SAMİ DAYANGAÇ


TAYİN-ATAMA-GÖREVDEN ALMA

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Geçtiğimiz hafta şehrimizi de ilgilendiren bazı atama ve görevden almalara tanık olduk. İlk haber hemşehrimiz, milletvekili adayı, Develi ilçemizin çalışkan iş insanı Mustafa Aksu görev yaptığı Tarım Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’ndan gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınmış, yerine Ayşe Ayşin Işıkgece atanmış. Elbette üzüldük. Mustafa Aksu işlerini bir yana bırakıp görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan, şehirle asla bağını koparmayan biri olarak söyleniyordu. Hayırlı olsun.

Kayserimizin sevilen eczacılarından merhum Cem Seyhan Bey’in oğlu Avni Uygar Seyhan da Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Avni Uygar Seyhan’ı tanıyalım.

1983 senesinde Kayseri’de dünyaya geldi, ilk ve orta öğretimini Kayseri’de tamamladı. 2008 senesinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

2010 senesinde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim branşında doktoraya başladı. 2012-2016 yıllında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Tıp Asistanlığı eğitimini aldı.

Asistanlık tezini Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında ‘Akut Apandisit Hastalığında Mikro RNA Profili ve Bu Profilin Hastalığın Tanısında Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi’ mevzusu ile çalıştı.

2016 senesinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar E.A.H Acil Tıp Kliniği’nde Devlet hizmeti yükümlülüğü için göreve başladı. 14.11.2018 tarihinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar E.A.H Acil Tıp Kliniği’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak ataması yapılmış oldu.

2018-2020 senesinde SBÜ İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar SUAM Acil Tıp Kliniği’nde Eğitim Sorumlusu olarak vazife aldı.

2020 Ocak tarihinde Kamu Hastaneleri’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

Ulusal ve Uluslararası yayınlarda bildirisi olan Avni Uygar Seyhan iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Avni Uygar Seyhan, Bilim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcılığı’na bir yıl önce atandığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne yine bir ocak ayında atandı. Kutluyoruz.

Rahmetli babası aslen Pınarbaşı, Melikgazi köyünden. Ailece okumuş kendilerini yetiştirmişler. Ne yazık ki herkesin sevdiği saydığı eczacı babaları, yani Cem Seyhan’ı 70 yaşında corona illetinden geçtiğimiz aylarda kaybettiler.

Biz de bu şehrin yetiştirdiği başarılı tıp bilim insanına başarılar diliyoruz. Eski rektör bakan yardımcısı oldu ama şehir çabuk unuttu.

Yetiştirilme tarzı, ailenin asaleti ortada iken bizleri onurlandıracak, gururlandıracak işlere imza atacağına yürekten inanıyoruz.