SAMİ DAYANGAÇ


TARIM VE SPOR İL MÜDÜRLERİ

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Geçtiğimiz hafta bir yazımızda kamu kurum müdürlerini eleştirmiştik. Yani İl Tarım Müdürü, Gençlik Spor İl Müdürü’nün yapması gerekenleri ‘belediyelerimiz yapıyor, bu müdürler boş duruyor’ gibi bir söylemde bulunmuştuk.

Okur velinimettir, gözünden bir şey kaçmaz, duyarlıdır ve gerektiğinde gereken ikazı yapar. Gerek mailimize gelen mesajlar ve gerekse yazımıza yapılan yorumlar gösterdi ki biz bu müdürlerimize haksızlık etmişiz. Tarımla uğraşan birkaç okurumuz mevcut İl Tarım Müdürü’nün hep yanlarında olduğunu, her sorunlarında kendileriyle bizzat ilgilendiğini, Kayseri tarımının ileri gitmesi için sürekli çalışma ve gayreti olduğunu belirtti. Bizi yanıltan ise şu oldu, kamu müdürleri belediyelerimiz gibi siyasi kurumlar olmadıkları için sürekli medya önünde değiller. Yaptıklarının çok azını görebiliyor, duyabiliyoruz. Buradan açık çağrıda bulunalım, İl Tarım Müdürümüz uygun zamanda televizyonumuza buyursun, neler yapmış, nelerle ilgilenip projelendiriyor bize ve elbette sizlere anlatsın. Kamuoyunu bilgilendirelim.

Göreve başladıktan sonra ziyaretimize gelme nezaketini gösteren Gençlik Spor İl Müdürümüze gelince; değerli okur Gençlik Spor İl Müdürü akademisyen ve milli sporcu ve bir o kadar da beyefendi, bilgili ve kültürlü. Spora bakış açısı ve kısa sürede yaptıkları da takdire şayan. ‘İyi de neden eleştirdin?’ diyorsanız cevaplayalım. Ali İhsan Bey’i eleştirdiğimiz tek konu yurt konusuydu. Belediyeler ön plana çıkınca sanki bu işin organizatörü olan Gençlik Spor Müdürü pasif kalmış izlenimi doğurdu. Oysa aynı Tarım İl Müdürü’nde olduğu gibi canla başla çalışmış, gece yarılarına kadar işinin başında kalıp açıkta öğrenci bırakılmamasına çabalamış. Arzu ederse televizyonumuzda program yapıp çalışmalarını anlatabilir.

Her iki müdür arkadaş için arayan, yazan kadirşinas okurlarımıza teşekkür ediyoruz. Kim bu ülke için, devletimiz için, şehrimiz için çivi çakıyorsa baş tacımızdır. Elbette bir yanlışımız varsa düzeltmek görevimizdir. Geri planda kalmaları nedeniyle sanki çalışmıyormuş izlenimi doğması bizi yanıttı. Mesela İl Tarım Müdürü için bir okur şöyle yazmış, “Sami bey üç yılı baz alın bakın görün. Üç yıl önce Tarım İl Müdürlüğü neler yapmış, üç yılda neler yapılmış.” Elbette bizim böyle bir araştırmamız yerine ilgili müdürün açıklama yapması, gerekirse grafikler ve görseller ile bunu yapması bizim gibi düşünen, yanılan kişilere de ışık tutacaktır.

Gençlik Spor İl Müdürü’nü tek eleştirdiğimiz nokta yurt sorunu idi. Spor konusunda çok hassas ve titiz çalışmalarını elbette takdirle karşılıyoruz. Yurt konusunda da büyük bir gayretle çalışıp açıkta tek bir öğrencinin kalmamış olması da sonradan bize bildirilen husustur.

Sözün özü, haber akışındaki eksiklik, gözden kaçma derken iki müdüre haksızlık ettiğimizi yazan, bildiren(ismini açıklamak istemeyen)arkadaşlara, okurlara teşekkür ederiz. Medya gurubumuz herkese olduğu gibi bu iki kurumumuza da açık, buyursunlar efendim...