MUSTAFA GÜRBÜZ


SÜPER LİG´DE KALMAK VE GELİRLERİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de yeni dönemde yapılacak olan çalışmalar için öncelikle mali anlamda kimin nasıl hareket edeceğine bakılıyor. Yeni dönem öncesinde ligde oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlara göre kulüplerin gelir dağılımları belli oldu. Bu aktarım miktarlarına göre ligde yer alan 18 kulüp kasasını doldurma şansını buldu. Süper Lig´de yer alan kulüplere bu sezon 1,8 milyar TL para aktarım oldu. Bu dağılımdan aslan payını ligi birinci sırada bitiren Galatasaray aldı. Galatasaray yayın geliri 220 milyon TL ile ilk sırada olurken, ligin ilk 10 takımı arasında yer alan Kayserispor ise 79 milyon TL ile 13.sırada yer aldı.

Kayserispor´un ligde hep yukarılarda olmasını ve gerekirse ilk 6 içinde olmasını isteriz. Bunun da bir nedeni ligde ilk 6 takımın ek olarak alacağı katkı bedelidir. Ligi 6. sırada tamamlayan takım 4 milyon TL ek katkı alırken, bu oran yukarıya doğru iki katı olacak şekilde artıyor. Yani ligin ilk sırasında olan takım galibiyet ve lige katılım primleri dışında bir de 40 milyon TL´lik ilk sırada olmanın verdiği avantajı kullanıyor. Lige katılım payının 35,6 milyon TL olduğu ligde bu rakam da çok ciddi bir katkıdır.

Velhasıl Kayserispor için bu günlerde ligde nasıl bir yerde olmasını konuşuyoruz, bu konuda da şehrin dinamiklerine mesajlar gidiyor. Eğer ki takım düşme hattından kurtulmak için mücadele edecek bir yapıda olacaksa ?fazla uğraşmayalım´ mesajı veriliyor. Yok, ligin üst sıraları ise ?ona göre takım oluşturalım´ deniyor. İyi de bunları yapmak için de iş yine paraya dayanıyor. Bakalım bu açıklamalarımızdan sonra kim ne yapacak?..