VELİ ALTINKAYA


SİYASETİ BIRAK,TİCARETE BAK

SİYASETİ BIRAK,TİCARETE BAK


   Eraslan, partideki etkili isimlerden biriydi. Çok  sayıda il başkanı ile teması vardı.Mehmet Ağar’ın ayrılmasından sonra partiye bir türlü genel başkan dayanmıyordu.

   O dönemde TOBB Başkanı hemşehrimiz Rifat Hisarcıklıoğlu’nun adı da ara ara aktif siyaset için geçiyordu...Eraslan, benimde olduğum yerde Hisarcıklıoğlu ile  yaptığı telefon görüşmesinde O’na genel başkan adaylığı teklifinde bulundu.Hisarcıklıoğlu Eraslan’a, “Hemşehrim senin  ticari çalışmalarını dışardan takip ediyorum.Güzel gidiyorsun.Siyaseti bırak,Ticaret yoluyla ülkeye hizmet et.Ben doğrunun bu olduğuna inanıyorum.Sanada tavsiye ederim.Teklifin içinde teşekkürler..” dedi..

 Hisarcıklıoğlu daha sonra benzeri cümleleri kendisiyle yüzyüze yaptığım bir görüşmede  “Ağana selam söyle” diyerek aynen  paylaşmıştı.

Son günlerde Hisarcıklıoğlu’ nun adı yine yeni bir siyasi yapılanma dolayasıyla dillendiriliyor.

   Rifat Bey’in adını dillendiren çevreler özelliklede Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde AK Parti’nin sıkıntı yaşayacağı varsayımından hareketle Hisarcıklıoğlu’ nun kuracağı  merkez sağ bir partinin iktidar alternatifi olabileceği yorumlarını yapıyorlar...

   Hisarcıklıoğlu’nun TOBB’ deki görevinin de önümüzdeki yılın mayıs ayında bitecek olmasını, bu yorumlara güçlü bir zemin oluşturuyor.

Hisarcıklıoğlu daha önce “siyasete girecek misiniz?” şeklindeki soruya “ görevinin başında olduğunu” söyleyerek geçiştiren bir cevap vermişti.İlerisi için zayıf bir ışık da yakmıştı.

    Kulakları çınlasın KTO eski Başkanı Kilci ile geçmişte Rifat Bey’in siyasete girip girmeyeceği konusunda çok özel yorumlarımız olmuştu.Aslında Kayseri’de birçok isim Rifat Bey’in siyasete girmesine sıcak bakıyor. Ama,O yapı itibariyle Eraslan’a söylediği gibi siyasetten çok ticarete daha yatkın.

 Türk siylasetinin yeni dönemde şekillenmesinin merkezinde Başbakan Erdoğan’ın Köşk kararı ve başkanlık sistemi konusu var. Başkanlık, yada yarı başkanlık sisteminin yeni anayasaya girmemesi halinde merkez sağda bir parti arayışı doğabilir. Sistem değişikliğine Cumhurbaşkanı Gül’ün hala mesafeli yaklaştığını biliyoruz.Yapılan anketler sokakdaki vatandaşında mesafeli yaklaştığını gösteriyor.Bu durumda Başbakan Erdoğan’ın risk alarak bu işi referanduma götürme girişimi yaşayacağını sanmam.Kaldıki  AK Parti grubunun referandum çoğunluğu da yok...

  Ancak, Başbakan Köşk adaylığını açıklar,Gül partinin başına tekrar dönmezse o durumda belki merkez sağda yeni bir isim arayışı devreye girer. Bu tarihte de TOBB başkanlığını bırakalı bir yıl olacak olan hemşehrimizin gündemde ne kadar kalacağını kestiremeyiz. Rifat Bey’den önceki TOBB Başkanının Fuat Miras olduğunu kaçınız hatırlıyorsunuz...

  Rifat Hisarcıklıoğlu yapı itibariyle siyasi mücadeleye, siyasi kavgaya uzak biri.Zayıf ihtimal ama,siyasete girecekse önümüzdeki yıl bunu yapmalı.Yaparsa ne olur, kadrosunu ve programını görmemiz lazım....

 

KELEŞTEMUR  ATANIR

ERÜ rektörlük atamasının ilk ayağı olan seçimler tamamlandı. Seçimler genel olarak seviyeli bir şekilde sürdü. Doğrusu seçim öncesi isim bazında bir değerlendirme yapmasamda ikili görüşmelerde yarışın Fahrettin Keleştemur ile Ömer Özbakır arasında geçeceğini ve aralarında da 50-100 kadar bir fark olacağını tahmin ediyordum.

   Yanılmışım.Fahrettin Hoca’nın 400 civarında oy alacağını zannediyordum.Ömer Hoca’yı ikiye katladı. Farkın bu kadar fazla olmasının temel nedeni Tıp öğretim üyeleri...

  Ve bu saattten sonra seçimi konuşmanın anlamı yok. YÖK eminimki Keleştemur’u ilk sıraya koyacak ve yine eminimki Cumhurbaşkanı Gül’de Fahrettin Hocayı yeniden atayacaktır. Yakışan,demokratik olan budur.

Yeniden rektörlüğünü kesin gördüğüm Fahrettin Hoca’nın da seçim sürecinde yaşananları unutacağından şüphem yok.

 

Mış… Miş… Muş…

00-Kayseri Cumhurbaşka nı Gül’ün iki gün sonra başlayacak ziyaretine hazırlanıyormuş.

00-Cumhurbaşkanı Gül perşembe günü NNYÜ’ de temel atıp, açılış yapacakmış.

00- AK Parti’nin önümüzdeki haftasonu yapılacak il kongresine Başbakan Erdoğan’da katılacakmış.

00-Büyükşehir hinterlantının il sınırı olmasına dair  çalışmada kafalar karışmış.

00-ERÜ rektörlük seçimin de en yakın rakibini ikiye katlayan Keleştemur’un yeniden atanması kesin gibiymiş.

00-Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İbrahim Özcan görevine resmen başlamış...

 

BİZİM EYVAN

    Op.Dr. Kemal Tekten’i 30 yıl önce tanıdım.Ağabeyimle İstanbul Kayseri Yurdunda beraber kalmışlar. Tanışıklığımız böyle başladı. Kendisi gibi hekim olan kardeşi Nihat Tekten’le de biz ortaokul da  aynı sınıftaymışız... Kemal Bey’le muhabbetimiz daha fazladır. Milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olan Kemal Tekten okul ve hastane yöneteciliğinin yanısıra  4 yıldır “Bizim Eyvan” adıyla bir kültür, sanat, aktualite, sağlık dergesi çıkartıyor. Derginin 7. sayısı elime ulaştı. Kemal Bey ve bu dergiye emek veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum.