VELİ ALTINKAYA


SAHADA ÜNİVERSİTE

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Erciyes Üniversitesi yeni akademik yıl açılışını geçtiğimiz salı günü yaptı. TOBB Başkanı hemşerimiz Rıfat Hisarcıklıoğlu’na Üniversite Senatosu tarafından ‘Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik’ dalında ‘Fahri Doktora’ beratı verildi, cübbe giydirildi.

Rektör Çalış ve Senato’nun bu kararının herkes tarafından alkışla karşılandığını belirtelim.

ERÜ akademik yıl açılışında en fazla alkışı iki cümle aldı.

Bunlardan biri Cumhurbaşkanı’nın işaret ettiği ‘Kampüste üniversite değil, sahada üniversite’ uygulaması, diğeri ise ERÜ’nün Araştırma Üniversitesi vasfını koruma ve sürdürme kararlığına yönelik cümlelerdi.

Atandığı günden bu yana, bir yandan ERÜ’nün ‘Araştırma Üniversitesi’ vasfını sürdürme adına bilimsel çalışmalara her türlü destek veren Rektör Çalış, diğer yandan da Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği ‘Sahada Üniversite’ uygulamasını bu zamana kadar görmediğimiz örneklerle uygulamaya çalışıyor.

52 bin öğrencisi, 2 binin üzerindeki akademik, bir o kadar idari personeli ile ERÜ ‘Milli teknoloji Hamlesi’ne katkı vermek ve dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alabilmek için kararlı adımlarla ilerliyor.

Rektör Çalış konuşmasında 19 fakültesi, iki yüksek okulu, enstitüleri, 39 araştırma merkezi ile ERÜ’nün ülkemizin 2023 hedeflerine katkı adına çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Gerçekten üniversitemizin biraz da ‘sessiz ve derinden’ sürdürdüğü aşı, yerli ilaç, nano teknoloji, kök hücre çalışmalarının ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunun altını çizelim.

 

SALICI’YA KİM NE DEDİ?

CHP’de devam eden delege seçim sürecinde malum olay çıkmıştı. Kocasinan delegesini vukuatsız seçen CHP’liler Melikgazi’de sandıktan imzadan fazla zarf çıkınca birbirlerine girmişti.

Olaylar üzerine Parti’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın talimatı ile Melikgazi delege seçimi ertelenmişti. Salıcı, Milletvekili Çetin Arık ile konuyu görüştü. Arık muhtemel ki parti içi muhalefetin olayları abarttığını ve tansiyonu yükselttiğini iddia etmiştir. Bunun üzerine İl Başkanı Ümit Özer ve son iki il başkanı da Ankara’ya çağrıldı. Mustafa Ayan ve Feyzullah Keskin’in mevcut il yönetiminin sevmeyeceği cümleler kullandıkları kesin. Nitekim iki gün sonra yani 24 Kasım’da yapılması beklenen Melikgazi ve Talas delege seçimi ay sonuna, yani 30 Kasım’a ertelenmiş. Oğuz Kaan Salıcı tarafları dinledikten sonra, muhtemel ki Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu da bilgilendirmiştir veya bilgilendirecektir.

CHP’de Melikgazi ve Talas delege seçimleri Ankara’dan ‘tembihli’ olarak gönderilecek milletvekilinin gözetiminde yapılacak.

Kocasinan’ı muhaliflerin kazandığını biliyoruz. Melikgazi ve Talas delege seçimleri partide il kongresi için bir ışık tutacaktır. Dilerim CHP üyesi 30 Kasım’da sükunet içerisinde ilçe delegelerini seçsin.

AK PARTİLİLER

İLÇELERİ GEZİYOR

Dün öğleden sonra AK Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdülkerim Yalçın ile kısa bir telefon görüşmesi yaptım. Yalçın, İçişleri Bakanlığı tarafından Kocasinan Belediye Meclis Üyeliği görevinden alınan Ekrem Şahin’in yerine d’hondt sistemine göre avukat olan bir meclis üyelerinin geldiğini ve bundan mutlu olduklarını belirtti.

Ve akabinde ilave etti:

-Abi, dün Başkanlık Divanı’ndaki arkadaşlarımızla İncesu, Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Hacılar gibi ilçelerimizi dolaştık. Şu anda da Sarıoğlan tarafına gidiyoruz.

Muhtemel ki Sarıoğlan ile birlikte Felahiye, Özvatan, Akkışla gibi ilçeleri de dolaştı AK Parti kurmayları.

Bu ziyaretlerin, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun Ankara ziyareti dönüşünde gerçekleşmesi anlamlı. Elbette partide mutat olarak ilçe divan toplantıları, bu neviden ziyaretler zaten yapılıyordu. Ancak, İl Başkanlığı ‘Kurmay Heyeti’nin katıldığı bu ziyaretin partinin yaklaşan kongre süreci ile ilgili olduğu kesin.

İl’den gelen Heyet İlçe Başkanları’na İl Başkanı’nın, dolayısıyla genel merkezin kongre ile ilgili talimatını da iletiyordur.

Bu arada il kongresine yönelik hala hesap yapanlar varsa, onların da bu hesabı unutup varsa mevcut koltuklarını korumaları, yoksa yarısı değişmesi muhtemel olan il yönetimine girmek için kulis yapmalarını tavsiye ederim.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Başkanlar Büyükkılıç ve Çopuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a pastırma da ikram ettikleri Ankara’dan mutlu dönmüş.

00- AK Partililerin Ankara’da yaptığı Kayseri Zirvesi’nin ilk gündemi Kayserispor olmuş.

00- CHP’nin olaylı Melikgazi delege seçimi ay sonuna ertelenmiş.

00- CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın dün sigaya çektiği Kayseri heyetine ne sorduğu merak ediliyormuş.

00- ERÜ, Araştırma Üniversitesi vasfını sürdürme adına kararlı adımlarla ilerliyormuş.

00- MHP’den Kocasinan Meclis Üyeliği düşürülen Ekrem Şahin’in yerine AK Parti’den bir avukat gelmiş.

00-Sarraf ve Kuyumcular Derneği’nde Adnan İncetoprak güven tazelemiş.

 

 

 

 

KULİS BULVARI

MAHMUT ARIKAN

Mahmut Arıkan, ilkeli duruşunu takdir ettiğim bir siyasetçi. Uzun süre Saadet Partisi’nin İl Başkanlığı’nı yaptı. Arıkan ‘inanmış’ bir siyasetçi. Kazanamayacağını bilmesine rağmen sırf ‘görev’ olduğu için belediye başkan adaylığını, milletvekili adaylığını kabul etti. Seçim sürecinde de önce ve sonrasında da siyasi söylemlerinde seviyeyi asla düşürmedi. Siyasi hayatında olduğu gibi iş hayatında da dürüstçe çalışan bir isim Mahmut Arıkan. Arıkan, SP’ nin son kongresinde Genel İdare Kurulu’na seçilmişti. GİK’in önceki gün yapılan toplantısında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş. Sevindim ve kendisini arayarak tebrik ettim. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Genel Başkan olmadan önce aynı görevde bulunmuştu. Arıkan’ın yeni görevinde de başarılı olacağına inanıyorum. Her hemşerimin mensubu olduğu partide etkin ve önemli görevlerde bulunmasından mutlu olurum.