MUSTAFA GÜRBÜZ


PAZAR´A GOL YAĞDIRDI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor, Türkiye Kupası´nda 4. Tur´da Karadeniz temsilcisi Pazar spor´u 6 farklı skorla geçmesini bildi. Bu maç öncesinde oyunun ciddiye alınması gerekli olduğunu belirtmiş, daha öncesinde yaşadığımız kazalara benzer bir olayla karşı karşıya gelinmemesini söylemiştim. 3.Lig temsilcisi Pazarspor karşısında ilk yarıda oyuna ağırlık koyamayan futbolcular, soyunma odasına 1-1´lik beraberlik ile girdiler. 

Bu skorun kendileri için büyük bir avantaj olmadığını düşünmüş olsalar ki, ikinci yarıda rakibe karşı baskısını iyice hissettiren bir takım vardı. Özellikle rakip oyuncuları kendi sahasına hapseden Kayserispor, teker teker futbolcularının ayağından bulduğu gollerle skoru 6-1´e kadar getirdiler. Kayserispor´un gollerini atan oyunculardan daha çok, genç oyuncuların bu maçtaki istekleri ve kendilerini gösterme hırsları dikkatimi çekti. Mert, son haftalarda oynadığı oyunlar ve performansı ile taraftarın da dikkatini çekiyor.

Umarım yeni dönem Kayserispor´un altyapısı için önemli gelişmelerin müjdecisi olacaktır. Ama şimdilik fırsat verilen futbolcuları göstereceği azim ve performans, onlar için de bir kapı aralayıcı nitelikte olacaktır. Kupa maçı kazasız belasız atlatıldı ve şimdi lig maçına dönmek gerekiyor. Bu hafta sonu Ankara´da oynanacak olan maç, lig açısından da büyük önem arz ediyor. Umarım futbolcular bu galibiyeti çabuk unutur ve hafta sonuna bu galibiyetle moral ile daha dinamik çıkarlar...