VELİ ALTINKAYA


OSB'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR


   Kayseri, 1. OSB önümüzdeki ay başında seçime gidecek. Şimdilik iki liste gözüküyor. Mevcut Başkan Ahmet Hasyüncü ile Tahir Nursaçan'ın yarışacağı OSB'de gerçekten güzel işler oluyor.

   Önceki günkü gazetemizin sürmanşetini gördünüz mü bilmiyorum.... OSB Başkanı Hasyüncü ile yaptığım kısa telefon görüşmesinde aldığım bilgilerden mutlu oldum.

   Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla yarın açılışı yapılacak olan güneş enerjisi tarlası, bırakın Türkiye'yi Orta Doğu'nun en büyük tesisiymiş. Yine Hasyüncü'nün verdiği bilgiye göre bu tesis 25-30 yıl süreyle OSB Müdürlüğünün sorumluluğundaki bina, sokak aydınlatması gibi tesislerin enerji ihtiyacını karşılayacak güçteymiş. Yanılmıyorsam 7 Mgw gücünde bir tesis...

   Bölgede sanayici elektriği KEPSAŞ'tan % 4.5 iskonto ile alıyormuş. OSB Başkanı Sözleşmemiz bir yıllıktı. Şu anda % 7 iskonto öneren şirketler var. Günü geldiği zaman sanayicimize daha ucuz elektrik vereceğiz” diyor...

   Ahmet Hasyüncü'ye arıtma tesisinin durumunu sordum. Çok iyi tıkır tıkır çalışıyor. Arıtma tesisi nedeniyle Bölge'nin kullandığı elektriğin % 50'sini devlet karşılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kısa süre önce arıtma nedeniyle ‘En Çevresi OSB Ödülü” aldık” dedi...

    Kayseri Birinci OSB bugün binden fazla işletmesi 50'nin üzerindeki istihdamı ile ülkemizin önemli Organizelerinden biri. Bölgenin her türlü altyapısının bittiği malum.

   İstihsal, istihdam ve ihracatla ülke ekonomisine katma değer yaratma noktasında alın teri ortaya koyan tüm senayicilerimizi kutluyorum.OSB'nin geleceğinin her manada daha iyi olacağı muhakkak.

    Sanayicilerimizin seçimlerde de sağduyu ile hareket edecekleri ve iki liste arasındaki yarışın da seviyeli bir şekilde sürdürüleceğine inanıyorum.

AYHAN OĞAN'I YANLIŞ

BİLGİLENDİRMİŞLER

AK Parti aday adayı Ayhan Oğan, önceki akşam bir grupla yemek yemiş. Oğan, yemekte isim vermeden bana yönelik bir eleştiri de bulunmuş. Güya ben TV'de yaptığım yorumda Oğan'ın  cep telefonuma; Ben listeye girdim” şeklinde mesaj attığını söylemişim...

   Ayhan Oğan, o yemekte bulunan müşterek bir dostumuz aracılığı ile bu konuyla ilgili sitem ve tepkilerini de iletmiş.

   Ayhan Oğan'la aday adaylığı sürecinde beş dakikayı bulmayacak iki görüşme yaptım. İlki aday adaylığından sonraki bir nezaket ziyareti;  ikincisi ise TV programı için gelişinde kısa süreli sohbetimiz oldu...

   Ayhan Oğan'la geçtiğimiz salı sabahına kadar hiçbir telefon görüşmesi, karşılıklı veya tek taraflı mesajlaşma vs yapmadım; yapmadık.

   Yemekten bir gün sonra (salı günü) müşterek dostumuzla görüşürken Ayhan Bey size sitem ediyor; sitemin de ötesinde tepki gösteriyor” deyince mevzuya müttali oldum... O dostumuzdan telefonunu alarak Oğan'ı aradım ve kendimi tanıttıktan sonra bir-iki dakika süren bir görüşme yaptım.

   O görüşmede de Oğan, mealen Veli Bey nasıl olur da benim listeye girdiğime dair size mesaj attığımı söylersiniz? ” dedi... Kestirme bir cevap verdim.” TV'de cep telefonuma Ayhan Oğan mesaj attı diyen şerefsizdir. Bunu size ileten de...

   Kim istiyorsa gelsin o konuşmayı dinleyelim. Eğer öyle bir cümle kullanmışsam mesleğimi bırakacağım” dedim.

    Telefonu selamlaşarak kapattık.

   Listelerin açıklandığı gün ( 7 Nisan salı) yaptığımız programda mealen şöyle birşey dedim: Pazar günü Kayseri ve Ankara odaklı bazı kaynaklardan (ki üç-dört ayrı kaynak olduğunu söyledim) Ayhan Oğan ve Şükrü Karatepe'nin Kayseri listesinde yer aldığı bilgisi, istihbaratı, mesajı, geldi.

   Bunu dinleyen aklı evveller; Ayhan Oğan'ı arayarak; Sen Veli Altınkaya'nın cep telefonuna ‘ben listeye girdim' diye mesaj atmışsın” demişler.

   Öyle bir mesaj da yok, bunu ekranda söyleyen de... Demek ki bazı insanlar, dinlediğini anlamayacak düzeyde...

 

00- Bakan Yıldız, cumartesi OSB'nin yaptırdığı Türkiye ve Orta Doğu'nun en büyük enerji tarlasını hizmete açtıktan sonra partisinin aday tanıtım toplantısına katılacakmış.

 

00-Enerji Bakanı Yıldız, önümüzdeki hafta oğlunu evlendiriyormuş.

 

>- OSB seçimleri için eski müftülerimizden Necmeddin Nursaçan'ın oğlu Tahir Nursaçan da adaymış.

>-AK Parti Adayı Çalış, eşiyle Başbakan'ın yemeğine katılmış.

>-CHP ve MHP'de aday tanıtımının ne zaman yapılacağı merak ediliyormuş.

>-Kayseri Müftülüğü için 2 isim kıyasıya kulis yapıyormuş.

 

YEREL BEYANNAME

    Partilerin genel merkezleri seçim beyannamelerini ilan etmeye başladı... Elbette bir milletvekili adayının partisinin hilafında genel politikalar dışında bir söylemde bulunması mümkün de, doğru da değil. Ancak, özellikle üç siyasi partimiz, yerel sorun ve beklentilerimizle ilgili mutlaka birer seçim beyannamesi yayımlamalıdır... Siyasi partilerimiz Kayseri'nin sorunlarını öncelikli olarak nasıl görüyorlar?  Merkez ve kırsal alana yönelik düşünce ve projeleri neler?..  Elbette genel politikalarla ilgili değerlendirmeler yapılacak. Ama, daha çok da Kayseri geneline, hatta ilçe, ilçe, sektör sektör yapılması gerekenlerle ilgili söylemler seçim sürecinde ön plana çıkartılmalıdır.


16 NISAN 2015 HABER paylaşan: kaytv