VELİ ALTINKAYA


TERÖR, EFENDİLERİ VE VATANDAŞ


?Allah-u Ekber? diyerek, Allah´ın men ettiği bir fiili gerçekleştirmek ne büyük alçaklık...
İstanbul?Havaalanı´nda yapılan saldırı böyle bir alçaklıktan başka bir şey değil... Güya Allah adını kullanarak, masum insanların canına kıyan alçaklar Kainatın Sahibi´nin mukaddes kitabında insan canına kastetmeyle ilgili hükmünü nasıl bilmez.
İslam´ın adını kullanarak, aslında en büyük zararı Müslümanlara ve İslam´a veren DAEŞ denen alçak, adi yapı, efendilerinin emrini yerine getiriyor.
Kimin emriyle kurulmuşsa onların emriyle taşeronluk yapıyorlar. Yaptıkları İslam´a hizmet değil, aksine ihanet olduğuna göre, bu yapıyı kimlerin kurdurduğunu ve desteklediğini anlamak için öyle derin analiz yapmaya gerek var mı?
İstanbul´da gerçekleşen alçak saldırının zamanlaması oldukça manidar. Türkiye´nin İsrail ve Rusya ile yeniden dirsek temasına geçtiği bir süreçte yapılan bu saldırının zamanlaması asla tesadüf olamaz.
Türkiye önemli bir coğrafyada... Bu coğrafyada bulunmamızın bedelini ödüyoruz bin yıldır... Öyle anlaşılıyor ki daha yüzlerce yıl bizim çocuklarımızda bedel ödemeye devam edecek. Adı ister PKK, ister DAEŞ olsun fark etmez, eline aldığı silah ve bombalarla masum insanları katledenler kesinlikle alçak, adi birer teröristtir.
Teröre, teröriste destek verenler bunun bedelini mutlaka öder. 15 yıl geriye gittiğinizde bunun bariz bir örneğini görebilirsiniz.
Usame Bin Ladin denen alçağın CIA tarafından kullanıldığını ve itildiğini artık dünya biliyor. O alçağın emriyle ABD?11 Eylül saldırısında ağır bir bedel ödemedi mi? Üç bin vatandaşını kaybetmedi mi?
Kim ki PKK´yı, DAEŞ´i himaye ediyorsa bunun bedelini öder, ödeyecektir.
Başta enerji olmak üzere, silah sanayi ve diğer sektörlerden daha fazla para kazanma adına insan canını hiçe sayanlar akıttıkları kanda boğulacaktır. Zulm ile abad olmuş, huzur bulmuş hiçbir ülke, yönetim yoktur. Bugün saltanat sürdüğünü sananlar, kendileri olmasa da çocuklarının ağır bedel ödediğini görürler. Tarih, bunun nice örnekleri ile doludur.
Bizim defalarca uğradığımız bu terör saldırıları karşısında artık daha katı tavır takınmamız kaçınılmaz... İstihbarat birimleri daha yoğun çalışmalı... Özellikle vatandaşların toplu olarak bulunduğu noktalarda denetimler daha yoğun uygulanmalı. Sıkı denetimi sevmeyen insanımızda bunun kendisinin huzuru için yapıldığını anlar, anlayacaktır.
Bu saldırılar karşısında kenetlenmemiz gerek... Teröre karşı birlik içerisinde olmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi göstermemiz teröristin amacına ulaşamayacağının karinesi olur.
İktidar veya muhalefet partilerinin bu saldırılar karşısında tek ses olması gerek. Ve iktidar da, olanların da bu saldırılar da ihmali olanlar varsa, onlardan bunun hesabını sorması da gerekir.
Bulunduğu coğrafyada güçlü olan bir Türkiye, komşularımız başta bir çok dünya ülkesinin karnını ağrıtır. Bu saldırılar bu ağrının sonucu tetikçilerce gerçekleştiriliyor.
Bir ülkenin bir şehrin huzuru için vatandaşa düşen önemli görevler var.
İstanbul saldırısını gerçekleştiren üç alçak herhalde havaalanına gökten zembille inmedi ya... İstanbul´da günlerce, belki de haftalarca yaşadı. Girdikleri, çıktıkları konut ve işyerleri oldu. Sokağa çıkıp bazı malzemeler aldılar. Bulundukları yerlere girip-çıkan şüpheli insanlar vardı mutlaka.
O bölgede yaşayan insanlardan biri bu alçaklardan veya destekçilerinden şüphelenmiş olsaydı bu can kaybı yaşanmazdı?
Elbette polisin bu neviden ihbarlarla engellediği onlarca olay var. Ama, keşke hepsini engelleyebilsek.
Huzurumuz için hepimizin paranoya noktasına gelmeden mahallemizde görmeye alışık olmadığımız tipler konusunda mutlaka polisi bilgilendirmemiz gerek. Her yere polisin yetişmesini beklersek yanılırız.

MHP KONGRESİ MARTTA YAPILIR
MHP´de kongre ile ilgili kördüğüm hali sürüyor. Ama şimdilik hepimiz 10 Temmuz´da kongrenin yapılmayacağını biliyoruz. YSK ve Yargıtay Başsavcılığı´nın da Ankara 3. Asliye Hukuk?Mahkemesi´nin kararını beklemesi manidar. Dün de yazdım, bayramdan sonraki hafta adli tatil başlıyor. Adliyeler 5 Eylül´de açılacak. Ama 5 gün sonra bu kez de 9 günlük Kurban Bayramı tatili devreye giriyor. Etti mi 15 Eylül. Hakim koltuğa oturur oturmaz ilk olarak bu dosyaya bakacak değil ya... MHP 9 Ekim´de ilçe kongre takvimini başlatıyor. Sıkıntılı illerde ilçelerden sonra il kongreleri yapılarak delegeler değiştirilir ve olağan kongre Mart 2018´de değil Mart 2017´de yapılır. Muhaliflere duyurulur.


MIŞ? MİŞ? MUŞ?
00-MHP´li muhalifler kongre umudunu yitiriyormuş.
00-MHP´li muhaliflerden Akşener´e yakın olan grup bir-iki ay sonra ?yeni parti?yi konuşabilirmiş.
00-Kayseri Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği´ne aday olan bir grup ince ince akla gelmeyecek hesaplar yapıyormuş.
00-Baro´nun sonbaharda yapılacak seçiminde 3. bir liste çıkabilirmiş.
00- Vali Kamçı, bazı birim amirlerini değiştirmiş.
00-Başkan Büyükkılıç, kentsel dönüşümde hızlıymış.
00-Taşra ilçelerinin bazı belediye başkanları koltuğundan kalkmazken, bazıları ise her gün halkın içindeymiş.


29 HAZIRAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv