VELİ ALTINKAYA


SEÇİM HAVASI

SEÇİM HAVASI


Geçtiğimiz ay Mersin ve Batman’a, geçen hafta da Ankara’ya gittim.

Üç şehrimizde de seçim havası vardı. Hele hele Mersin. Her tarafta aday ya da aday adaylarının fotoğrafları, ilanları, afişleri vs...

Kayseri’ye gelen biri “Bu şehirde seçim yok mu?” diyecektir... Sadece partilerin il teşkilatı önüne bayrak asılmış o  kadar...

Aslında Yüksek Seçim Kurulu seçim çalışmalarının resmen 1 Ocak’tan itibaren başlamasını emrediyor. Peki Mersin’de,Ankara’da hatta Batman’da insanlardan destek ve oy isteyen aday-aday adayları için geçerli değil mi YSK’nın bu kararı... Hadi bu ayı da anladım. AK Parti ilçe adaylarını  ilan etmedi. CHP’den hala “tık” yok... Ama ocaktan itibaren hiç olmazsa ortalık hareketlenmeli.

Yeniden aday olacak mevcut belediye başkanlarını insanlar tanıyor;ama, yeni siyaset arenasına çıkan isimler tanındığını dönüşüyorlarsa yanılırlar. Bu isimler bir yandan projelerini hazırlarken, diğer yandan da gazete ve televizyon ilanları,  TV programları ile kendilerini ve projelerini anlatma lılar.

Özellikle MHP adayları kahve kahve, esnaf esnaf dolaşıyor. Belki şu aşamada yapacakları ancak bu.

Başkan Özhaseki fiilen görevde olması hasebiyle sahada. Yaptıklarını anlatırken, yapacaklarının ipuçlarını veriyor.

Özetle, adaylarımızı projelerini açıklamaya ve anlatmaya çağırıyorum. Bırakın vatandaşı benim dahi tanımadığım aday, veya muhtemel aday çok..

MAHİR KASIMOĞLU

Dün öğle ve ikindi namazlarında Cami Kebir’deydim. Öğle namazında diş hekimi, yazar, dostumuz Halit Erkiletlioğlu’nun annesini ebediyete uğurladık. Merhume, epeydir rahatsız ve sıkıntılıydı. Demek ki gün o günmüş... Allah rahmet eylesin!..

İkindi de ise bir dostu gönderdik gerçek aleme. Mahir Kasımoğlu’nu...

Rahmetli Mahir Abi’yi 15 yılı aşan bir süredir tanırım. Allah hayırlı ömürler versin; uzun süredir ziyaret edemediğim Faruk Molu Bey vasıtası ile tanımıştım O’nu...

Geçen süre içinde, yılda birkaç kez görüşürdük. Sürekli gülen bir yüzü vardı. Mutedil, ılımlı, makul, mantıklı, cana yakın bir insandı Mahir Abi.

Pazar günü akşam saatlerinde gazetemizin sayfalarını yapan arkadaşlarımızdan Reyhan aradı. “Abi Mahir Kasımoğlu diye biri rahmetli olmuş. Oğlu arayarak size selam söyledi. ‘Aceba televizyonda alt yazı geçebilir miyiz?’ dedi.”

Üzüldüm. Reyhan’a “Mahir Abi hem bizim dostumuz, hem de Şirketimizin ortaklarından, Allah rahmet eylesin” dedim.

Sonra rahmetlinin kayıtlı cep telefonunu aradım. Ailesinden kimseyi tanımıyordum. Telefona oğlu çıktı. Belli ki telefonunda benim numaramda kayıtlıymış “Buyur Veli Abi” diye açtı telefonu Nail kardeşim...

Cami Kebir’in avlusunda ilk karşılaştığım İsmail Molu oldu. İsmail Abi, Kayseri Belediyesi’nde uzun süre başkan yardımcılığı yaptı. Beraber de çalıştık. Rahmetli, teyzesinin oğluymuş. ”Abi oğlunu tanımıyorum, göstersen de başsağlığı dileklerimi iletsem” dedim. Rahmetli’nin  inşaat mühendisi oğlu Nail kardeşimle cami avlusunda tanıştık. ”Abi bir süre önce senden bahsetti. Bankaya gittiğinde yenge hanım yardımcı olmuş” dedi.

Ezan okunurken Karsu Tekstil Genel Müdürü Nevzat Seyok’u gördüm. Ayaküstü  sohbet ettik. Başsağlığı dileklerimi ilettim. Faruk Abi’nin sağlık durumunu sordum. Aldığım bilgilerden sonra hayırlı ve uzun ömür dua ettim. Zira, Faruk Molu’nun ve Molu ailesinin hem bizim, hem de bu şehrin üzerinde emeği var.

Özetle, bir dostu daha  “her nefsin ölümü tadacağı” inancıyla gerçek dünyaya uğurladık.

Allah cümle geçmişlerimize rahmet eylesin.

00- Bugün CHP grup toplantısında rozet takması ve Kayseri’den büyükşehir adayı olması beklenen Osman Çilsal’ın kafası yine karışmış.

00- AK Parti’de merkez ilçeler dahil, 16 ilçe adayı bu hafta netleşecek ve en geç önümüzdeki hafta ortasına kadar da açıklanacakmış.

00-Başkan Özhaseki’nin yeni döneme ilişkin projeleri birçoğumuzu şaşırtacakmış.

00- ERÜ ‘nün ana hastanesi kat kat yenilenerek 6 kişilik odalar bir veya iki kişilik odalara dönüştürülüyormuş.

00- Genel kurulda bugünden itibaren görüşülecek olan 2014 bütçesinde Başbakan Erdoğan’ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Kayseri üzerinden de yüklenebilirmiş.

00-Seçimden sonra birçok mahallede kentsel dönüşüm yapılacakmış.

İMAMLA MÜEZZİN
KÜS OLURSA...

Bir ay kadar oldu, Müftü Efendi’yi arayarak “Değerli Hocam falan caminin imam ve müezzini uzun süredir küslermiş. Cemaat bundan rahatsız. Galiba siz ve Melikgazi Müftümüz de ara ara o cami cemaatındanmışsınız.” dedim. Müftü Maraşlıgil “Başkanım şehir dışındayım, dönüşte ilgileneceğim” dedi. Muhtemelen Hocam gerekeni yapmıştır. Ama, geçtiğimiz hafta öğrendim ki hala iki din görevlisi küs. Aceba bu iki din görevlisi “üç günden fazla küs kalmayınız” hükmünü minberden, kürsüden hiç söylemiyorlar mı?. Cami, Melikgazi bölgesinde; sosyetenin, yani zenginlerimizin oturduğu mahallenin adını taşıyor. İl veya Melikgazi Müftümüzün ilgisini bekliyorum.