SAMİ DAYANGAÇ


ÖZHASEKİ'DEN SERT SÖZLER

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediyesi yol açılışında son derece sert açıklamalarda bulundu. Gece gündüz memleket sevdası için koşanların uğradıkları ağır itham ve söylemlere ağır şekilde karşılık verdi. Dilerseniz yorum yapmadan Sayın Özhaseki'nin açıklamalarını aktaralım:

“Bir gün olsun PKK terör örgütünü kınayamayan, PKK'nın terör örgütü olduğunu ifade edemeyen HDP'nin hamisi ve sözcüsü ne yazık ki CHP olmuştur. Atatürk'ün partisini; üç beş oy için teröre peşkeş çekenler bugün oyunları ortaya çıkmasın diye türlü iftiralara sarılıyorlar. Ama bu Aziz Milleti asla kandıramayacaksınız. Gelmiş geçmiş tüm iktidarlardan daha başarılıyız. Sağlıkta, ulaşımda, enerjide, savunma sanayisinde ve aklınıza gelen her alanda Allah'a hamdolsun başarılıyız. Bu topraklardaki dışarının uşaklarını temizlemeye ant içtik.

Geçtiğimiz günlerde 13 tane kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu topraklar gerçekten dünyanın en güzel toprakları, en eski yerleşim yeri, mazlumların sığınma coğrafyası ama bir taraftan da fitne üreten topraklar. Buraya göz koyan ve Türk insanına burayı çok gören çok. Burada kendi başımıza bir takım problemlerle uğraşalım, gelişmeyelim, dünyada mazlumların sesi olmayalım diyen o kadar çok ki, dost gözüken ülkeler ABD’den başlamak üzere Avrupa Birliği’ni de kastediyorum. Her türlü fitneye odaklananlara destek vermeye devam ediyorlar. Onlara karşı 50 yıldır mücadele ediyoruz. Bu süregelen mücadelede devlet bütün unsurlarıyla mücadele etmiştir. Gelmiş geçmiş bütün başbakanlar, cumhurbaşkanları bu fitneyi söndürmek için elinden geleni yapmışlardır. Hiçbirini suçlayamayız. Son dönemde de artık bunların iflah olmayacağı, iyilikten anlamadığı, yurt dışındaki babalarının ellerinde maşa ve piyon oldukları, böyle bir şerefsiz grup oldukları belli olduğu için, sertçe bunların üzerine gidiyoruz. Kızılay’da eskiden bombalar patlarken, Beşiktaş’ta, Kayseri’de canımız evlatlarımıza burada bomba atarak şehit ederken, şehirlerden bu satılık uşakları temizledik. Dağlara kaçtılar dağlarda temizledik. Mağaralara kaçtılar takip ettik, mağaralarda temizledik. Bu ülkede sağda solda böcek gibi yer altında yaşayan 350 civarında PKK’lı şerefsiz kaldı. Onları da bulup Allah’ın izniyle tertemiz edeceğiz bu toprakları. Kimsenin endişesi olmasın…”

Konuşmasının özeti böyle. Gara’da yapılan çok geniş bir alanı kapsayan terörle mücadele operasyonunda tutuklu Demirtaş'ın dahi kınadığı 13 rehinenin öldürülmelerine karşı Ana Muhalefet liderinin açıklamaları tuz biber oldu. Operasyonu yapan iki bakan, iki Muhalefet Genel Başkanı’nı ziyaret edip özel bilgiler vermişler, sonra da Meclis’te tüm vekillere sunum yapmışlardı. Ya Ana Muhalefet Lideri iki bakanın açıklamalarından tatmin olmadı(böyle olsa gurup toplantısında bunu açıklardı) ya da muhalefet olsun diye cumhurbaşkanını doğrudan sorumlu tuttu.

Sevgili okur, dikkat ederseniz toplum her geçen gün gerilime sürükleniyor. Trafikte başlayan gerilim ve şiddet, iş yerinde, komşularla devam ediyor. Televizyonlarda kavga, şiddet olmayan program izlenmiyor. Görüntüsüz futbol programı yapanlar, kavga, dövüş sürdürüyorlar.

Kavga, şiddeti, olumsuz sözleri tepeden başlayarak tabana yayma vakti çoktan geldi de geçiyor. Bunun ayrıştırmaktan başka kimseye bir faydası yok. Zaman şehitlerimiz için suçlu aramak değil, terör örgütünü isim vererek kınamak ve karşısında birlik olma vaktidir.

Unutmayalım, ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR…