VELİ ALTINKAYA


SEÇİM TAKVİMİ

SEÇİM TAKVİMİ


Gündem “yakma-yıkma olayları” olduğu için siyasetçiler genel seçimlere yönelik çalışmalarını çok ön plana çıkartmıyor.

    Eminim ki her siyasi partinin genel merkezinde önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerle ilgili sessiz-derinden çalışmalar sürdürülüyor.

   AK Parti ve MHP şubata kadar ilçe ve il kongrelerini tamamlayacak. Üç partinin genel merkezleri muhtemelen kasımda teşkilatlarına gönderecekleri genelge ile “Yaklaş adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarımız kongrelerimizde göreve talip olmasınlar” diyecektir. Bunu genelgeyi gönderenlerde oldu.

     Bir ara Devlet Bahçeli, genel seçimlerin süresinin uzatılabileceği yolunda bir değerlendirme yaptı.

   Anayasanın 78. maddesi “ Savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerin bir yıl geriye bırakılmasına karar verebilir.

   Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usulü göre bu işlem tekrarlanabilir” diyor...

   Bahçeli o sözleri niye sarfetti bilmiyorum. İnşallah Türkiye savaşa filan girmez; girmemelidir. Elbette milli menfaatlerimiz gerektiği zaman, gereken kararlılıkla yapılır. Ama şimdiden seçimlerin tehir edileceğini dillendirmek doğrusu benim için şaşırtıcı oldu.

    Bahçeli’nin bu yorumu Kurban Bayramı’nda  nöbetçi olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Yasin Atay’a soruldu. Atay “Seçimler bir-iki hafta öne alınabilir” dedi...

   Belki ‘daha zam var nasıl olsa’ diyerek bu açıklama görmezden gelindi. Ama iktidar partisi MYK üyesi herhalde bu sözü laf olsun diye söylemiş olamaz. Muhtemel ki konu MYK’de ele alınmış.

   Seçimlerin 7 haziran 2015 yerine 24 Mayıs veya 17 Mayısta yapılacak olmasının bana göre bir anlamı yok. Ama,Yasin Hoca bunu alenen dillendirdiğine göre mutlaka konu iktidar partisinin yetkili makamlarında değerlendirilmiştir...

    Yüksek Seçim Kurulu TBMM’nin aksi yönde bir kararı olmazsa, yani seçimin bir süre daha erkene alınması ya da (Allah korusun)  78. madde hükmünün işletilmesi gibi resen harekete geçecek ve milletvekili aday adayı olmak isteyen parti yöneticileri, kamu görevlileri ( memurlar), iktisadi devlet teşekkülünde çalışanlar, sendikacılar oda yöneticileri ve belediye başkanları vs benzeri görev yapanlara mart başında “istifa edin” diyecek. Eğer Yasin Atay’ın dediği gibi seçim tarihi bir kaç hafta erkene alınırsa, bu takvimde doğal olarak erkene alınacaktır.. O tarihte şubat başında adaylık hesabı yapanlar resmen görevlerinden ayrılmak zorunda kalırlar...

   Genel merkezlerin parti yöneticilerinin aralık sonu gibi görevlerinden ayrılmalarını isteyeceğini sanıyorum.

    Evet ülkenin gündemi malum...

  Bir yanda Kobena bahanesi ile terör estiren ahlaksızlar ve onları azmettiren sözde siyasetçiler; diğer yanda yarın HSYK’nın on üyesinin belirleneceği seçimler...

   Aslında cari gündem bu...

   TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRNEK OLMUŞ

   Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz gayretli, dürüst bir bürokrat. Dün telefonla kısa bir görüşme yaptım. Müdürlük elemanları kurban bayramı süresince tüm kesim noktalarında sıkı denetimler uygulamış. Özellikle şehir merkezindeki 35 ayrı kesim noktasında tüm kurbanlıkların iç organlarından anında numene alınmış ve hastalık çıkan ondan fazla kurban imha edilmiş...

   Doğrusu bilmiyordum: bakın bu devlet halkına ne kadar güzel hizmetler veriyor; etleri imha edilen bu kurbanlıkların parasının % 75’i de vatandaşa verilmiş.

      Bu denetimler, tüberküloz ve başka hastalıklar taşıyan o hayvanların etlerinin yenilmesine mani olmuş. Bu görevliler aldıkları maaş helal ettirmiş. Ne güzel. Bu uygulama ile ülkemize de örnek olmuşlar.

 

00-  AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner “paralel Yapı”nın Kayseri’de etkili olduğunu söylemiş.

00-  Tarım İl Müdürlüğü kurbanlıkların denetimi noktasında örnek uygulamaya imza atmış.

00-   AK Parti’de bazı ilçe başkanları ”üç dönem” engeline takılıyormuş.

00-  7 Haziran 2015’de yapılması beklenen genel seçimler, bir ay erkene alınabilirmiş.

00-   Vali Düzgün’ün bayrak genelgesi takdir görmüş.

00-  Kayseri’nin huzuru için asayiş toplantısında mutad olarak tüm bilgiler masaya yatırılmış.

 

YÜRÜYÜŞ ROTALARI VE TURİZM REHBERİ

    Kayseri Valiliği ORAN’ın da katkıları ile güzel bir esere imza atmış. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yayımlanan “Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi” adlı çalışma ekindeki harita, fotoğraflar, genel ve lokal güzergah  rotaları ile birlikte iyi hazırlanmış. Bildiğim kadarı ile şuana kadar böyle bir çalışma yapılmamıştı. Çalışma ile sadece şehir merkezinde değil, il genelindeki eserler ve yürüyüş yolları bir bir tanıtılmış,çizimleri aktarılmış. Tarihi eserlerimiz ve doğal güzelliklerimizle ilgili de özet bilgiler verilmiş. Fotoğrafların önemli bir bölümü de gerçekten harika. Başta Sayın Vali olmak üzere, çalışmaya katkı veren herkesi kutluyorum.