VELİ ALTINKAYA


TERÖR VE DİL


Ankara´daki alçak saldırıyı düzenleyenleri, azmettiricilerini bir kez daha lanetliyorum...
Yüze yakın insanımızın hayatına kasteden o bombalı saldırıyı gerçekleştirenler, aslında 78 milyonun birliğine, kardeşliğine bomba koydu.
Eğer, PKK, DEAŞ, DHKP-C, MKLP gibi bilinen terör örgütlerine karşı hep birlikte ?bunlar terör örgütüdür ve taşerondur. Bilinen malum güçlerin tetikçileridir. Bunların şu veya bu şekilde yaptığı saldırılar birer terör faaliyetidir ve hepsini lanetliyoruz? diyemiyorsak, terörle mücadele edemeyiz.
Eğer birileri, DEAŞ´ın terörünü lanetlerken, PKK ve DHKP-C´nin terör saldırılarını lanetlemiyorsa, bırakın lanetlemeyi, hatta bu örgütlerin yaptığını terör olarak görmeyip,?Kan dökülmesin, analar ağlamasın, barış gelsin? türü ?ortaya karışık´ türünden laflar ediyorsa, bilinsin ki, ?Senin teröristin, benim teröristim? noktasına gelinmiş demektir...
80 milletvekili ile Meclis´de temsil edilen bir siyasi partinin genel başkanı, olayın üzerinden yarım saat geçmeden ?Katil devlet, katil AKP??diyorsa, aynı partinin eş başkanı ?Biz sırtımızı falan yere dayadık? diye terör örgütü ile işbirliğini alenileştiriyorsa, sadece silahlı gruplarla değil onların siyasi uzantılarının bu cüretkar tavrını da sorgulamamız gerekmez mi?
DEAŞ dünyanın tanıdığı en alçak terör örgütlerinden biridir. Yüce dinimizin adını kullanarak bunu yaptığı için alçaklığını daha da katlamaktadır.
Ama, aynı şekilde güya Kürt halkına özgürlük vaadi ile terör eylemi yapan PKK´da dünyanın en alçak, adi terör örgütlerinden biridir. Beşikteki çocuğu, okula giden öğrencileri katleden, binlerce öğrencinin okuduğu okula bomba koyan, çorbacıdaki garsona, babasına yemek götüren yöre insanını ve tabi ki güvenlik birimlerine saldırılar düzenleyen PKK´da onların her manadaki destekçileri de DEAŞ kadar alçaktır.
Bunu açık yüreklilikle söylemediğiniz sürece, sana yakın teröristi zımmen veya doğrudan destekliyorsunuz demektir...
Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde terörün üstesinden gelecektir.
Daha önce çeşitli vesilelerle defalarca ifade ettiğim gibi, herhangi bir ülke tarafından desteklenmeyen hiçbir terör örgütü uzun ömürlü olamaz... Dolayısıyla terör örgütleri destekçileri ülkeler vasıtası ile taşeron-tetikçi olarak tutulmuş yapılardır.
Bunu böyle kabul ederek Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde 1 Kasım´da sandığa gidecek ve iradesini hür bir şekilde ortaya koyacaktır. Son günlerde sıkça dillendirdiğim gibi ülkemizin içinde bulunduğu terör saldırısı, ekonomik zikzaklar ve coğrafyamız üzerine oynanmak istenen oyunlar;güçlü bir?Türkiye ve güçlü bir hükümetin olmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Halkımızın da sağduyusu ile iradesini bu doğrultuda şekillendireceğinden şüphem yok.... İnşallah AK?Parti, CHP ve MHP´den biri tek başına iktidara gelir de bu sıkıntılarla kararlı bir şekilde mücadele eder.
Kayseri ile ilgili iki tespitimi aktararak yazımı noktalamak istiyorum.
KESK´e bağlı SES´in Şube Başkanı Orhan?Karaya Ankara dönüşünde terörü (daha doğrusu Ankara´daki hain saldırıyı, yoksa PKK´da dahil topyekün terör değil, sakın karıştırmayın) kınamak üzere düzenlediği basın açıklamasından dün ve bugün için öğrencilerin iki gün okullara gönderilmemesini istemiş...
Okulların açıldığında PKK´nın siyasi uzantısı olan doğudaki bir partide aynı çağrıyı yapmıştı.Ne garip tesadüf değil mi?..Bir sendika başkanı çocuklar daha iyi okusun diyeceğine,okullara göndermeyin doiyor.
Kayseri MHP Milletvekili Hasan Ali Kilci´nin terörle mücadeleye yönelik hükümetin tutumunu eleştirmesinden doğal birşey olamaz... Ancak, Kilci´nin bu eleştiri cümlelerini sıralarken ?Katil AKP´ gibi bir ifadeye yer vermesi ve ifadenin Demirtaş´ın hain saldırıdan kısa süre sonra yaptığı açıklama ile örtüşmesi, hatta cümlenin aynı olması, yine ne garip tesadüf değil mi?..

MIŞ? MİŞ? MUŞ?
00- Hastalar kuyrukta beklerken KESK üyesi sağlıkçılar terörü protesto diye grev yapmış.

00- KESK´e bağlı SES´in Başkanı Karakaya, tıpkı doğu illerindeki malum zihniyetin çağrısı gibi çocukların iki gün okullara gönderilmemesini istemiş.

00- Terör saldırısı nedeniyle ?Katil AKP? diyen MHP?Milletvekili Kilci´nin sözleri ile Demirtaş´ın sözleri örtüşmüş.

00-Ankara´daki alçak bombayı kınayanların bir bölümü, PKK´nın bombalarını görmezden geliyormuş.


KULİS BULVARI
SANDIĞA İLGİMİZ DAHA FAZLA OLMALI
Terör örgütleri veya onların bazı yurt-içindeki ve dışındaki uzantıları Türkiye´yi 1 Kasım seçimleri öncesinde ?Yönetilemeyen ülke-kaosun hakim olduğu ülke? gibi takdim etmek istiyor.... Devlet ve hükümet terörle mücadele ve seçim güvenliği noktasında önümüzdeki 19 günlük zaman diliminde daha hassas olmak zorunda. 1 Kasım seçimlerinde sonra Türkiye´de bu neviden terör saldırılarının boyutunu şekil değiştireceğini sanıyorum. Terör saldırılarını düzenleyenler, 1 Kasım seçimleri öncesi sokağa korku salmak istiyor. Teröre inat, kardeşliğimizi pekiştirerek, hepimiz daha fazla sandığa gitmeli ve irademizi hür bir şekilde ortaya koymalıyız. Bunun için hepimiz sandığa gidelim ve istediğimiz partiye oyumuzu verelim.


12 EKİM 2015 KAYTV HABER paylaşan: kaytv