MUSTAFA GÜRBÜZ


RİZE’Yİ MUTLAKA YENMELİYİZ

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Süper Lig’de son haftalarda aldığı sonuçlarla sıralamada bir anda üst taraflara tırmanan Kayserispor’da moraller her ne kadar yerinde olsa da akıllarda oynanacak olan Rize ve Antep maçlarının olduğunu biliyorum. Beşiktaş karşısında alınan galibiyet, bir önceki hafta Sivas maçı derken aslında inanmışlığın ortaya çıkardığı bir tabloyu seyrediyoruz. Bazı futbolcuların yapılan son röportajlarında belirttiği gibi takım son zamanlarda yapılan olumlu adımlar sayesinde birlik olmayı öğrenmiş. Bu da maçların sonuçlarına yansıyor. İşte bu nedenledir ki, Kayserispor’un ligde kalma konusundaki ısrarı ve direnci sezon sonunda mutlu bir şekilde sonuçlanacaktır.

Biz her ne kadar kendimize güvensek de yine de ihtimaller ışığında tedbiri elden bırakmamalıyız. Rakibimizin ligdeki en büyük takipçimiz olduğunu hatırlayarak bu maçı final olarak görmeliyiz. Alacağımız bir galibiyet bizim yukarılara çıkmamızı sağlayacak, rakiplerimizin ise bizimle herhangi bir köprü kurma düşüncelerine son verecektir. 

Alınacak galibiyete odaklanan takım futbolcuları için de sanırım benim en çok eksikliğini hissedeceğimizi düşündüğüm isim Pedro’dur. Beşiktaş maçında yaşadığı sakatlanma sonucunda kadrodan çıkartılan bu ismin yerine gelecek isim mutlaka olacaktır. Ama burada bileğine hâkim olanını görmek zor diye düşünüyorum. Umarım bu karşılaşmada da bir futbolcumuz çıkar da yıldızını parlatır ve bizim eksik diye düşündüğümüz mevki için bizi yanıltır. Ne dersiniz?