları  trafiği rahatlatacak projeleri tartışmalı. Adaylar ayağı yere basan projeler üretmeli, metro ve diğer afaki söylemlerden önce mevzuat ve bütçe gerçeklerini öğrenmelidir.

MHP İl Başkanı Mete Eke ve 20 kadar gazeteci ile cumartesi günü saat 15.15’de  Anbar’a giren otobüsümüz saat 16.00 gibi  Behice Yazgan Kız Lisesi önüne ancak gelebildi...

Başkan Özhaseki’ye açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni dönemde, kesinlikle  eski çevreyolu (Kocasinan Bulvarı) Galereciler Sitesi önünden başlayarak Anbar’a kadar  hiç bir ışıkta durmadan altgeçitle trafik akışı sağlanmalıdır. Yaklaşık 20 Km’lik bu yolun birkaç noktasına yapacağımız altgeçitte kesinlikle çözüm olmayacaktır.

Elbette toplu taşıma araçlarını kullanma alışkanlıklarımızı geliştirmemiz gerek. Ancak, artan araç sayısını da hesaba katarak yolları genişletme imkanımızın olmadığı bölgelerde alt geçitlerle birlikte “tek yön” uygulamasını da devreye sokmalıyız. Örnek mi: Bana göre İstasyon Caddesi gidiş, Hastane Ceddesi geliş olmalıdır gibi.

Raylı sistem hattının döşendiği  istikamette bir altgeçit yapımı mümkün olmakla birlikte sıkıntılı gibi gözüküyor. Yeni hatlar döşenmeden Kocasinan Bulvarı dışındaki birçok noktada da altgeçitler devreye sokulmalı... Düvenönü, (raylı sistem hattı olmasına rağmen burası çözülmeli) Kiçikapı, Kartal Kavşağı, Emek Kavşağı, Mustafa Şimşek Caddesi üzerine iki kavşak, Fuar-MKP Bulvarı Kavşağı vs...

Bazı yollarımızda da mevcut geçişleri kapatmamız lazım. Maalesef Kayseri’de hemen herkes evinin-işyerinin önünde geçiş olsun istiyor. Yer yer üç km’lik yolda 3’ten fazla sağa-sola geçişler var... Gerekirse buralar kapıtılarak ışık sayısını da azaltmalıyız.

1943’te Emin Molu, 1977’ de Niyazi Bahçecioğlu’ 1987’ de Hüsemettin Çetinbulut ve nihayet 1999’dan sonra da Mehmet Özhaseki’nin planladığı yollar bu trafik akışını kaldırmayacaktır...Ve bizler eski alışkanlarımızdan kurtulamadığımız için ışıklarda 30 saniye bekledikten sonra geçmek istedikçe, bu feryadımız dinmez...

Bu cihetle yeniden adaylığı ve kazanması kesin olan Başkan Özhaseki, şehrin ulaşım sorununu en az 2023’te kadar  çözecek projeleri devreye sokmak üzere şimdiden kurmaylarına proje üretme talimatı vermesi gerekir. Bu tespitlerimize katılmayanlar Anyd-Ar’ ın son anketine baksın. Emin olun Özhaseki seçim arefesi merkezde en çok trafikle ilgili soruya muhatap olacaktır.

HAVA KİRLİLİĞİ

Henüz kış tam olarak yüzünü göstermedi. Ama, Kayserililer kirli hava teneffüs etme ye başladı.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde aldığınız havanın boğazınızı yaktığını hissediyorsunuz artık.

On yıl kadar önce, kirliliğe karşı tek kurtuluşun doğalgaz olduğuna inandığımızdan o günlerde  HSV’nin yeni başlattığı çalışmaların bitmesini  heyacanla bekliyorduk. Boşuna beklemişiz.

Şehrin % 75’ten fazlası doğalgazla ısınmasına rağmen, daha kış tam gelmeden  havamız kirlendi... Bu havayı kirleten bizleriz. Her yıl on bin motorlu aracın trafiğe çıktığı, halk otobüsü, işçi servisi ve kamyonların mazot yerine yağ yaktığı, kömür vb. yakıtları tam olarak denetleyemediğimiz için havamız kirli.

Böyle giderse bir süre sonra  bazılarımız daha yükseklere, bazıları ise köylerine göre dönmek zorunda kalacak.

 

00-  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tapu memuru babası Kamer Kılıçdaroğlu ile ilgili sosyal medyada “rüşvet görüntü-iddiaları” yayınlanmaya başlamış.

00-AK Parti 4 ilçede mevcut aday adaylarının dışında isimleri aday gösterebilirmiş.

00- AK Parti MYK Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında dün toplanarak Özhaseki’nin yeniden adaylığını resmen kararlaştırmış.

00- AK Parti taşra ilçelerinde aday sayısını önce üçe indirecek, sonra yeni bir araştırma daha yapacakmış.

00- Avrupa Demokratlar Birliği’nin Kayserili Başkanı Süleyman Çelik ve yönetimi Cumhurbaşkanı Gül ve AB Bakanı Bağış’la görüşmüş.

00- OSB işçi çocuklarına ücretsiz dershane hizmeti verecekmiş.

AK PARTİ’DE

 TAŞRA ADAYLARI

AK Parti’de son olarak milletvekilleri geçtiğimiz cuma günü öğleye kadar “acil” koduyla Genel Merkez’den gelen talimata bağlı olarak Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları konusunda yazılı görüş bildirmişlerdi.Yine geçtiğimiz hafta özellikle taşra ilçelerinde aday adayları  İl Teşkilatı’ndan gönderilen ilçe sorumlusu üç yöneticinin sorularına cevap verdi. Aday adayları önümüzdeki günlerde İl Başkanı Ömer Dengiz ve Başkanlık Divanı’nın huzuruna çıkacak. Kayseri ve Ankara’dan gelen kanaatlerle birlikte  önümüzdeki haftasonuna kadar her ilçede aday adayı sayısı üçe indirilecek. Yeni ayda da adaylar  kesinleşir. 4 ilçede ise sürpriz olabilir.