VELİ ALTINKAYA


ÖZHASEKİ RAHAT

ÖZHASEKİ RAHAT


Başkan Özhaseki önceki akşam şehrimizdeki televizyon kuruluşlarının yayınında seçim sürecine ve gündeme ilişkin sorularımızı cevaplandırdı.

Başkan, TV programlarında ya da konuşmalarında genellikle güncel siyasete girmek istemiyor. Daha çok belediye hizmetlerini konuşmayı yeğliyor.

Soruya, 28 Şubat’la başladık. 28 Şubat’ın “zulüm dönemi” olarak siyasi tarihimizdeki yerini aldığını hatırlatan Özhaseki mealen; “ O günlerde kalın giysilerimi bir çanta içinde  arabanın bagajına koydurdum. Bizi ne zaman alacaklar diye bekliyorduk. Zaman zaman haklı prdojelerimiz engellenince ara ara kendi kendime; ‘Şehrin önünü tıkamamak adına ‘ acaba istifa etsem de belediye meclisi içinden yeni bir isim mi seçsek diye düşündüğüm olmuştur” dedi.

 Uzun süredir dünyanın da,Türkiye’nin de gündemini meşgul eden telefon dinlemeleri konusunda ise; “Üç ayrı koldan kanunsuz olarak dinlendiğimi biliyorum. Daha sonra Ergenekon soruşturmasında bunların bir bölümü çıktı... Ama, bizim dinlenmekten korkumuz yok. Ben şeffaf bir adamım. Gizli saklı işim olmaz...”

Yeni dönem projelerinde önceliği Hava İkmal Merkezi’ndeki arsa devrinin gerçekleşmesi ile buraya yapılacak Şehir Parkı ve Sahabiye Kentsel Dönüşümüne  öncelik vereceklerini söyledi.

 Başkan, Ufuktaki Kent Kayseri hedefinin gerçekleşmesinde Ankara’dan manevi desteğin dışında bir beklenti içinde değil gibi...

Nitekim hızlı tren, havaalanı genişleme ve taşraya yönelik sulama projelerindeki yorumları bu tespitimizi teyid eder türden...

“Ne söz verdiysek yaptık. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü de vermedik.” diyen Başkan Özhaseki ilçelerde partisine mensup adayların seçilmemesi halinde de verdikleri her sözü yerine getireceklerini kaydetti. Özhaseki:” Elbette arzumuz, beklentimiz bizim ve arkadaşlarımızın mümkün olan en yüksek oranda seçilmeleri. Bu durumda yöre halkı ‘kapımızı çalarak siz hizmet sözü verdiniz, biz de buna güvenerek oy verdik. O halde şu hizmetleri getirin’ deme hakkına sahip olarlar. İlçelerde bizim arkadaşlarımızın dışında isimler de seçilse biz ilçelerimize, mahallelerimize gerekeni yaparız.”

Siyasi rakipleri ile polemik doğuracak cümlelerden özenle kaçmaya  çalıştığını gördüm Özhaseki’nin. Geçmişe yönelik eleştirilerde dahi  parti  ve aday adı vermemeye  dikkat ediyordu.

Özetle, Başkan Özhaseki’yi seçimlere 30 gün kala rahat gördüm... Oy oranının hangi rakamlarda olacağını elbette önemsiyor, ancak; “Elbette oy oranımız önemli; ama bizim için daha önemli olan bize oy versin ya da vermesin vatandaşların % 80’i belediye hizmetlerinden memnun” diyor.

 Son cümle: Bazı çevrelerin ve rakiplerinin iddialarının aksine, Başkan Özhaseki’yi sadece gün sayan bir rahatlık içinde gördüm.

 YARINKİ MAÇ

 Kayserispor ve K.Erciyesspor yarın karşı karşıya gelecek.

Futbolla yakından ilgilensin-ilgilenmesin hiçbir Kayserili’nin takımlarımızı bir alt kümede görmek isteyeceğini sanmam.

Ama; maalesef iki takımımız da puan cetveli itibariyle sıkıntılı bir noktada... Erciyesspor  bu maçı alırsa kısmen rahatlayacak. Kayserispor kazanırsa umatlanacak, ’acaba’ diyecek, aksi halde ise umutlarını biraz daha yitirecek.

Bu sezon iki takımın başarılı olduğunu söyleyemiz. Ama, geriye doğru 8-10 yıllık zaman dilimi içerisinde Kayserispor da, Erciyesspor da başarılı bir grafik ortaya koydu.

Arzumuz iki takımımızın da ligde kalması... Bu mümkün olmazsa biri mutlaka kalmalı...

Ama, bunun hepsinden daha önemli birşey var. O da iki takım arasında zaman zaman yükseltilmek istenilen tansiyonu stabl hale getirmek.Ve samimi olarak ‘iyi oynayan kazansın’ diyebilmek.

00- Başkan Özhaseki geçmiş yıllarda kanunsuz olarak üç ayrı koldan dinlendiğini bildiğini söylemiş.

00-Başkan Özhaseki  Hava İkmal arsasına yapılacak Şehir Parkı ve Sahabiye Kentsel Dönüşümüne öncelik vereceklerini söylemiş.

00- KTO’nun ev sahipliği yaptığı gece yoğun ilgi görmüş.

00-CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu genel kurulda çıkan arbede de yaralanmış.

00- CHP Kayseri Örgütü Kılıçdaroğlu’nun 10 Mart olarak açıklanan mitingini 23 Mart’a aldırmaya uğraşıyormuş.

00-Talas Belediyesi’nin kültür ve geleceğimiz adına önemli bir hizmeti olan Ali Saip Paşa Caddesi bugün resmen açılıyormuş.

 

TYB’DEN  KÜLTÜR

 SANAT ÖDÜLÜ

  Hafta ortasında TYB Kayseri Şubesi’nin ödül töreni vardı. Hunat Medresesi’ nin yeni halini görmemiştim. Burası  güzel bir kültür-sanat merkezi olmuş... Kaleiçinin tamamlanması ile birlikte  buradaki aktivitelerin bir bölümü yeni merkeze taşınacaktır. TYB Kayseri Şubesi ve Jüri “Yılın Köşe Yazarı”! Ödülünü, eksik olmasınlar bu fakire layık görmüşler. Mehmet Özhaseki, Kemal Tekden, Yeni Ufuklar Derneği, Süleyman Sağlam gibi  şahıs ve kuruluşlara ödül verildi. Cümlesini kutluyorum. Kamu yararına faaliyet gösteren bir kültür ve sanat organizasyonu olan TYB Kayseri’de de başarılı çalışmalara imza atacaktır.