SAMİ DAYANGAÇ


ÖZHASEKİ-SİYASET 

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


               Gerek Melikgazi belediye başkanlığında ve gerekse de büyükşehir belediye başkanlığı döneminde şehrin ihtiyacı olan her noktada vardı, kalıcı müthiş eserler yaptı. Bir şehrin neye ihtiyacı varsa borçlanmadan gerçekleştirdi ve özellikle dışarıdan gelenlerin hayran olduğu bir Kayseri ortaya getirdi.

               Bakanlık yaptığı dönemde olsun, genel başkan yardımcılığı olsun, şehirle hiç bağını kesmedi. Herkesin sıkıntılarına elinden geldiğince koştu. Her hafta sonu şehirde olması nedeniyle yapılan tüm etkinliklere, büyük küçük demeden yetişti.

Diyelim bir etkinlik var, o etkinliğe günler öncesinden siyasi partilerin il başkanlarının tamamı davet edilmiş, milletvekilleri davet edilmiş. Davet edilmişler ama iktidar partisi hariç hiçbiri tenezzül edip gelmemişler, suçlu töreni organize edenler mi?

Davete icabet eden Sayın Özhaseki, o alana tarihi hizmetler, binalar, spor salonları vs yaptırmışsa bunları konuşmasın mı? ‘Bu yere el birliği ile şunları kazandırdık’ demek siyaset yapmak mı? Buna Özhaseki'nin ihtiyacı var mı?

                Törene katılan bir emekli böyle olacağını bilmedim diye naralanıyor. Ne olacaktı? Diğer partilerin milletvekilleri de gelip Kayseri için, o tören alanı için neler yaptılar anlatsalardı, varsa tabi... Her şeyi yapan, eksiklikleri sadece yavrular için yapan Özhaseki'ye, oturdukları sandalyeye kadar hazır eden belediyeye böyle mi teşekkür edilir?

Mehmet Özhaseki nerede ne konuşacağını bilen, zeki, akıllı ve saygılı biridir. Hiç bir özel toplantıda siyaset yapmaz. Tören bölgesine yaptıkları hizmetleri anlatmak, hatırlatmak ise asla siyaset yapmak değildir. Siyaset yapıp, mesela ana muhalefet milletvekili nerede, il başkanı nerede mi dedi? Ana muhalefet liderine mi çattı? O bölgeye neler yapıldığını anlatmak, hatırlatmak, unutturmamak bazen gerekiyor, bu da asla siyaset yapmak değil.