MUSTAFA GÜRBÜZ


SÜPER LİG´DE BÜYÜK KAYIP!


Bu hafta deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan ve rakibine sahadan 3-1 mağlup olarak ayrılan Kayserispor´da ne söylenecek merakla bekliyorum. Rakibin sahasında öne geçmişken yaşanan bir olay ve alınan kırımızı kart sonrasında morallerin tamamen bozulması kimin suçu? Maçın hakemi verdiği kararlarda rakip lehine düdükler çalmadı dersem yalan olur. Ama bildiğimiz bir durum değil mi ki bu? Kayserispor´un aldığı bu mağlubiyet bir anlamada en yakın rakibi olan ve ligde mücadelesini sürdüreceği takıma hediye anlamı da taşır.
Ligin en altında can çekişen bir takıma daha nefes hediye etmiş olduk. Baktığımız da ligin altında olan takımlarla aramızda ya bir beraberlik ya da bir galibiyetten başka bir şey kalmadı. Yani anlayacağınız hala ligin altı da, orta sıraları da alınacak puanlarla şekillenecek gibi. Bu nedenle takımın saha içinde ani moral bozuklukları yaşamaması için teknik heyetin kadroyu maçlar öncesinde iyi motive etmesi gerekiyor. Bu maç için kanatlar veya farklı bir söylem kullansam da yarar etmez.
Çünkü Kayserispor da elde olan hamur bu. Orta alanda dinamo görevi yapan Samba demek olmayınca Kayserispor´da da büyük bir boşluk oluşuyor. Bu maçtan anladığım bu. Son günlerde kamuoyunda yaşanan sürecinde kadroya etki edip, etmediğini merak eden bazı taraftar var. Onlara sadece şunu söyleyebilirim; Kadroda yer alanlar bu durumlar için pek bir kafa yormazlar. Onlar oyunlarına ve aldıkları ücretlerine bakarlar?