VELİ ALTINKAYA


SAVUNMA SANAYİ TRENİ...

SAVUNMA SANAYİ TRENİ...


Geçtiğimiz hafta bu sütunda Sivas Milletvekili ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın seçim bölgesine gidiş ve gelişte sık sık şehrimize uğradığını hatırlatarak; “Bu arada iki komutanın  Kayseri ile bağlantısını da hesaba katarak  milli harp sanayinin bir ayağı konusunda beyin fırtınası estirmeliyiz” demiştim.

 Geçtiğimiz ağustos YAŞ’ tan sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Kayserili bir Paşanın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na da Kayseri’de görev yapmış, bu şehri iyi tanıyan ve seven bir komutanın gelmesini de fırsat bilerek girişimlerde bulunmamız gerektiğini hatırlatmıştım.

 15 yıl önce Kayseri bu noktada küçük adımlar attı...

O tarihteki KAYSO ve KTO yönetimleri  önce merhum İsmail Cem, sonra Sebahattin Çakmakoğlu’nun   devreye girmesi ile bazı proje hazırlıkları yaptı.Hatta küçük çaplı uygulamalar da hayata geçirildi...

 Özel sektör,  askeri tesislerinde katkıları ile çelik yelek üretimi yaptı. Helikopter zırhı üretildi. İsrail’le yapılan anlaşmaya bağlı olarak 180 tankın modernizasyonu Kayseri’de yapıldı... Yerli helikopter üretimi için raporlar hazırlandı.

 Tam bu çalışmalar iki ayrı görüşme ile devrin kudretli Paşa’sı Çevik Bir’e aktarıldı...

 Bu satırları niye yazdım? Geçtiğimiz günlerde Harp İş Sendikası’nı ziyaret eden AK Parti Kocasinan Adayı Mustafa Çelik  “Savunma sanayini getirmek için de çalışacağız” demiş...

İnşallah...

AK Parti’nin 12 yıllık iktidarının özellikle son 6-7 yılında milli harp sanayimize yönelik önemli çalışmalar yapıldı. Yerli  helikopter,tank, askeri gemi, üretimi gerçekleştirildi. MKE, Aselsan gibi şirketlerimiz silah ve mühimmat noktasında önemli projelere imza attı.

Hava harp sanayinin merkezi Eskişehir gibi gözüküyor. Gemi üretiminde doğal olarak limanların olduğu bölgeler başta da Gölcük öne çıkıyor...

Biz belki hava kuvvetlerine bazı noktalarda yardımcı olabiliriz. Bildiğim kadarı ile 2. Hava İkmal Bakım Merkezi’nde önemli üretimler yapılıyor... Ama yetmez... Anatamir Fabrikasının tank üretiminin merkezi haline getirebiliriz.

Belediyeler,özellikle de Başkan Özhaseki sahası olmadığı için konunun bu boyutuyla çok ilgelenmiyor... Milletvekillerimizin de askeri cenah olduğu için çok ilgilendiği söylenemez. Başta Sanayi Odası yönetimi olmak üzere, bazı meslek kuruluşlarının Enerji Bakanının da Kayseri’de olduğu esnada tüm vekilleri bu noktada brife etmesi ve düğmeye basmamız gerekmez mi?.

Milli harp sanayinden, Kayseri’nin kamu ve özel sektörü ile işbirliği içinde, ciddi bir pay alması yolunda  trenin kaçtığı kanaatindeyim...

Biz yine de hatırlatalım.

 

HDP SARIZ’A ASILIYOR

   Halkların Demokratik Partisi geçtiğimiz yıl Kayseri merkezle birlikte birkaç ilçede örgütlendi. Büyükşehir’de de adayları var;  ama, daha çok da Sarız’da seçime asılıyorlarmış.

Her aday kazanacağına inanır. Halkın iradesine elbette saygı duyarım; ancak, HDP’nin Sarız’da kazanması zor. Ama,iyi oy alacağını tahmin ediyorum.

 HDP, daha çok Alevi kökenli hemşerilerim ve aşırı sol unsurların oylarına talip gibi... Sarız’da 8 bin 500 kadar seçmenin bin 400 kadarı Alevi kardeşlerimizden oluşuyor. Bunların kahır ekseriyetinin CHP’ye oy vereceği muhakkak.

 Sarız’da kazanan en fazla 200-300 farkla seçimi alır. HDP’nin alacağı her oyun büyük oranda CHP adayına zarar vereceği kesin...

MHP’den Mustafa Işık, AK Parti’den Ömer Akpınar, CHP’den Ömer Faruk Eroğlu, BBP’den Kürşat Erkek, HDP’den Derviş Altun, SP’den Ramazan Atalan ve BTP’den  Zülkifli Karaman seçilmek için çalışıyor.

Sarızlı hemşerilerimin iradesi başımın üstünde... Sarız’da da aday ve parti yönetimlerinin sandık yaklaştıkça gerginlikten uzak durmalarını diliyorum.

 

 

00- Bakanlar, Bülent Arınç bir yakınının düğünü, Taner Yıldız ise seçim çalışmaları için Kayseri’deymiş.

00-MHP Lideri Bahçeli Kayseri’ deyken, BBP Lideri Destici de miting yapacakmış.

00- Bahçeli’ye Talas’a özel ilgi göstermesi telkininde bulunulmuş..

00- Özhaseki ilk ilçe mitingini Pınarbaşı’da yapmış.

00- Kadınlar, çelenk koyma anında ve sonrasında da biraraya gelip ortak hareket edememiş.

00- HDP Sarız’da seçime asılması CHP’ye zarar verecek gibiymiş.

00-   AK Partili Vekil Karayel “30 Martın fitne ve fesata karşı mücadele” seçimi olduğunu söylemiş.

 

İKİ GENEL

BAŞKAN

Rahmetli Türkeş’in döneminde, rahmetli Yazıcıoğlu, MHP içinden koparak kurdu BBP’yi... Siyasi tarihimizde bütün içinden ayrılan parçalar hiç muaffak olamadı. Belki bunun tek istisnası CHP’den 4’lü takrirle ayrılan DP’dir. O da çok partili hayatın tek siyasi oluşumu olması hasebiyle muaffak oldu. MHP Genel Başkanı Bahçeli cumartesi-pazar Kayseri’de. Bahçeli ilçe ilçe dolaşacak. MHP Lideri ilçelerde iken, pazar günü BBP Genel Başkanı Destici de mitinge geliyor. Olmaz ya, bu iki siyasi hareket bütünleşmeli. Bu noktada da ilk adımı MHP atmalı, daha tavizkar olan MHP yönetimleri olmalı...