VELİ ALTINKAYA


ŞEHİTLERİMİZ VE FUTBOL

Gündem - Veli Altınkaya


Ülkemizin birliğine yönelik hain saldırı yüreğimizi yaktı. İkisi Kayserili, Türkiye 44 evladını daha toprağa verdi.
PKK, DAEŞ, FETÖ, DHKP-C vs terör örgütlerinin tamamının dış uzantısı olan, maşa-taşeron yapılar olduğunu artık herkes biliyor.
İnsanın canını acıtan bu alçakları kullanan dış güçlerin, dost gibi, müttefik gibi, gözüken diğer alçaklar olması.
Elbette ?dost-müttefik? görünümlü terör hamileri bu alçak desteklerini alenen değil, istihbarat örgütlerinin yeraltı faaliyetleri ile yürütüyorlar.
Şehitlerimiz arasında Kayseri´den de isimler var. Talas´tan, Develi´den, Sarız´dan. Şehitlerimizden polis memuru Osman Börklüoğlu benim hemşerim, köylüm. Şehidimizi tanımıyorum; ama, babası, dedesi vatansever insanlar. Dedesi yıllar önce rahmetli olmuştu. Bu toprakların yiğit, inançlı, imanlı mütevazi hayat süren insanlarıdır Börklü Ailesi...
Hemşerim, şehit Osman Börklüoğlu, ?Has Koca Osman´ın? oğlu Hamit´in torunu. Büyükdedesini tanımam, dedesi yıllar önce rahmetli olmuştu. Ortalama Anadolu´nun insanın tüm güzel hasletleri vardı dedesinde. Babası´na köyde ?Cuma? derlerdi. Nüfusa kayıtlı adı İsmail´miş. Ben de yeni öğrendim. Henüz 20 aylık polis memuruymuş Osman kardeşim. Galiba amcası da polis emeklisi. Üç kardeşin en büyüğü Osman. Evliymiş.
Evlilik hikayesi de ayrıca anlamlı. Aslında tam da 15 Temmuz günü düğün yapmak istiyorlarmış. Ancak; malum alçak girişim nedeniyle düğün ertelenmiş ve yaklaşık 2.5 ay kadar önce yapılmış.
Allah, babası İsmail´e, (Cuma´ya) annesi Serinay´a, eşine ve iki kardeşine sabır versin. İnşallah Osman yakınlarına, hatta cümlemize gerçek alemde şefaat edecektir.
Talaslı ve Sarızlı şehitlerimizin Emniyet Müdürlüğü önündeki cenaze törenine katıldım. Doğrusu öyle bir ortamda ağlamamak, hüzünlenmemek, teröre, alçak teröristlere ve hamilerine binlerce kez lanet yağdırmamak mümkün değil.
Annenin, babanın, eşin, karddeşlerin acısı hep yürek dağlıyor. Şehitlerimizin yakınları gözyaşlarının, alçaklar tarafından görülmesini istemediği için sık sık meslektaşlarımıza ?Çekmeyin, çekmeyinki o alçaklar görüp de sevinmesin? diyorlar...
Yalaklı (Yeşilkentli) şehidimizden bahsedipte Talaslı Yasin İke kardeşimizden bahsetmezsek olur mu?
Yasin, Osman´dan 6 yaş büyük. Biri 25, diğeri 31yaşında. Talas Örencik´ten Yasin.
Baba Üzeyir acı haberi alınca hastanelik oluyor. Kolay mı evlat acısına dayanabilmek.
Şehitlerimizin huzurunda saygı ile eğiliyor; ailelerine sabır diliyorum.
Şehitlerimizin Hunat?Camii´nde kıldırılan cenaze namazı sonrasında ve öncesinde vatandaşın ve şehit yakınlarının verdiği siyasi mesajların hem iktidar partisi, hem de başta ana muhalefet partisi tarafından siyasilerce iyi algılanması lazım.
CHP´ye yönelik tepkileri İl Başkanlığı, Ankara´ya bir rapor halinde iletmeli. CHP, bazı milletvekillerinin HDP´ye yakın duruşu nedeniyle belki de hiç haketmediği bir şekilde böyle bir tepkiyle karşı karşıya kalıyor.
Bir-iki cümlede şehitlerimizin görev konusundan bahsedip genel bir değerlendirme yapmak isterim.
Futbol kulüplerinin, birer spor faaliyeti olmaktan çıkıp ticarete dönüşen milyon dolarlık transfer ve ticari sirkülasyonlarının bir parçası haline gelen bol holiganlı maçlarda polis güvenlik tedbiri almak zorunda mı? Taraftar dediğimiz kalabalıklar ne zaman ?adam gibi? maç izleyecek ve iyi oynayanı alkışlamayı öğrenecek. Neden biz bu futbol holiganları nedeniyle polislerimizi şehit verdik. Futbol holiganları nedeniyle neden bu iş bir spor müsabakası değil de harbe dönüştü. Bu sorularında spor kulüpleri ve yetkililer tarafından cevap bulması gerekir.
.................


KAYSERİNİN ÇİFTE ŞEHİDİNİ ON BİNLER TEKBİRLERLE... Kayseri Haber Gazetesi


Lanet olsun, insanlara o unutulmaz acıyı yaşatan terör yapılanmasına ve hamilerine...
Elbette hayatının baharında gencecik bir evladını kaybeden annenin, babanın, eşin, evladın yaşadığı acıyı tahayyül ediyorum. Eğer Rabbimin sabrı olmasa o acı ile yaşanmaz. Şehit yakını bu güzel insanların imanı, beraberinde sabırla hemhal oluyor ve o büyük ve derin acı peygamberlikten sonra, en önemli makam olan ?Şehadet? tecellisi ile kısmi bir sakinleştirme yaşatıyor. Bu inanç ve imanın kaynağından gelen sabır olmasa zaten hayat çekilmez.
Terör bir korku yaratmak istiyor.
Terör bizi birbirimize düşürmek istiyor.
Terör dün sağcı-solcu, alevi -sünni, bugün Türk-Kürt diye bizi karşı karşıya getirmek istiyor. Bir fitne ateşi yakmak istiyor.
Bin yıldır, bu toprakların bağımsızlığı için, ezan için, bayrak için, namusu için, birlikte can vermiş, Türkü, Kürdü, aleviyi, sünniyi karşı karşıya getirmek isteyen fitne kaynağı sözde müttefiklerimiz ve onların tetikçisi alçaklar 78 milyonu bu terör saldırıları ile yıldıracağını mı sanıyor.
Yılmayacağız, yılmamalıyız. Bilakis eskisinden daha fazla kenetlenmeliyiz birbirimizle. Türkü- Kürdü daha sık görüşmeli, omuz omuza yan yana şehitlerimizi birlikte uğurlamalıyız. O alçaklar şerefsizce bu saldırıyı düzenlerken, hedef aldıkları insanların milliyetine, inancına mı bakıyorlar... Şehit olanlar arasında, dün Çanakkale´de, milli mücadelede, Doğu ve Güneydoğu´da, Fırat Kalkanı´nda olduğu gibi, Türk, Kürt yanyana değil mi?
O halde tetikçilik yapan bu alçaklar, ne diye ?Kürt halkının özgürlüğü? kılıfıyla şerefsizlik yapıyorlar.
Zaman, daha güçlü bir şekilde kenetlenme zamanıdır.
Zaman, sokakta, işyerinde Türk ve Kürdün yan yana görüntü verme zamanıdır.
Zaman, her türlü görüş ayrılıklarını bir yana bırakarak, ABD´den AB´ye, hatta bütün dünyaya herkesin duyacağı tonda ve gürlükte birlik görüntüsü verme zamanıdır.