SAMİ DAYANGAÇ


SÜLEYMAN SOYLU

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Kişisel görüşümüz odur ki Cumhuriyet tarihimizin en başarılı İçişleri Bakanı kuşkusuz Sayın Soylu'dur. 1 Eylül 2016 yılından beri büyük başarı ve özveri ile İçişleri Bakanı olarak görev yapan Süleyman Soylu'yu kısaca tanıyarak yazımıza başlayalım.

21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

1987 yılında siyasete atıldığı Gençlik Kolları’nda İlçe Başkanı ve İl Başkan yardımcılığı yaptı.

1995-1999 yılları arasında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, 1999-2002 arasında ise İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

6 Ocak 2008 ve 16 Mayıs 2009 tarihleri arasında Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptı.

Bir süre siyasete ara verdikten sonra 12 Eylül 2010 Referandumu’nda ‘evet’ tercihini anlatmak üzere Türkiye’yi dolaşarak ‘Demokrasi Buluşmaları’ adını verdiği bir dizi seminer düzenledi.

2012 Yılında AK Parti’ye katılan Süleyman Soylu 4. Olağan Genel Kurulu’nda MKYK üyeliğine, ardından AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra 2014 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Süleyman Soylu, 25 ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili, 24 Haziran 2018’de yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde de 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş; 64. ve 65. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren de yine 65. Hükümet’te ve ardından 66. Hükümet’te de İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.

Süleyman Soylu 67. Hükümet’te yeniden İçişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır.

1994 Yılında sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi kuran Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babasıdır.

Mutlaka haberlerde de görmüşsünüzdür, İçişleri Bakanı olduğu günden günümüze kadar hiçbir özel günde, bayramlardan kandillere kadar ailesi ile değil, evlatlarım dediği polisinin, jandarmasının yanında yer almış bir bakandır. Hiçbir şehit ailesini ihmal etmemiş, mümkün olan tüm şehit cenazelerine katılmış, katılamadıklarını mutlaka aramış, acılarını paylaşmış bir bakandır Sayın Soylu. Zaman zaman şehit yakınlarının boynuna sarılmış, onlarla gözyaşı dökmüştür. Tüm valilere verdiği ve özenle takip ettiği konu şehit aileleri ile ilgilenilmesi olmuştur. Dikkat buyurun tüm valiler şehit aileleri ile yakından ilgilenir, sürekli arar sorarlar, asla ihmal etmezler.

Basit gibi görünen çok önemli bir örnek verelim. Ülkemizin yaşadığı doğal afetlerde hiçbir vatandaşımız geçmişte olduğu gibi ‘Nerede Bu Devlet’ diye isyan etmemiştir. Bu bile bakan ve ekibinin ne denli başarılı olduğunu gösterir. Hiçbir dönemde sadece bakan olmamış aynı zamanda gören, takip eden, yürekli kararlar alıp uygulayan bir amir olmuştur. Yazı konumuz sevgili annelerinin rahatsızlığına yapılan hayâsızlık değildir. Kime yapılırsa yapılsın namuslu her yurttaş asla bunu kabul etmez. Kelle koltukta, dağlarda, ayazda evlatlarım dediği polis ve jandarmayla sabahlayan fedakâr, cesur yürek elbette her türlü övgüye layıktır, layık olmalıdır. Ülkemizin her ilinde polisimiz ve jandarmamız her türlü operasyonu aksatmadan yürütüyor. Doğu illerimizde olumsuz hava koşullarına rağmen, bizler evlerimizde sıcak yatağımızda yatarken bakan ve ekibi eksi 20’lerde uyumuyor, yatmıyor, teröre karşı amansız mücadele veriyor. Destek olmayı kendine yediremeyenler, bari köstek olmayın.

Süleyman Soylu bu ülke, bu bayrak, bu millet için cansiperane çalışan bir kahramandır.