VELİ ALTINKAYA


TERÖR SORULARI


   Ankara´daki saldırı sonrasında yaşanan bazı olayları ve verilen tepkileri anlamakta zorlanıyorum.
Yanlış anlaşılmasın diye, Ankara´daki saldırıyı düzenleyen terör örgütlerini ve onların hamilerini bir kez daha lanetliyorum. Bunun altını çizeyim ki, biraz sonra soracağım sorulara cevap vermek durumunda olanlar ?Sen Ankara saldırısına destek mi veriyorsun? diye ahmak ve alçak bir sorunun muhatabı etmesinler beni...
Terör örgütlerinin kuruluş amaçları belli. Ankara´daki alçak saldırıyı gerçekleştiren hainlerin neye hizmet ettiğini biliyoruz. Onlar, siyasi istikrara, dolayısıyla ekonomik ve toplumsal istikrarımıza kasdediyor. Talimatları da belli ülkelerin gizli servislerinden aldıkları muhakkak.
Ancak, Ankara´daki saldırı sonrasında sokağa dökülen bazı çevrelerin, PKK denen alçak ve lanetli örgütün güvenlik birimlerimize ve sade vatandaşa karşı düzenlediği, onlarca bombalı ve silahlı saldırı karşısında, niye sokağa dökülmediğini anlamış değilim.
Ankara´daki saldırıyı kınayan, PKK´nın siyasi uzantısının genel başkanının, sırtını dayadığı örgütün, terör icra ettiğini kabul etmemesini ve bunu hiçbir zaman dillendirmemesini de anlamış değilim.
İzmir´de Basmane meydanına inen ve sol kollarını havaya kaldırarak ?Sarayla savaşıp, barışı getireceğiz? diye slogan atan 10 bin kişinin, PKK terör örgütünün alçak saldırılarında ?Kandil´le, Kandil´e sırtını dayayanlarla savaşıp barışı getireceğiz? diye niye sokağa dökülmediklerini anlamıyorum.
PKK saldırılarında şehitlerimize,´şehit´ dahi diyemeyen? sadece ?iki asker, iki polis öldü´ gibi cümleler kullanan; yine ?PKK´lılar iki askeri öldürdü? deyip de ?PKK´lı teröristler iki askerimizi şehit etti? diyemeyen bazı medya mensuplarının ve genel yayın yönetmenlerinin ısrarla ?özgür- bağımsız medya ve diktatörlükten? dem vurmalarını da anlamakta zorlanıyorum.
Okula bomba koyan ya da okula giden 8-10 yaşındaki çocukları, katleden ve yine binlerce öğrencinin okuduğu okullara bomba koyan, sağlık görevlilerini şehit eden, iş makinelerini, ambulansları, bölge halkına mal götüren tırları yakanlara tepki göstermeyenleri, o zaman tencere ile sokağa dökülmeyenleri gerçekten anlamıyorum.
Malum sendikanın PKK tarafından doktor ve diğer sağlık personeli şehit edildiği ve ambulanslar kurşun yağmuruna tutulduğu zaman, sokağa çıkmayıp, grev yapmayıp da, malum alçak saldırı nedeniyle ?üretimden gelen güçlerini kullanmasını? anlayan biri varsa anlatmasını bekliyorum.
İktidarın terör politikasını beğenmemekle, eleştirmekle, böyle bir zamanda birlik ve beraberlik görüntüsü verilmesini ayırd edemeyen malum siyasileri de anlamakta zorlanıyorum.
Henüz soruşturma dahi başlamadan Ankara´daki saldırı için doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı sorumlu tutan ve hedef gösterenlerin, bu mesnetsiz isnatlarına rağmen hala ?faşist diktatörlük için inadına barış? gibi döviz taşımalarını, slogan atmalarını anlamıyorum.
Cumartesi günü hayatını kaybeden masum insanların bir bölümünün tabutları üzerine bölücü örgütün paçavralarını örterek algı yaratmaya çalışanların tuzaklarına düşenleri de anlamakta zorlanıyorum.
Sözde ?eylemsizlik? kararı alan bölücü örgütün hala çocukları ve askerlerimizi şehit etmelerine karşı, güya barış ve demokrasi isteyen çevrelerin tepkisizliklerini anlamıyorum.
Aslında hepimiz herşeyi anlıyoruz. Bu necip milletin sağduyusuna, ferasetine o kadar çok güveniyorum ki, millet, her zor zamanda olduğu gibi tüm siyasi mülahazaları bir kenara bırakarak, kendisine ?inek? diye hakaret edenleri ve benzerlerine en güzel dersi verecektir... Bekleyin görürsünüz.
NOT: MHP?Milletvekili Kilci´nin ?Katil AKP? açıklamasını eleştirerek ?Demirtaş ağzı? demiştim. Kilci mesaj atarak ?Demirtaş´ın ağzı ile konuşacak son isim benim. AKP yıllardır HDP ile aynı ağzı konuşuyor? demiş. Takdir kamuoyunun....

MIŞ... MİŞ... MUŞ...
00- FETÖ´ye yakın yapılanma Kayserililerin huzurunu bozma adına sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyormuş.
00- Kayseri´yi yönetenler huzura yönelik her türlü organizasyon karşısında dikkatliymiş.
00- Kayseri´deki bazı yapıların alçak saldırıyı bahane ederek HDP?ye oy devşirme ve algı yaratma çabaları sağduyu sahibi halkımızı güldürüyormuş.
00- Kılıçdaroğlu´nun cumartesi Kayseri´de miting yapması bekleniyormuş.
00- Kayserililer, 1 Kasım´ da ?Güçlü Türkiye, Güçlü Meclis ve Güçlü Hükümet? yaklaşımı ile sandığa gidecekmiş.


BU İSMİN hdp´YE OY VERMESİNE İNANAMIYORUM

?Şunu iyi biliniz ki, inadına oyumuz yine HDP´yedir. Türk demokrasisi ancak böyle korunacaktır. Selamlar...? Bu maili atan ismi yazmayacağım. Elbette insanların HDP´ye de oy vermesini saygı ile karşılarım. Ancak, yukarıdaki mesajdan anlıyorum ki, bu zat 7 Haziran´da HDP´ye oy vermiş, şimdi yine verecek gibi... Bu zat milli hassasiyetleri ile bilinen biri. Geçmişte ?il müdürlüğü? yaptı. Kayseri´nin en önemli kamu kuruluşlarından birinde ?kültür işlerine? baktı. Az konuşur, ama iyi yazar. Daha da önemlisi 1980 öncesi, bu şehirde milliyetçi gençliğin yetişmesinde çok emeği var... Bu abimizin ?inadına HDP? deyişi, belli ki Erdoğan düşmanlığından. Tıpkı Nazlı Ilıcak ve Ahmet?Hakan gibi. Niye MHP değil de HDP anlamış değilim.


13 EKİM 2015 KAYTV HABER paylaşan: kaytv