VELİ ALTINKAYA


ÖZHASEKİ NE DEMİŞ....

ÖZHASEKİ NE DEMİŞ....


Dün bu satırların başına oturmuştum ki genç muhabir arkadaşım Mevlüt;” Abi Haseki Başkan sanki adaylığını açıkladı?” dedi...  Tebessüm ederek “Ne olduki?” dedim. Öyle ya daha dünkü gazetelerde adaylık konusunda Başkan Özhaseki herşey olabileceği yolunda konuşmalar yapmamış mıydı?

    Mevlüt; “Abi Başkan ABD heyetinin ziyaretinde, mealen, inşaallah  martta yapılacak seçimlerde rekor bir oy aldıktan sonra iade-i ziyarete geleceğim”  şeklinde konuştu dedi...

    Başkan aday... Kayseri’nin geleceği açısından aday da olmalı. Ama, nazeketen doğrudan adayım demiyor.

   Başkan Özhaseki’nin adaylığında Genel Merkez açısından da bir sıkıntı gözükmüyor. Önümüzdeki günlerde de bu adaylık resmen açıklanır.

   Özhaseki meslektaşlarımızın sorularını cevaplandırmış. İl Başkanı Dengiz’in merkez ilçelere  yönelik “Gençleşilmeli, hücre yenilenmesi olmalı” şeklindeki sözleri ile Başkan Bekir Yıldız’ın “Tadında bırakalım” yaklaşımı ve Başkan Büyükkılıç’ın yeniden adaylığını yorumlamış. Özellikle Dengiz’in tespitlerine ilişkin bir yandan,  “Teşkilatının görüşlerini aktarmış” derken, diğer yandan da ”doğrudur da” diyerek desteklemiş İl Başkanını... Başkan Yıldız ve Büyükkılıç’ın söz ve eylemlerine ilişkin tespitleri de manidar Başkan Özhaseki’nin. Gelin o sözleri bir daha okuyup, AK Parti’nin iki merkez ilçede ne yapabileceğinin kararını  verelim.

   “Her zaman olduğu gibi yerel seçimler yaklaştığı zaman ben biraz sessizliğe bürünürüm. Sonra da ihtiyaç varsa, devam edebileceğimiz noktasında yoksa gelecek arkadaşlara yardımcı olacağımızı, belki de hayatımın en önemli gününü de belediyemizi bırakırken Kayserili hemşerilerimizle dönüp helalleşmek olur. Hakkınızı helal edin ben elimden geleni yaptım. Gece gündüz çalıştım bunları yapabildim, Allaha ısmarladık deyi düşündüğümü hep ifade ettim. Şimdi yine bizim büyükşehirde şahsım adına bir sessizlik var. Tabi ki değerlendirmeler yapılacaktır. Bir takım söylemlerde bunulacaktır.  Parti genel merkezi kendi açısından değerlendirmede bulunacaktır. İl Başkanımız il teşkilatındaki arkadaşlarının görüşünü söylüyordur. Doğrudur da. Genelden bakıldığında ya da kendi açısından değerlendirdiği zaman, haklı bir değerlendirmedir. İnsanlar hiçbir şey yokken bile değişiklik isteyebilirler. Bunlar çok normal ve makul. Parti Genel Merkezi açısından bakıldığı zaman  il teşkilatının görüşlerini değerlendiriyorlar. Bir taraftan defalarca anketler yaparak vatandaş ne diyor diye bakıyorlar. Belli görüşteki kişiler bir araya geldikleri zaman sanki herkes kendileri gibi düşünüyor zannediyorlar. Bu her partide olur ancak büyük bir yanılgıdır. Ben yıllardır bu durumu hissederim. Genel Merkez adı gibi olaya genel baktığı için her türlü olasılığı hesap ederek yola devam etmeyeceğine karar verir.

   Bunu en iyi yapan partilerin başında da AK Parti geliyor. Herhalde Kayseri ile ilgili yapılan anketler ve raporlamalar son bir kaç ay içerisinde 7 ya da 8 olmuştur. Bu çalışmalar sonucunda gerekli istişareler yapılarak bir yerlere varılacaktır. Herhalde genel merkezden bizi de çağırıp ne düşünüyorsun diye soracaklardır. Ancak, şu ana kadar soran olmadı. Belki de bundaki en büyük etken Kayseri gibi bazı illerin çok sorunsuz gibi gözükmesidir. Ama önümüzdeki günlerde bu da netleşecektir. “

   “...Ben ömrümde hiç dilekçe vermedim. Bir keresinde adaylığımız kesinleştiği zaman arkadaşlar hazırlamışlar dilekçeyi o zaman imzalamıştım. Onun dışında adayım diyerek ortaya da çıkmadım. Her seferinde bana müsade varsa izin istiyorum, yapacak bir arkadaş varsa gelsin gibi bir tavrım oldu. Sayın Başbakan`a gidip defalarca bu durumu dile getirdim. Ama, bazen öyle bir duruma geliyorsunuz ki insiyatif sizden çıkıyor. Siz isteseniz de istediğinizi yaptırmıyorlar. Böyle bir aşamadayız gibi geliyor. Herhalde önümüzdeki günlerde herşey netleşir. Benim tavrım özellikle ilçelerle ilgili şu oluyor. Benden randevu istendiğinde kimseye randevu vermiyorum ve kimseyle konuşmuyorum. Ya da konu hakkında değerlendirmede dahi bulunmuyorum. Çünkü herşey yanlış anlışılmaya müsait. Her söylediğiniz abartılarak dışarı gidiyor, duyan herkes de lehinde ya da aleyhinde yorum yaparak kırılıp size küsüyor. O yüzden ne Kayseri`nin ilçelerinden, ne de çevreden seçimler gelirken yine derinden bir sessizlik var bizde. Kadere teveküllü olmak var, hep birlikte bekleyeceğiz ve göreceğiz.”

   "...Ben değişik fikirlerin olmasını çok doğal karşılıyorum. Kaderde varsa yine beraber çalışırız. Kadere iman eden kederden uzak durur. İşin fomülü bu..."

 

00- Başkan Özhaseki, İl Başkanı Dengiz gibi merkez ilçelerde “gençleşmeyi” destekleyen açıklama yapmış.

00- Başkan Özhaseki yeniden aday olması kesin olan  seçimlerde “rekor oy” bekliyormuş.

00- Kaleiçini kültür ve sanat merkezi yapacak projenin temeli uzun uğraşlardan sonra bugün atılıyormuş.

00- CHP’li vekil Kulkuloğlu  “Büyükşehir adaylığı teklifi”ni reddetmiş.

00- AK Parti’nin metropol adaylarını MHP ve CHP yöneticileri de merakla bekliyormuş.

00- Felahiye’de bazı çevreler Vural  Çoşkun’un adaylığında ısrarcıymış.

00-AK Parti’de bazı isimler İncesu’ya avukat bir aday hazırlıyormuş.

 

26 YIL SONRA

Kaleiçinin önceki hali Belediye ile Kuyumcular Derneği’nin müşterek bir protokolü ile yapıldı. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinbulut, Dernek Başkanı ise Halil Aydoğdu idi. Kalenin daha önceki hali tam bir razeletti... Yeni yapılmış haliyle Kaleyi kurtardığımıza inanıyorduk. Ben de Başkanın basın müşaviriydim. Kaleiçinin açılışını ölümü şüpheli bakanlarımızdan Adnan Kahveci ile  Başbakanın eşi Semra Özal yapmıştı. 26 yıl sonra uzun bir uğraşla birlikte o gün törenle açtığımız binalar yıkıldı. Bugün Kalenin içine olması gereken tesislerin temeli atılacak. Kaleiçi bir ticaret merkezi değil, kültür-sanat merkezi olarak hizmet verecek bundan böyle...