SAMİ DAYANGAÇ


PALANCIOĞLU İLÇENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Mustafa Palancıoğlu, çok iyi yetişmiş bir harita mühendisidir. Amerika'da uzun yıllar çalışmış bir doçenttir. Özhaseki Bakanımızın belediye başkanlığı döneminde büyük projelerde görev almış bir teknotrattır.

Talas Belediye Başkanlığı’nda gösterdiği başarı, onu daha büyük bir ilçeye başkan yapmıştır. Melikgazi ilçesi pek çok ilden daha büyüktür.

Mustafa Palancıoğlu seçilir seçilmez gecesini gündüzüne katarak ilçe halkına hizmet etmeye çalışmış pek çok hizmeti yerine getirmiştir. Arzu eden belediye sayfasında detaylı olarak görüp inceler.

Bizim dikkat ve ilgimizi çeken ise Dedeman Orta Okulu’nu Hulusi Akar Bulvarı’nda yaptırdıkları muhteşem okula taşımak, Dedeman Okulu’nu yıkmak ki bina ömrünü zaten tamamlamış durumda. Yıkılan binanın yerine kesinlikle bina, parsel vs. yapılamayacak. İki üç kat yer altı otoparkı yapılacak. Zemin ise yeşil alan olarak bu bölgeye güzellik katacak, hava aldıracak. Düşünün Dedeman Okulu yerinde yapılmış yemyeşil park…

Sayın Palancıoğlu'nun diğer düşüncesi ise Nazmi Toker Okulu’nu buradan taşımak. Belediye’nin yaptırdığı okul hem Dedeman hem de Nazmi Toker öğrencilerine fazla fazla yetiyor. Zaten sözünü ettiğimiz her iki okul da taşımalı eğitim yapıyor. O bölgede oturan yerine iş yerleri olunca başka yerlerde oturan yavrular servislerle buraya geliyor.

Nazmi Toker binası yıkılacak mı? Bu sorunun cevabı şimdilik hayır. Yani Başkan Bey’in projesinde Nazmi Toker yıkılmıyor. Taş bina olarak yapılmış bu okul Güzel Sanatlar Merkezi olarak planlanıyor.

Gülük Mahallesi’nde oturan bir arkadaş heyecanla anlatıyordu. “Gördüklerime inanamadım, sabah saat 06: 00’ da koruma falan olmaksızın Mustafa Palancıoğlu mahallede inceleme yapıyordu” dedi. O kadar memnun olmuş ki. Oysa Mustafa Palancıoğlu'nu tanıyanlar için bu hiç de sürpriz değil. Çalışarak dinlenen biridir Mustafa Bey.

Yine sabahın köründe Alpaslan Parkı inşaatını denetlerken görülür, açıklaması da hazırdır. Alpaslan parkı en yoğun kullanılan bir park ve yürüyüş parkurudur. Şehre uygun yakışır hale getirmek için inşaat başlatır ama sadece burası ile sınırlı kalmaz. Her mahalleye bir park sözünü tek tek yerine getirir, getirmeye devam eder.

Sözün özü Melikgazi'nin çehresi fevkalade değişiyor...