VELİ ALTINKAYA


TOKAT GİBİ-DERS VERİR GİBİ” KARAR


Mustafa Özsoy, MHP'nin son yerel seçimde büyükşehir belediye başkan adayı idi. Listeye giremeyince, partisi ve aday adayları aleyhine sosyal medyada paylaştığı ifadeler yenilir-yutulur gibi değil...

    O ifadelerin tepki gören ikisini sosyal medyadaki hesabından kaldırarak, güya daha yumuşak bir mesaj yazmış. Önceki gün o mesajların bir bölümünü okudum, adeta bu mesajı ile MHP camiasının içine pimi çekilmiş bombayı bıraktı gitti..

   MHP İl Başkanı Baki Ersoy, AK Parti Adayı Özhaseki'nin KCETAŞ'den istifa etmediği ve aday olamayacağı açıklamasını yapmadan 15 gün önce Adliye'ye giderek Özhaseki KCETAŞ imkanlarını kullanıyor vs” diyerek suç duyurusunda bulunmuştu.

   Yargı, Özsoy'un suç duyurusuna karşı öyle bir karar vermiş ki, tokat gibi..” ”Tokat” sözcüğünü çok sevmediğimi için ders verir gibi” diyeyim, daha ılımlı olsun.

   Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili'nin imzasını taşıyan kararın son paragrafını yazayım da görün Yargı ne demiş Mustafa Özsoy'a.:

   Müştekinin isnatlarına konu ettiği hususlardaki şikayetinin soyut iddiadan, afaki beyandan, dayanaksız dilekçeden, yersiz yakınmadan ve abartılı yorumlardan ibaret olduğu ve soruşturma sonrasında, dosya kapsamındaki belgelere göre soruşturma ve kovuşturma yapmayı gerektirecek herhangi bir delil ve dayanak olmadığı anlaşılmıştır.”

   Bu kararın son paragrafının bir öncesinde ise ...kanun ; mevzuat ve emsal yargı kararlarına göre KCETAŞ, TTK'nın ve diğer mevzuat gereğince faaliyetini sürdüren bir A.Ş. olduğu açıktır. Kamu kurumu veya iktisadi teşekkül olmadığı açıktır. Bu nedenle de Şirket'in amacı kamu hizmeti değildir. Bu sebeple de kamu kaynağı kullanmamaktadır.

   ...Şirketin bağlı bulunduğu statü, tüzel kişiliğin yapısı, hükmü şahsiyeti esas alındığında atılı suçun oluşmadığı anlaşıldığından...

   Bu yargı kararından Mustafa Özsoy ders alır mı bilemem. Benzeri gerekçelerle (sendika ortaklığı hariç, ki ondan da birşey çıkmayacağını çok söyledik) MHP'nin yarın yapacağı malum itirazın da nasıl sonuçlanacağını pazar günü öğreniriz.

   ALKAN'IN İSTİFASI

   Prof. Dr. Mustafa Alkan değerli bir bilim insanıdır. Kayseri, Niğde, Ankara TİB ve nihayet  bir süredir de Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde mesleğine dair güzel işlere imza atıyor...

   Mustafa Hoca ile fazla ilişkimiz olmasa da, kardeşi Ali Alkan'ı ülkü ocaklarındaki çalışmaları, MMO başkanlığı dönemindeki faaliyetleri nedeniyle yakından takip ve takdir etmişimdir.

   Doğrusu listelerin YSK'ya verilmesinden önce Alkan'ın zayıf ihtimal 2. sıra, büyük ihtimal 3. sırada yer alacağı yorumlarını çok yaptım... Genel Merkez, takdirini 4. sıradan yana kullandı.

    Listelerin verilmesinden iki gün sonra Parti içinden bir kaynak Alkan Hoca çekilecek” dedi... Doğrusu çok ihtimal vermemiştim... Ailesi ve yakın çevresinden bazı isimlerin baskısına rağmen Hoca geçtiğimiz hafta sonu itibariyle çekilme kararını vermiş ve bu kararını da Parti'nin 2 numaralı ismi Şefkat Çetin'e iletmiş...  Kayseri listesinin sorumluluğu da bana göre tamamen Sayın Çetin'e ait...

     Prof.Dr.Mustafa Alkan artık siyaset defterini kapattı. Bu saatten sonra MHP'de mevcut  yönetimi değişmedikçe hiçbir göreve gelemez. Bilim insanı olarak Üniversite'de başarılı çalışmalar yapacağı muhakkak...

    Kim nasıl düşünür bilmem, ama, Alkan'ın ayrılması MHP Kayseri listesi için bir kayıp.

   Bu arada muhtemelen teyid edilmeyecektir; ancak, 5. sıra adayı Metin?Soylu'nun da çekilme kararından son anda vazgeçirildiği bilgisi ulaştı... Soylu'nun da listede 2 veya 3. sıra adaylığı beklediğini biliyoruz...

   Alkan'ın yerine YSK'ya bildirilen Avukat İsmihan Gülser Üçok'a da başarılar diliyorum.

 

>- YSK geçici aday listesini bugün ilan edecekmiş.

>-  MHP'nin 4. sıra adaylığından çekilen Mustafa Alkan'ın yerine üçüncü kadın aday İ. Gülser Üçok gelmiş.

>- MHP aday adayı Mustafa Özsoy'un AK Parti Adayı Özhaseki ile ilgili KCETAŞ imkanlarını kullandığı iddiasıyla Savcılığa yaptığı suç duyurusunda, Yargı ‘tokat gibi' red kararı vermiş.

>- MHP Adayı Kilci'nin Kavgacı olmayacağız” açıklaması takdir görmüş.

>-Türkiye'nin en büyük  ‘güneş enerjisi tarlası'nı da hayata geçiren Ahmet Hasyüncü yönetimi OSB'de önemli hizmetlere imza atmış.

 

REKTÖR'ÜN

ATAMASI

   ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'a geçtiğimiz ay başında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından henüz yasası TBMM'den geçmeyen Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başkanlığı görevi teklif edilmişti... Rektör'ün teklife soğuk durması üzerine Başbakan da devreye girmiş ve ikna etmişlerdi. ERÜ kulislerinde Rektör Keleştemur'un bugünkü tarih itibariyle istifaen ayrılacağı dillendi... Bana bir süre önce,Torba Kanun'un imzalanarak yürürlüğe girmesi beklendiği ve nihayet Hoca'nın kararnamesinin bakan ve başbakan tarafından imzalanarak Saray'a gönderildiği bilgisi gelmişti. Kararname henüz imzadan çıkmadı. Dilerim fazla uzamasın. Uzarsa hoş bir görüntü oluşmaz...