SAMİ DAYANGAÇ


PALANCIOĞLU'NDAN BÜYÜK JEST

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Göreve geldiği günden bu yana ilçesine birçok zenginlik kazandıran Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam ediyor. İlçeye okuldan sağlık ocağına, camiden sosyal tesislere kadar birçok proje kazandıran Melikgazi Belediyesi nitelikli projeleriyle örnek ve referans oluyor.

Eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yürütebileceği bir mekân haline getirilecek olan sosyal tesisler Melikgazi ilçesine farklı değer katacak. Kendisine yaptığımız kısa ziyarette, ilk günkü heyecanını gördüğümüz, sürekli ekibiyle projeler üzerinde çalışan Mustafa Palancıoğlu, hayata geçecek sosyal tesis ve sosyal tesise isim verilmesi konusunda kayıt cihazımıza şunları söyledi, buyurun okuyalım...

“Her yaşa uygun her kesime hitap edecek sosyal tesislerimizin bir kısmı tamamlandı. İlçe halkımıza belediye hizmetlerimizi kaliteli bir şekilde ivedilikle götürmeye devam ederken, sosyal hayatlarına da katkı vermek istedik. Halkımızın hizmetine bugüne kadar sosyal tesis olarak değerlendirdiğimiz birçok noktada yaşam alanları projemizi hayata geçirdik. Melikgazi sakinlerine daha nitelikli ve kaliteli hizmet için projelerimize her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen olumlu geri dönüşlerle de gururlanıyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. TOKİ Demokrasi Mahallemizde güzel bir sosyal yaşam ve kültür merkezi yapıyoruz. Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda oy birliği ile alınan kararla Demokrasi Mahallesi’ndeki sosyal yaşam ve kültür merkezine merhum Alpaslan Türkeş’in ismini verdik. MHP grubunun isteği üzerine kendileriyle görüş alışverişinde bulunarak ortak bir karara vardık. Kayserili hemşerimiz olan ömrünü Türk milletine adayan, siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyeti, Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'e ahde vefa olsun diye bu güzel sosyal tesisimize ismini verdik. Artık merhum Türkeş’in ismi Melikgazimizde sosyal tesiste yaşayacak. Geçtiğimiz pazar günü vefat yıldönümü idi. Alparslan Türkeş'i, vefatının sene-i devriyesinde rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Sosyal tesisimizden bahsedecek olursak; hem kadınlara hem çocuklara hem de yaşlılara hitap eden bir proje oldu. Her projemizde kadınlarımıza ve çocuklarımıza önem veriyoruz. İnşallah burayı kısa zamanda hayata geçireceğiz. Projenin üst katı kütüphane olacak. Burası özellikle gençlerimizin çok işine yarayacak. Şehir merkezine gelmeden kendi bölgelerinde ders çalışabilecekler. Sosyal tesis içerisinde akıl küpü çalışma istasyonu, MELMEK atölyeleri, çocuk oyun alanları, kafeterya, fitness salonu ve servis mekânları bulunacak. Spor salonu ve kurslarımızla da kadınlarımıza da hitap eden bir yer olacak. Yaşlılarımızı da unutmadık onların kaliteli zaman geçirmeleri için ikinci bahar evi de projenin içinde yer alacak. İnşallah ilçemizin sosyal tesis bakımından zenginleşmesi ve gelişmesi adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” .