SAMİ DAYANGAÇ


SEÇİM VE GEÇİM


Sürprizlerle dolu bir yerel seçimi geride bıraktık. Sürpriz neye ve kime göre sorusu akla gelebilir. Ana muhalefet partisinin bu kadar belediye kazanması,iktidar partisinin bu kadar belediye kaybetmesi elbette sürprizdir.Kişisel görüşümüz o ki,vatandaşların bir bölümü oy kullanmaya gitmediler.Gidenler hizmete değil genel duruma göre oy kullandılar diye düşünüyoruz.

Kim şehrimizde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı başarısız bulur? Taraflı tarafsız herkesin desteği,sevgisi olan ve hizmet alanında hiçbir eksiklik bırakmayan Memduh Büyükkılıç hizmete göre mi bu kadar oy aldı?Neyi eksik bıraktı?Aynı şekilde Melikgazi belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın,Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve diğer belediye başkanlarının yaptığı hizmetler ortada…Daha ne yapacaklar?

Ana muhalefet kendi açısından doğru bir propaganda çalışması yürüttü. İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları 2019 yılında seçildikten sonra kendi medyasını oluşturdu,büyük destek verdi. Sürekli olarak destek verdiği bu medya onları hep gündemde tuttu. Anadolunun en ücra köşelerinde bile isimleri bilinir oldu.Bazı başka illerde iktidar partisinin 'Biz herkese eşit mesafedeyiz' diyerek muhalefete yakınlaşma,onları destekleme derdine düşmeden kendi destekçilerine destek verdi,kazandı...

Şehrimizde kazanılan oylar belediye hizmetlerine verildi ve seçimler kazanıldı,verilmeyen oylar ise ekonomik durumla ilgili olsa gerek...Ana muhalefet partisi belediyeleri kendi destekçilerine bakarken parti de emekliler üzerinden çalışma yürüttü.Hiç kimse emeklilerin taleplerini göz ardı etmemeli.Zira yanlış yürütülen sosyal güvence politikası,yıllardan beri popülizm uğruna 38-40 yaşlarında insanların emeklilik hakkı kazanmasına vesile oldu.Bu olmayan sistemi de kimse değiştirmedi,Avrupa da sistem vardır ve asla değişmez.Genç yaşta emekli olanların suçu yok,o sistemi kuranlar  hatalıdır.Genç emekliler yıllar ilerledikçe maaşlar güdük kalmış ve artırım beklentisine  de girmişlerdir.Genç emekli denilince aklınıza milletvekili emekliliği gelmesin,onlar süper emeklidir.Hem emekli olur hem de vekilliklerine devam ederler.Sistemi kuran,yani dünyada olmayan Milletvekilliği emekliliği sadece ülkemizde bulunur,asla kalkmaz.yaklaşık 7 bin civarında emekli vekil tıkır tıkır maaş alır,bu rakamları yazıp da canınızı sıkmayalım.

Kıymetli okur,seçim sonuçları ile ilgili herkesin bana göresi vardır.Biz de yorumlarımıza devam edeceğiz.Yerel seçimler bize göre yereldeki hizmetlere göre değil,ekonomiye verilmiş oylardır ve uyarıdır.Dileriz bu uyarı iyi analiz edilir,iyi değerlendirilir de vatandaşlarımız mutlu,huzurlu ve ekonomik sıkıntı çekmeden yaşarlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ:Camda iz olduğu zaman silersin geçer, peki Can’da iz olduğu zaman ne yaparsan geçer?”